epilepsia si metodele de contraceptie

21-01-2009
byanka
Nu este medic/terapeut
byanka
buna, am 25 de ani, nu am copii, sunt bolnava de epilepsie si am o relatie stabila.
pana acum am folosit prezervativul, am fost informata despre sistemul intrauterin de contraceptie in forma de T din plastic (mirena), dar vreau sa stiu mai multe despre avantaje, dezavantaje acestei metode de contraceptie, avand in vedere varsta mea, boala si ca nu am avut copii, adica daca pot folosi aceasta metoda sau nu??
va multumesc
3 comentarii
0
21-01-2009, ora 18:57
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Buna. Pai in primul rand nu tu singura decizi ce sterilet iti vei pune ci impreuna cu medicul tau ginecolog.
In al doilea rand, varsta ta e foarte buna, avantajul e ca gravida nu poti ramane daca iti pui acest sterilet, poti folosi aceasta metoda daca medicul iti recomanda, dezavantajul ar fi daca nu il poti suporta.
Eu nu l-am putut suporta, dupa 2 luni l-am scos, bine acum vreo 10 ani, de atunci lumea medicala a mai evoluat, poate acestea sunt bune si nu o sa ai probleme.
Nu stiu daca boala ta ar avea vreo legatura cu acest dispozitiv intrauterin.
Poate vede vreun medic acest subiect si iti mai spune ceva.
Eu mi-am dat cu parerea si ti-am relatat cateva aspecte din ce stiu eu !
Ali
0
22-01-2009, ora 20:59
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sistemul intrauterin Mirena este, in linii mari, un sterilet care este activ hormonal, adica elibereaza lent si constant un hormon care impiedica spermatozoizii sa ajunga in contact cu ovulul. El combina atat avantajele, cat si efectele adverse ale ambelor metode.

Ca linie generala, nu este recomandabil steriletul in cazul femeilor care nu au nici un copil, deoarece, pe langa alte efecte adverse, exista si acela al sterilitatii.

Epilepsia nu este un impediment.
0
03-02-2009, ora 19:44
alina_me
Nu este medic/terapeut
alina_me
am fost la un cabinet de planning familial, indrumata de un ginecolog si mi'a prescrips ceva anticonceptionale.de acolo mi'au zis ca pot sa le iau in orice zi, dar pe prospectul lor scrie ca trebuie luate din prima zi a ciclului.eu le'au luat de ieri, nefiind la menstruatie.are ceva?
medicul mi'a zis ca pot sa le iau cand vreau.sunt melleva 35 mi'a zis ca pot sa incep de cand vreau eu numai sa incep cu pastila din ziua respectiva.sunt 21 de pastile si dupa ce le termin mi'a zis sa fac pauza 7 si dupa sa incep iara o alta folie.sunt protejata chiar daca le iau asa/
va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul