entorsa severa la genunchi

10-03-2007
maus1991
Nu este medic/terapeut
maus1991
Am piciorul in gips, am entorsa severa la genunchi. As vrea sa-mi spuneti daca e posibil sa mi se faca apa la genunchi sau ceva boli mai periculoase.
2 comentarii
0
18-03-2007, ora 00:00
Dr.Simion
Identitate neconfirmată
Dr.Simion
faptul ca ati fost imobilizat(a) in ghips pentru entorsa dovedeste intr-adevar o entorsa medie sau grava. Este esential sa respectati timpul de imobilizare si indicatiile (de exemplu daca vi s-a recomandat sa nu calcati si sa folositi cirje axilare). Este de asemenea necesar ca la suprimarea ghipsului sa consultati un specialist ortoped pentru a primi evaluarea starii ligamentelor si recomandarile de recuperare. La o entorsa de genunchi la fel de importanta ca imobiliyarea este reeducarea mobilitatii si refacerea tonusului muscular periarticular.
apa la genunchi este NUMAI UN SIMPTOM, ADICA UN SEMN ca genunchiul are o suferinta, , fara a insemna altceva decit ca genunchiul a rectionat, la o lovitura, al un puseu de inflamatie sa infectie, nu este in sine o boala, periculos in urma unei entorse este sa nu faceti recuperarea necesara si sa suportati efectele simultan ale entorsei si ale imobilizarii, genunchi intepenit, circulatie proasta, musculatura atrofiata.
0
01-02-2009, ora 18:02
relaxort
Nu este medic/terapeut
relaxort
este bine ca te-ai adresat unui ortoped. dar atentie. nu toti ortopezii se pricep la genunchi."entorsa severa" este un termen general care nu defineste exact leziunea. trebuie ca ortopedul tau sa precizeze exact tipul leziunilor( ligamnete colaterala, incrucisate, capsula, menisc)
doctorii care fac chirurgia genunchiului, artroscopii si mai ales ligamentoplastie LIA - ligament incrucisat anterior nu sunt multi in romania. este o subspecialitate mai noua si aparte. de obicei sunt cei din generatia tanara - in jur de 40 de ani care au specializari in strainatate si care au fost dispusi sa invete o tehnica noua.
leziunea de genunchi se diagnosticheaza clinic + rmn. in protocol intra si obligatoriu o radiografie. rmn este util insa daca examinatorul tau este bun si semnele de ruptura de menisc sau de ligament sunt clare rmn-ul nu etse intotdeuna necesar.

iata cateva nume de referinta din lumea celor care se pricep la genunchi:

bucuresti : dr filipescu, dr codoreanu, dr marinescu, dr radulescu, dr predescu, dr dinu
cluj: dr hopulele
timisoara: dr petrascu, dr prejbeanu
sibiu: dr roman, dr fleaca
craiova: dr niculescu

bafta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa: primul ajutor
  •