epilepsie - informatii

04-12-2007
biusra
Nu este medic/terapeut
biusra
ce este epilepsia si cum se manifesta?
9 comentarii
0
01-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Epilepsia reprezinta o boala in care apar impulsuri electrice aleatorii generate de neuronii de la nivelul scoartei cerebrale. Aceste focare de excitatie cerebrala determina manifestari neurologice - convulsii cu pierderea cunostinetei (criza de grand-mal epileptic) sau episoade de absenta temporara sau tremuraturi izolate ale unui segment al corpului, etc. Diagnosticul se pune in principal prin electroencefalograma, iar tratamentul este gratuit si asigura o remisie completa a crizelor, pacientul duce o viata normala, fara efecte secundare.
0
04-01-2008, ora 00:00
cristina bz
Nu este medic/terapeut
cristina bz
as dori sa pun o intrebare ptr.d-na dr.Ana Maria Slanina, va rog.
am 32 de ani si de 8 ani fac tratament cu taver ptr niste crize:stare de rau instalata brusc, ameteala maini amortite.am fost la medic, am facut investigatii inclusiv RMN si mi s-a pus diagnosticul de 'epilepsie temporala'.mai exact mi s-a spus ca am in lobul temporal o zona hipodensa cam de 4-5mm.nu am mai facut de atunci crizeca acelea, in schimb am ostare de rau in sensul ca simt o presiune mare pe cap, imi vajiie capul, am ostare de nervozitate, ameteli si greturi;toate acestea se intampla atunci cand am trecut peste o tragedie(de ex cand a decedat cineva din familie), si dureaza 1-2 ore timp de cateva zile.aceleasi stari, impreuna cu o stare de depresie, le am cand fac anemie.am un fibrom care ma supara rau, pierd mult sange si fac anemii.intrebarea mea vine legata de aceste aspecte:se poate ca operatia de histerectomie care mi s-a recomandat sa imi accentueze cealalta afectiune?ar fi mai indicata o embolizare a fibromatozei?mentionez ca aceasta este intinsa pe aproape tot uterul. nu m-am operat mai devreme din cauza temerilor pe care vi le-am spus mai sus dar simt ca nu mai pot continua.as vrea tare mult un sfat.multumesc.
0
04-01-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Simptomele dvs. pot fi legate de anemia provocata de sangerari. Anemia datorata unui fibrom uterin poate deveni f. severa, ducand la dureri de cap, ameteli, deci trebuie oprita sangerarea. Daca se poate practica embolizarea, ar fi de preferat fata de histerectomie, insa si intr-un caz si intr-altul, pe langa operatie trebuie sa faceti tratament cu fier pe termen lung (3-6 luni) pana la corectarea anemiei.
Operatia nu influenteaza epilepsia, insa o anemie severa sau un soc psihic poate accentua simptomele neurologice. La dvs. sunt manifestari atipice de epilepsie (asa cum se intalnesc in epilepsia temporala) care se pot asocia si cu simptome depresive datorita socului si anemiei. Daca tratamentul cu Taver nu mai este suficient (si probabil ca nu mai este), puteti sa discutati cu neurologul, intrucat exista medicamente mai noi, cum ar fi oxcarbamazepina, lamotrigina, topiramat sau levetiracetam, care in functie de recomandari se pot dovedi utile. Simptomele depresive se pot reduce dupa ajustarea tratamentului pentru epilepsie si dupa tratarea anemiei; in caz contrar, se poate asocia un antidepresiv. Pana atunci, va sugerez analize sangvine pentru evaluarea anemiei, a functiei ficatului si pentru calciu si magneziu; de asemenea tratament cu Fier si eventual Mentat, care e un preparat din plante cu efect usor antidepresiv si de stimulare a puterii de concentrare.
0
06-01-2008, ora 00:00
cristina bz
Nu este medic/terapeut
cristina bz
multumesc pentru raspuns.am sa tin cont desfaturi.va tin la curent cu starea mea de sanatate.multa sanatate va doresc si dvs.
0
02-07-2010, ora 22:17
crisian
Nu este medic/terapeut
crisian
bine v-am gasit! ma numesc cristian si as dori daca se poate sa-mi raspundeti la o intrebare.am un amic care in ultimi 2 ani...o data la 5 luni, dimineata isi pierde constiinta, isi revine dupa putin timp dar aceasta este urmata de dureri foarte tari de cap care persista toata ziua.daca se poate as dori sa stiu, este vorba de epilepsie sau de o anemie pentru ca baiatul este si putin slab.constitutie fizica... va multumesc anticipat si astept un raspuns daca se poate.
0
05-07-2010, ora 07:41
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Trebuie realizata o electroencefalograma pentru a se vedea daca e vorba de epilepsie.
0
11-01-2015, ora 00:26
SaraAnamaria
Nu este medic/terapeut
SaraAnamaria
Buna, doamna Dr Slanina. Ma bucur nespus ca am dat de acest forum, si totodata de un doctor dispus sa raspunda intrebarilor noastre.
De aproximativ un an si jumatate ma confrunt cu o problema, si anume : am deja-vu-uri aproape in fiecare zi ( mai exact, dureaza cateva secundeminute, in care am impresia ca am mai trait acele momente si ca am mai fost in locul unde sunt la acel moment dat). Am consultat un neurolog, care m-a etichetat foarte rapid cu "epilepsie temporala", si mi-a dat un tratament pe baza de vitamine + Stresolin si Dormilin.
Sincera sa fiu, nu am inceput tratamentul pentru ca mi se pare un pic deplasat sa imi dea pastile anti-stres si somnifere.
Ati mai auzit persoane care se plang de aceste deja-vu-uri? Caci neurologul "meu" a ramas foarte surprins, spunandu-mi ca nu a mai intalnit un caz asemanator.
0
22-01-2018, ora 03:17
Angelica25
Nu este medic/terapeut
Angelica25
edic/terapeut

Sper sa imi puteti citi starile pe care le am si sa imi poata da cineva un sfat unde sa ma duc si ce analize sa fac. 
totul a inceput la varsta de 22 de ani, voi incerca sa scriu in amanuntit totul, intr.o zi am inceput sa am ameteli puternice mana piciorul nasul imi amorteau am simtit gustul mancari ciudat am fost la un neurolog in bucuresti am facut rmn mia spus ca e cv sa nu ma speri mia spus crize partiale senzitive sindrom epileptic sindrom vertiginos am luat timp de 3 ani timonil 300 am facut alte rmn cerebral dupa care mi sa spus gata nu mai lua, dupa o perioada scurt sintomele au aparut am fost la alt neurolog si tot asa, am fost la sanador la un alt dom neurolog mia dat betaserc miligama n si stresclin cu diagnosticul sintrom vertiginos asietate, dar fara nicinun rezultat acum va descriu starile mele :ameteli stare de rau generala stare de voma agitatie simt presinue in cap arsura in crestetul capului uneori parca ma stringe ceva ba la tample ba la ceafa uneori simt cum imi tremura carnea parca de rau acum ma ard incheieturile mainilor si la picioare inima imi bate tare nu mai stiu ce sa fac unde sw gasesc macar un diagnostic uneori ma ia ochii vad ex!!:ca si cand apesi pe ei si ati vwzut cum vedeti ma tine 2, 3 ore asa si stari de rau puternice mie frica sa nu am cv grav tin sa mentionez ca analize am facut acu 3 luni la sange la urgenta acum 3 ani la inima plus si la urgena, imi afecteza viata nu mai pot munci de la raul continu pe care il am voi mai spune poate cineva imi va da un sfat sa pot explica mai mult am uitat sa spun am 30 de ani si stau asa de 7 ani, !!!
0
24-01-2019, ora 00:27
Mirriam...
Nu este medic/terapeut
Mirriam...
Buna seara!
Eu, la varsta de 4 ani si jumatate, mai precis acum 22 de ani, am suferit o intervenție pe creier, partea stângă!
Mentionez ca pana la varsta de 12 ani, nu am avut nici un alt simptom datorat operației!
La vârsta de 12 ani, din cauza unui cosmar, din ce îmi aduc eu aminte, am avut prima criză, asa zisa, de COMITIALITATE.
Mi s-a prescris mai apoi Taver, care l-am urmat până la varsta de 16 ani!Am renuntat însă la el, pentru ca eu, am considerat la momentul acela ca "ma îngrașă ".Nu imi amintesc exact cate astfel de crize au fost in acea perioada...
Apoi la varsta de 17 ani si jumatate, după ce renunțasem la Taver, a apărut o alta criza.In urma careia am reluat tratamentul, tot cu Taver, Dar tot la fel pentru 2 ani!
Acum, am 26 de ani si jumatate, si urmez de 3 ani cu Lamotrix.Tratament prescris in urma penultimei crize.

Însă, pana in prezent, am avut pana la 10 astfel de crize!
Unii le-au numit Crize Epileptice!
Așadar, este posibilă vindecarea ?
Mentionez ca eu si sotul meu ne dorim mult un copil, dar mie îmi este foarte teama ca ceea ce am eu sa nu fie ereditar!
Si in primul rând, în urma nașterii sa nu îmi pierd viata!
Va rog din tot sufletul, cine a dat naștere si suferea deja de această asa-zisa boala, ajutati-ma Va rog cu niște răspunsuri!


Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Top 10 aplicații de smartphone pentru epilepsie
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  • Cum afectează Neurontin și Lyrica sinapsele creierului?
  • Opto-vTrap: un nou instrument dezvoltat de cercetători, ce ar putea fi utilizat în viitor pentru tratamentul epilepsiei
  • O peptidă protejează neuronii atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a epilepsiei
  •