episod psihotic acut, va rog frumos un sfat

13-12-2017
LauraVenus
Nu este medic/terapeut
LauraVenus
buna ziua !

l am internat pe sotul meu la obregia pe 08.12.2017, internat involuntar., avea un comportament ciudat, vorbea lucruri fara sens (ex. el a fost ales pentru un scop suprem, i a fost implantat un cip in cap de extraterestri, el detine secretul suprem si trebuie sa l spuna lumii, se simte urmarit, amenintat, crede ca telefoanele il asculta, a fost agresiv cu mine, era paranoia) , el spune ca in urma cu o saptamana s a lovit la cap destul de tare cand a intrat in masina, nu stiu daca are vreo legatura, nu dormea de 3 zile, eu plangeam intruna si ma durea sa l aud vorbind prostii, mi am dat seama ca e ceva in neregula, nu mai suportam, ma durea stomacul, nervi stres maxim etc. se comporta parca avea dubla personalitate, nici nu i pasa ca eu plangeam, sufar enorm, nu pot dormi fara el, dabia astept sa l iau acasa, este agitat la spital, scrie pe pereti, vrea sa plece, isi smulge branula mereu, sparge usile pe acolo, imi este foarte mila de el, il leaga etc. Am inteles ca ii dau niste diazepam si niste antipsihotice, doctora este dr. Rosca Alina Elena, o stie cineva ? pare o femeie super ok, sper sa l faca bine cat mai repede, deja au trecut 3 zile si mi este asa greu fara el, cat credeti ca l mai tine internat ? imi doresc sa fie acasa de craciun.SE SIMTE AMETIT mereu, cred ca e de la pastile, in rest se bucura foarte mult cand ma vede, in fiecare zi la 3 sunt acolo, traiesc pentru orele de vizita :((( e asa trist, vreau doar sa fie bine mai repede...doctora mi a spus ca nu se poate pronunta inca, nu stie daca va iesi intr o saptamana sau o luna.a facut si un tomograf, astept rezultatul inca...a mai trecut cineva prin asta ? :( multa sanatate !
24 comentarii
2
13-12-2017, ora 07:27
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Boala psihică este expresia unor suferințe holistice. De acea este atât de greu de tratat.
2
13-12-2017, ora 07:31
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Buna dimineata!
Sper sa i se imbunatateasca starea si sa puteti fi impreuna deja de sarbatori. E bine ca va are pe dvs si ca aveti o relatie asa de afectuoasa-asta ajuta. E bine sa retineti ca, cel putin o perioada, emotional dvs veti fi cea care-l va sustine pe el, mai degraba decat invers.
3
13-12-2017, ora 07:33
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Va inteleg suferinta si dorinta de a-l avea langa dvs, insa cel mai important este ca el sa isi faca tratamentul, asta fiind singura optiune momentan. Trebuie sa intelegeti ca este bolnav si ca in momentele acelea dar si acum nu este el, ci boala este cea care il conduce. Este vorba de un episod psihotic si are nevoie de medicatie speciala pe care trebuie sa va ingrijiti sa o ia conform prescriptiei si dupa ce va iesi din spital. Sotul dvs a trait un delir, iar toate cele descrise de dvs erau parte din delirul lui, cel mai probabil ca si dvs erati prezenta in delirul lui el crezand ca complotati impotriva lui, de aici si agresivitatea fata de dvs. Va sfatuiesc sa va inarmati cu multa rabdare si dupa ce va iesi sa il ajutati sa isi pastreze reperele, in nici un caz sa nu se faca glume pe seama acestui episod, pentru ca in urma medicatiei isi va constientiza delirul si va va povesti din perspectiva acesta, lucid fiind. Va ramane cu teama ca se poate repeta episodul, de aceea dvs trebuie sa il asigurati ca ii veti fi alaturi si il veti ajuta sa isi pastreze reperele ; sa va ingrijiti sa isi ia medicatia conform prescriptiei obligatoriu, sa duca o viata linistita pe toate planurile, nu fara activitate sau scos din toate ci fara stres si probleme, cat se poate!

Mult curaj si toate cele bune!
2
13-12-2017, ora 09:01
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Buna ziua!

Imi pare rau ca treceti prin aceste momente neplacute. Boala psihica este extrem de solicitanta, nu doar pentru pacient, ci si pentru apartinatori. Vazand aceste aspecte de atatea ori, va recomand cu tarie sa faceti consiliere suportiva. In cadrul sedintelor de consiliere o sa fiti ajutata sa intelegeti mai bine despre ce este vorba si sa gasiti resurse sa faceti cat se poate de bine fata situatiei.

Nu neglijati acest aspect. Nu ii puteti fi alaturi decat avand grija de dvs in primul rand.

Ii doresc multata sanatate sotului, iar dvs. putere de a trece prin aceste momente neplacute.
3
13-12-2017, ora 09:09
Psiholog Mihaela Davidescu
Psihologie
Psiholog Mihaela Davidescu
Psihoza necesita întotdeauna respectarea schemei de tratament de la medicul specialist psihiatru. După stabilizarea pacientului și eliminarea manifestărilor delirante, este necesara și intervenția psihoterapeutului. Oricum, foarte important este sa se stabilească în mod corect diagnosticul.
Sfatul meu pentru dumneavoastră este sa acționați treptat, din aproape în aproape, sa nu disperați, sa va păstrați calmul și răbdarea, sa oferiți soțului aceeași grija și afecțiune și sa aveți încredere în personalul medical
4
13-12-2017, ora 09:18
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, este important sa intelegeti ca exista niste cauze ale acestui comportament. Delirul, ideile paranoide au o logica, au o explicatie, chiar daca nu una simpla. Delirul reprezinta o solutie de evadare sintr-o lume/situatie care nu mai poate fi acceptata/gestionata. Este probabil ceva (un stres, un eveniment, o situatie) care nu a putut fi gestionata.
Cu alte cuvinte, dupa ce tratamentul isi face treaba si sotul devine constient si cooperant ar trebuie sa mearga la psihoterapie.
1
13-12-2017, ora 09:30
anitarom
Nu este medic/terapeut
anitarom
Buna dimineata
Nu pot decat sa subscriu la cele spuse de ceilalt. Apreciez comentariile d-lor psiholog si pot sa adaug si eu ca trebuie sa aveti rabdare. Poate ca o sa petreceti sarbatorile impreuna mai mult ca sigur, dar cel mai important este sa fiti calma, sa aveti cea mai mare rabdare din lume si sa va asigurati ca isi ia medicamentele. Numai acestea pot rezolva acest episod acut si apoi se va vedea care sunt cauzele si care este adevarata problema. Nu trebuie sa il contraziceti, ci doar sa ii spuneti ca de fapt realitatea este una, aceea pe care noi o percepem. El percepe eronat lucrurile acum. Multa rabdare din nou si fiti sigura ca momentul va fi depasit.
3
13-12-2017, ora 15:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O sa il tina internat in jur de 3-4 saptamani, dar si dupa trebuie sa isi ia tratamentul pe o perioada mai lunga de timp. Tineti legatura lunar cu medicul psihiatru.
2
13-12-2017, ora 16:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Conteaza foarte mult pentru el ca va duceti sa il vedeti zilnic. O sa vedeti cand va iesi ca va va fi recunoscator si o sa va multumeasca. Daca mai vorbeste lucruri ciudate, nu il contraziceti. Medicamentele isi vor face efectul complet in timp, si el va incepe sa constientizeze treptat delirurile prin care a trecut. Nu are legatura lovitura la cap cu episodul psihotic.
0
13-12-2017, ora 16:51
LauraVenus
Nu este medic/terapeut
LauraVenus
Aoleu asa mult ??!am rabdare dar este asa greu.eu lucrez de noapte, dorm 3 ore, cafea maxim, si mai vin si in fiecare zi balotesti- piata sudului-apoi servici seara pe la universitate, atata drum, atata oboseala, urasc sa conduc obosita, imagina ti va :(((((((:((!!!!:((... Merci mult tuturor de raspunsuri, apreciez... Ct a iesit ok ziceau ca vor sa faca rmn dar nu sta cuminte :(
2
13-12-2017, ora 23:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ LauraVenus

Incercati sa dormiti 7-8 ore pe noapte. Altfel riscati sa va imbolnaviti.
Sanatate multa!
2
14-12-2017, ora 07:53
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Dificultatile de a dormi sunt cel mai probabil in urma anxietatii cauzata de situatia prin care treceti, sunt de inteles, normale, data fiind situatia. Incercati sa opriti scenariile negative, sa ganditi pozitiv, sa va imaginati ca totul va fi bine, ca este o situatie de moment si ca indiferent ce s-ar intampla veti gasi o solutie, adult fiind si avand resurse nebanuite. Nu uitati sa aveti grija si de dvs in perioada asta, sa va fiti o buna prietena dvs insava, sa va ingrijiti si sa va mai faceti mici placeri care sa va relaxeze si sa va creasca energia. In felul acesta va ajutati si pe dvs dar si pe sot, caci sa fiti si dvs intr-o stare nasoala complica si mai mult lucrurile.

Toate cele bune!
0
16-12-2017, ora 16:00
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Și ce medicament asigură un somn de 7-8 ore pe noapte ?

Sunt direct interesat să aflu un răspuns serios. Chestiile cu optimizarea personalității, sper să le povestiți altora.
0
19-12-2017, ora 01:31
LauraVenus
Nu este medic/terapeut
LauraVenus
Multumesc mult...ii da olanzapina din cate am inteles.

Nu e deloc mai bine dupa o saptamana si 4 zile trebuia sa fie ok...se musca singur tipa, plange si se dezbraca foarte neobisnuit... Sunt foarte suparata...vin la vizita, trage de mine, vorbeste lucruri fara sens...e mai rau decat atunci cand l am internat...este plin de vanatai... :(((
0
19-12-2017, ora 01:33
LauraVenus
Nu este medic/terapeut
LauraVenus
Pai acesta este topicul meu., ce legatura are asta cu intrebarea dvs... Cred ca pasiflora sau sedivitax...ma ajuta pe mine anyway..multa sanatate!
2
19-12-2017, ora 11:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Episodul psihotic trece in minim 3-4 saptamani. Trebuie sa va inarmati cu putina rabdare. O sa isi revina.
0
27-12-2017, ora 21:26
LauraVenus
Nu este medic/terapeut
LauraVenus
Merci mult, se va ingrasa si va avea probleme sexuale? Asa am citit pe net...sper sa nu i ia permisul



...
1
27-12-2017, ora 22:44
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Olanzapina cam ingrasa. Permisul nu i-l ia nimeni.
0
28-12-2017, ora 00:32
LauraVenus
Nu este medic/terapeut
LauraVenus
Multumesc mult clara! Si problemele sexuale! A incercat cineva olanzapina?:( merci
1
28-12-2017, ora 12:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu prea exista antipsihotice fara efecte secundare. Acum depinde de fiecare pacient. Trebuie sa vada el cum ii merge cu Olanzapina.
0
29-12-2017, ora 19:41
LauraVenus
Nu este medic/terapeut
LauraVenus
Multumesc mult clara! Multa sanatate!!
1
29-12-2017, ora 20:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pentru putin. Insanatosire rapida si sotului!
0
06-01-2018, ora 22:18
LauraVenus
Nu este medic/terapeut
LauraVenus
Din fericire el este mai calm si coerent, am inteles ca doctora a trimis actele la judecatorie, inseamna ca o sa l treaca pe salon in curand? Oare cat mai sta si pe salon? El este mai bine, sper sa vina acasa mai repede :((( nu va mai conduce si va lua pastile, foarte naspa, daca cineva este in situatia mea poate va ajuta postul meu :( ii da orfiril si olanzapina din cate am inteles, rmn nu a facut, cred ca nu mai este necesar... Doctora nu mi a mai zis nimic
1
06-01-2018, ora 23:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cred ca la comisie, nu la judecatorie. Ma bucur pentru sotul dv. Sa urmeze tratamentul. E foarte important pentru prevenirea reaparitiei recaderilor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Episoadele psihotice ar puta fi anticipate cu ajutorul unui algoritm de învățare automată
  • Singurătatea în copilărie a fost asociată cu probabilitatea crescută de a experimenta un episod psihotic
  •