episod psihotic acut... rog sfatul unui psihiatru

731 comentarii 1 2 ..... 222324 25 Înainte ›
0
07-12-2012, ora 18:34
coralia_1982
Nu este medic/terapeut
coralia_1982
Salut,

as avea o intrebare pentru cine ma poate ajuta cu un raspuns, va rog.
Este un pic mai binisor sotul meu, dar ori nu este inca vindecat (cu siguranta) ori s-a schimbat felul lui ori este de la medicamente: parca nu ii mai pasa de nimic, decat de el, mananca foarte mult si s-a ingrasat 12 kg intr-o luna, doarme foarte mult, cu fetita nu se joaca, de fapt nu are nici o treaba cu ea. Poate exagerez eu, dar oricum nu este persoana cu care m-am maritat. Daca este de la medicamente, cat va mai dura situatia asta?
Va multumesc.
0
07-12-2012, ora 18:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este foarte foarte mult sa se ingrase 12 kg intr-o luna.
Sa ii schimbe tratamentul ca tot ce e posibil sa mai ia inca 12 in a doua luna si tot asa.
Aceasta ingrasare este un efect secundar peste care nu trebuie trecut.
Si somnul la fel. Este tot de la neurolepticul care i s-a dat.
Sugetati doctorului injectioa cu Rispolept care se face o data la 2 saptamani.
Vedeti ce parere are.
Multi barbati merg bine cu aceasta injectie.
0
07-12-2012, ora 19:04
coralia_1982
Nu este medic/terapeut
coralia_1982
Salut,

pai Rispolept Consta face, adica injectia la 2 saptamani.
Doctorilor le-am spus de ingrasare...si asta e. Pe parcurs cand ii vor scadea medicatia poate ii scade si pofta de mancare.
0
11-12-2012, ora 09:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ coralia_1982

Ce medicamente ia si in ce concentratie ?
Nu am mai auzit niciodata ca de la Rispolept sa se ingrase cineva asa intr-o luna.
0
11-12-2012, ora 17:42
coralia_1982
Nu este medic/terapeut
coralia_1982
Salut clara_p.
Face injectia Rispolept Consta 50mg/2 saptamani, ia un Cipralex si 1 Rivotril. Mai lua 1 Anxiar si 1 Orfiril 500mg, dar nu le mai ia de 1 saptamana.
Este si el genul pofticios.
0
12-12-2012, ora 18:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ coralia_1982

Putea sa se ingrase de la Zyprexa sau Seroquel maxim 5 kg sa zicem, caci aceste medicamente predispun clar la ingrasare, dar nu de la rispolept consta, si nu intr-o asemenea masura.
Mergeti la medicul de familie sa ii spuneti situatia si sa ii si prescrie analize pentru tiroida si diabet.
Daca va continua sa ia in greutate, va sfatuiesc la modul cel mai serios sa schimbati tratamentul.
0
13-12-2012, ora 10:50
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ coralia_1982

Extras din autorizatia de punere pe piata a Rispoleptului Consta

Rispolept Consta poate determina creşterea dumneavoastră în greutate. Creşterea semnificativă în greutate poate influenţa negativ sănătatea dumneavoastră. Medicul dumneavoastră trebuie să vă măsoare regulat greutatea corporală.
Deoarece au fost observate diabetul zaharat sau agravarea unui diabet zaharat preexistent la pacienţii în tratament cu Rispolept Consta, medicul dumneavoastră ar trebui să vă evalueze pentru semne ale nivelului crescut de zahăr în sânge. La pacienţii cu diabet zaharat preexistent, trebuie măsurat regulat nivelul zahărului din sânge.
0
10-01-2013, ora 09:58
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
Buna ziua...
Incerc sa expun in cateva cuvinte.fiica mea a facut un episod psihotic, in urma cu 2 ani...dupa 3 luni de tratament cu haloperidol devenise o leguma, astfel incat, impotriva sfatului meu..a renuntat la tratament, mai mult si-a mutat domiciliu...ceea ce stiu este ca timp de un an si 3 luni a fost perfect sanatoasa..doar ca, stresul din viata ei a indrumat-o sa revina acasa...am ramas uimita cat de mult se schimbase in bine..insa, toata minunea a durat doar 3 luni, ajungand din nou la medic, unde a fost internata doar 3 zile.Timp de aproape 3 luni a urmat tratamentul cu rispen, depakine, romparkin/viregytt.Din pacate, reactiile adverse ale rispenului si anume tremur involuntar, au dus la schimbarea medicatiei cu abilify.Dupa o saptamana cu acest medicament starea ei s-a inrautatit, a intrat in episod psihotic si a necesitat internare.I-a fost dublata doza de abilify, este de o saptamana in spital si starea ei nu s-a imbunatatit cu nimic, medicii imi spun sa am rabdare ca se va recupera, am ajuns la capatul suferintei..se pare ca este vorba de schizofrenie paranoida..nu pot sa inteleg cum s-a declansat aceasta boala, mie fiindu-mi total straina pana la aceasta varsta chiar si prin prisma vreunei cunostinte.Va rog din suflet, cine a trecut prin asa ceva, cine a facut tratament cu acest medicament, cat de eficient este?Multumesc anticipat pt orice sfat!
0
10-01-2013, ora 10:14
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
In ceea ce priveste postarea, anterior mie, fiica mea n-a luat absolut deloc in greutate sub tratamentul cu rispolept...dimpotriva, pot spune ca a slabit, isi controla f bine dieta.acum, insa...mananca continuu.in putinele ei stari de discernamant, imi spune..ce sa faca daca ii este foame continuu..nu mai stiu ce sa cred...aceste medicamente au reactii total diferite de la pers la pers.
0
10-01-2013, ora 10:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ elenutza65

Se pune acest diagnostic numai si numai daca fata a facut 3 episoade psihotice sau unul dintre ele a durat peste 6 luni.

Fata dv. a intrat a doua oara in episod inca dinainte de a o duce a doua oara in spital. Numai ca instaurarea tratamentului pentru episod se face in spital. Pentru ca pacientului trebuie sa i se faca niste analize, in urma carora i se administreaza niste doze mai mari de medicatie. Este vorba de doza aceea de atac, tocmai, ca sa iasa din episod.

S-a ajuns la aceasta situatie din cauza faptului ca s-a lasat de tratament in urma primului episod. Si ca abordarea celui de-al doilea, nu a fost incisiva. Adica doze pentru episod. Nu s-a facut internarea rapid si fata sa fie pusa pe dozele de iesire din episod.

Dozele de iesire din episod sunt in general duble fata de dozele de intretinere.

Stati linistita acum si lasati-o sa isi revina incet incet, asa cum zic doctorii. Revenirea dintr-un episod psihotic cu o medicatie corecta se face in 1-2 luni. Trebuie sa doarma si sa se odihneasca cat poate de mult. Creierul se reface mai repede in timpul somnului. Aveti rabdare cu ea.

Dupa ce iese, daca nu mai poate lucra, mergeti si ii faceti pensie pe caz de boala si indemnizatie de handicap. Un total de aproximativ 600 lei.

Nu are rost sa va speriati de denumirea bolii. Oamenii mai exagereaza. Ea daca va lua tratament fara sa intrerupa va fi bine.
0
10-01-2013, ora 10:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Abilify este un medicament care nu da in general predispozitie la ingrasare si pofta de mancare dar fiecare organism reactioneaza diferit la fiecare medicament.
Asa este, cum zice ea. Ai cateodata o senzatie de foame cu neurolepticele astea de iti vine sa "musti si din masa", cum spunea odata cineva de pe forum.

Celelalte (zyprexa, seroquel) s-ar putea sa ii dea o pofta de mancare si mai mare.
Incercati sa fiti atenta la dieta si sa ii duceti lucruri care nu ingrasa.
0
10-01-2013, ora 11:11
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
buna ziua distinsa doamna
eu am facut tratament cu abilify si fac in continuare de circa 3 ani.
sufar de tulburare afectiva bip[olara si eram tratata inainte cu zyprexa care ca reactie adversa m-a cam ingrasat si imi dadea o pofta de mancare continua. am solicitat medicului care ma trateaza schimbarea lui cu abilify. in tot acest timp am luat doza de 30 mg de abilifi cu care m-am simtit bine si am si slabit.
0
10-01-2013, ora 21:20
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Stimata Robymat, situatia dv nu e comparabila cu a d-nei Elena, ati primit acest abilify in primul rand in combinatie cu alte sedative si mai mult pt partea de depresie din tulburarea bipolara ! Nici nu ma mira ca medicamentul i-a inrautatit starea fiicei, deoarece acest medicament este stimulent conform prospectului, asa cum am mai vorbit cu voi pe aici !
Pt d-ra in cauza cred ca nu e indicat abilify ! Este ca si incercarea de a stinge focul cu aer, daca flacara e mica merge sa sufli peste ea dar daca focul e mare si sufli peste el nu faci decat sa-l intetesti si mai tare !

Parerea mea de (ne)specialist ! :)
0
11-01-2013, ora 10:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ stevens

Te rog sa incetezi sa iti dai gersit cu parerea in lucruri pe care nu le cunosti si sa induci pacientii sau rudele lor in eroare.
E a n-a oara cand faci asa ceva.
Te-am raportat ca vad ca nu te potolesti.
Probabil din acest motiv ai fost banat din cauza postarilor pe topicurile cu cancer.

Intelege romaneste ca abilify, rispolept, zyprexa, seroquel sunt antipsihotice care luate in dozele de care doamna vorbeste sunt menite sa scoata bolnavul din episodul psihotic.
In dozele de intretinere, au rolul de a preveni aparitia episodului psihotic.

Abilify-ul la Robymat previne aparitia episoadelor psihotice.
Antidepresivele o ajuta in ceea ce priveste depresia.
0
11-01-2013, ora 18:05
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Clara imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar tu esti cea care induce (fara sa vrei ) lumea in eroare ! Iti fac si o analogie ca sa intelegi mai bine !
Poate ai auzit si tu ca o mica parte dintre suruburi au filet pe stanga nu pe dreapta cum au toate celelalte ! Cele cu filet pe stanga nu se vor potrivi niciodata intr-o gaura filetata normal chiar daca au masurile necesare, pt ca se insurubeaza in sens invers decat toate celelalte !
Asa e si cu acest Abilify, desi intra in categoria antipsihoticelor el este AGONIST al unor receptori de dopamina fata de celelalte antipsihotice insirate de tine care sunt ANTAGONISTE ale dopaminei ! Datorita acestui fapt (ca e agonist) are efectul de neuroplasticitate de care tot vorbeste pulberedestele, fata de toate celelalte care n-au beneficiul asta ! Si de asta se foloseste cu prudenta numai in anumite cazuri, cum este TAB-ul, unde exista balansul intre manie si depresie dar si atunci numai in combinatie cu alte medicamente, nu singur !

Deci practic eu cred ca voi sunteti cele care induceti in eroare (involuntar) si de asta am si intervenit ! Fata d-nei are alta boala decat voi doua ! Cititi mai atent ce a spus d-na Elena :
" Din pacate, reactiile adverse ale rispenului si anume tremur involuntar, au dus la schimbarea medicatiei cu abilify.Dupa o saptamana cu acest medicament starea ei s-a inrautatit, a intrat in episod psihotic si a necesitat internare.I-a fost dublata doza de abilify, este de o saptamana in spital si starea ei nu s-a imbunatatit cu nimic,.."
Mie mi se pare ca exista o legatura de cauzalitate intre medicatie si agravarea simptomelor ! Pana la proba contrarie asta e parerea mea !

Am noroc ca desi sunt "eliberat conditionat" administratia forumului este cat se poate de rezonabila si rationala !
Mersi pt reclamatie ! :)
0
19-01-2013, ora 10:36
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
pt..."O mama disperata":sunt de putin timp pe forumul acesta, observ ca postarea e de ceva multa vreme in urma...din toate cele expuse, trec si eu prin aceeasi situatie.am urmarit fiecare cuvant..cum se mai simte fiul?Fiica mea..este la al doilea episod psihotic, a remis sub tratament cu abilify...i s-a introdus leponexul, de care sunt f speriata din ceea ce citesc reactiilor adverse.Daca aveti bunavointa, va rog sa ne mai informati cum decurge controlul.Pe aceasta cale, multumesc si d-nei doctor pt sfaturile si incurajarile date, noua, celor bolnavi sau apartinatori.As avea o rugaminte umila.cum as putea lua legatura cu d-na doctor Ileana Constantinescu?
0
19-01-2013, ora 11:07
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
multumesc tuturor, celor care mi-au raspuns.asa cum am mentionat mai sus.i s-a introdus si lexponept..a depasit 2 sapt de supraveghere si tot nu este scoasa de la supraveghere, azi e ziua ei si ma doare enorm...mereu imi spune ca vrea acasa, ca vrea un tv.Ieri, am discutat cu medicul...m-a sfatuit ca nu e cazul, am propus sa o pazesc la liber, medicul avand reticentza ca v-a pleca..sincer nu stiu ce sa fac, nu cred ca izolarea e cea mai buna forma de terapie dar...mi-e si teama de o alta intorsatura...acest medicament e periculos, eu sincer am incredere in medicul care o trateaza..asa cum spune clara, imi spune si medicul..abilify nu da pofta de mancare ci doar episodul, tb sa avem rabdare.eu nu mi-am pierdut-o...parca mananca mai putin.incerc sa le imbin...uneori imi spune sa iau totul acasa, alteori imi cere...nici nu vreau s-o restrictionez..dar nici nu-i refuz ce-mi cere.nu stiu cum sa mai procedez sa fie bine.am un optimism exagerat..cu ajutorul medicului cu oarece idei de la mine putere..sper sa fie bine..va doresc tutor sanatate si sa auzim de bine...va astept la discutii..asta imi dedica tot timpil liber ramas!
0
19-01-2013, ora 12:16
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
clara.as vrea sa tin legatura cu tine...imi poti da o adresa de mess?
0
19-01-2013, ora 12:25
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
stevens..multumesc si tie..si astept si parerile tale..
0
19-01-2013, ora 15:47
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
clara..nu ma sperii, , imi vreau copilulsapluteasca pe linia normaluli.nu vreau pensie de handicap...mi-as dori sa comunic cu ea, sa se bucure de ceeace ii ofer eu, , sa aiba in preajma ei prieteni, sa fie iubita asa cum o iubesc eu si inteleasa, e atat de greu.dar nu disper..
0
19-01-2013, ora 16:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ elenutza65

Nu prea stau pe mess ca am mana rupta. Puteti sa imi scrieti aici pe privat.
Inseamna ca a avut un episod destul de accentuat din moment ce i-au bagat Leponexul asta.
Oricum, posibil ca dupa ce iese din episod 100 % sa i-l scoata doctorul care o va evalua lunar.

Nu va mai faceti atatea griji si mergeti cu tratamentul inainte, cu grija de a nu-l mai intrerupe.
Toti am trecut prin asta, toti ne-am revenit.

Ii scrieti pe o bucata de hartie toate minunile pe care le-a facut, ca dupa ce iese din spital sa constientizeze ca are o boala si ca trebuie sa fie constiincioasa si sa isi ia medicatia.

Multi doctori si multi pacienti spun ca Abilify este un medicament foarte bun.
0
19-01-2013, ora 21:46
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
buna seara, din nou.am fost la spital..va spun ca sunt dezamagita...cum a plecat doctorul in concediu..au inceput problemele.fiica mea se certa cu pacienta de langa ea...nu-i dau atentie in exces dar...era vizibil ca nu mai avea lucrurile personale...nu asta e problema..am incercat sa fiu amiabila de ambele parti..eu am ajuns acasa..ce se intampla cu ea?Va trtebui s-o scot dn inchisoarea diavoluluii..mi se pare inuman, poate e doar sentimentul de mama...dar asa cum nu exista tratament general..nu exista si pacienti conform diagnosticului?Sincer..sunt speriata...
0
19-01-2013, ora 22:00
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
da clara..am discutat cu medicul..se pare ca medicatia e buna...incepe sa-si revina..sunt reticenta cu leponexul dar nu ma voi abate de la reguli.am reusit s-o fac si pe ea sa inteleaga, inca e furioasa pe mine ca sta inchisa acolo..azi a fost ziua ei..intr-un final mi-a multumit ca am grija de ea...mi-e greu sa interpretez rasfatul cu boala.as vrea s-o scot de-acolo..ce sa fac?
0
19-01-2013, ora 22:13
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
episodul la facut sub tratament..clara..fir-ar sa fie.sunt disperata de furie...poate mi-e greu sa accept...imi pare rau ca ai mnana rupta...daca vei tasta raspund la..elenastoica65...te astept cu drag, de multe ori avem nevoie si de oameni de suflet, mai exista...
0
19-01-2013, ora 22:25
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Doamna Elenutza imi pare rau ca fiica dvs. trece prin momente dificile insa totodata imi pare bine pt ea ca are o mama dedicata si iubitoare ca dumneavoastra ! Tot ce aveti de facut deocamdata este sa gasiti pt fiica dv. acel tratament minimal, eficient si cu cele mai putine efecte secundare posibile ( excludeti din start acel abilify, parerea mea) !

Referitor la conditiile din spitale chiar azi i-am propus lui Pulberedestele, sa aduca niste amendamente la legea sanatatii, care sa imbunatateasca macar CONTROLUL a ceea ce se intampla in saloanele de izolare ! Sper sa il (ne) sprijiniti in acest demers de imbunatatire a conditiilor materiale dar mai ales PSIHOLOGICE pt bolnavi - am propus ca cei izolati sa poata avea acces la consiliere psihologica pe toata durata internarii ! Obligatoriu, si pe toata durata zilei in timpul saptamanii si nonstop in week-enduri !

Ministrul sanatatii a spus zilele trecute ca 53 de spitale din Romania vor primi finantare pentru absolut toate necesitatile spitalului ! Sunt curios daca printre aceste 50 de spitale se afla macar 2 sau 3 spitale de psihiatrie care sa primeasca fonduri suficiente pentru dotari specifice si pt angajarea de psihologi care sa aiba grija si de sufletele pacientilor, caci de medicamente nu ducem deloc lipsa !
0
19-01-2013, ora 22:39
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
D-na Elena referitor la eventuale erori medicale, daca cititi subiectul 'Pledoarie pt demnitate' initiat de Pulberedestele o sa vedeti ca am propus de asemenea INFIINTAREA COMISIILOR DE ETICA MEDICALA in spitalele de psihiatrie unde veti putea cere ancheta medicala a tratamentului ! Folosul pt dv va fi minim, dar macar colegii respectivului medic NU VOR MAI REPETA GRESEALA LUI ! Ceea ce nu e putin lucru zic eu !

Deocamdata puteti sa va exprimati furia doar aici ! :)
0
19-01-2013, ora 23:02
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
stevens...conditiile din spital sunt peste media celor corecti sa inteleaga.cu toti banii din lume mie mi-e rusine ca traiesc in tara asta..mi-e greu sa accep...ma rog la d-zeu sa scap..in rest e calvar..pt mintea mea
0
19-01-2013, ora 23:11
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
mi-e greu sa expun in cuvinte.rezervelre de supraveghere nu sunt gestionate de nimeni..nu exista instalatie sanitara, nu exista personal pt bolnavi...nu exista nimic...o mare nepasare si bataie de joc..mi-e rusine ca traiesc intr-o tara fara stapan...iar eu ca om sanatos..platesc contributii!
0
19-01-2013, ora 23:15
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
e mult de adaugat..ne lingem ranile si ne ajutam reciproc
0
19-01-2013, ora 23:20
elenutza65
Nu este medic/terapeut
elenutza65
eu nu
sunt medic..stevens.n-am sa-l excud.am incredere in medicul curant si din ceea ce am citit..pare a fi bun...
Adaugă un comentariu / răspuns
731 comentarii 1 2 ..... 222324 25 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: