Epiteliom bazocelular

06-06-2008
skyel
Nu este medic/terapeut
skyel
Buna ziua. M-ar interesa si pe mine daca stie cineva pentru o operatie prin tehnica mohs pentru carcinom bazocelular de piramida nazala, cam pe unde ar ajunge costul unei interventii. Si daca exista cineva care a suferit o asemenea interventie, ce poate spune despre ea.

Multumesc anticipat
17 comentarii
0
06-06-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
sunati l dermastyle...dr leventer
0
07-06-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Tehnica MOHS presupune excizia tumorii sub control microscopic al marginilor. Desi utila, nu este neaparat obligatorie pentru excizia carcinoamelor, iar in tara noastra nu se practica de rutina. Excizia este chirurgicala, iar tumora scoasa se trimite pentru control histopatologic unde se stabileste natura ei si daca a fost eliminata in totalitate. Diagnosticul de, , carcinom bazocelular, , se pune numai in urma examenului histopatologic!
Tinand cont de localizarea tumorii, trebuie avut grija la reconstructia, , golului, , ramas in urma exciziei. Numai un chirurg plastic are competenta de a exciza un carcinom in limite de siguranta si de a reconstruii zona restanta, cu un rezultat estetic acceptabil.
Daca sunteti asigurat, luati o trimitere de la medicul de familie si interventia poate fi facuta in orice sectie de chirurgie plastica, din spitalele de stat. Gratuit.
Multa sanatate!
0
07-06-2008, ora 00:00
skyel
Nu este medic/terapeut
skyel
La biopsia facuta in august anul trecut, diagnosticul a fost de : "Mic fragment, carcinom bazocelular". Pentru o operatie clasica am inteles ca trebuie urmate anumite proceduri de oncologie(chimioterapie, radioterapie), si speram ca prin operatia cu tehnica mohs sa nu mai fie nevoie de aceste proceduri (tatal meu avand 71 de ani), iar sansa de reusita sa fie mai mare.
0
07-06-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Epiteliomul bazocelular, este o tumora benigna, slab invaziva. Chemioterapie sau radioterapie nu se practica niciodata pentru asa ceva!
Apare des la persoanele in varsta, in special pe fata (frecvent pe nas).
MOHS difera de excizia clasica doar prin examinarea probelor la microscop, iar un medic anatomopatolog confirma pe loc eliminarea tumorii. In excizia clasica se elimina carcinomul cu o margine de siguranta rezultatele fiind aceleasi.
Consider ca in cazul tatalui dvs. biopsia incizionala efectuata si MOHS care v-a fost recomandat, sunt inutile. In cazul carcinoamelor faciale la persoane in varsta, se confirma macroscopic diagnosticul, se excizeaza tumora in intregime si se trimite la examen histopatologic toata. Fara pierdere de timp si de bani.
Va stau la dispozitie daca aveti si alte intrebari.
0
08-06-2008, ora 00:00
Dr. Akram Salem
Dermatovenerologie, Bucuresti .Mihai Bravu 444
Dr. Akram Salem
e slab invaziva cu invazie locala dar nu e o tumora benigna!!!
0
08-06-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Mii de scuze (deja este a doua oara cand fac greseli de dactilografie, sper si ultima). Carcinomul bazocelular este un proces malign cu slaba penetranta locala. Restul afirmatiilor sunt corecte.
0
09-07-2008, ora 00:00
globulet
Nu este medic/terapeut
globulet
Mama a fost diagnosticata cu epiteliom bazocelular si urmeaza a fi operata de un dermatolog.Epiteliomul este undeva intre ochi si nas, asta ma ingrijoreaza cel mai tare.Dimensiunea este de aproximativ 1cm diametrul.mi-e teama ca va recdiva ce trebuie facut pt a nu se intampla asta??.care ete prognosticul acestei boli??? epiteliomul este vechi de vreo 10 ani.v a rog frumos sa-mi spunet parerea d-voastra despre aceste lucruri pe care le-am relatat.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
0
09-07-2008, ora 00:00
globulet
Nu este medic/terapeut
globulet
TRBUIE FACUTA OPERATIA PRIN TEHNICA MOHS??? VA ROG FRUMOS SA-MI RASPUNDETI.MULTUMESC.
0
09-07-2008, ora 00:00
globulet
Nu este medic/terapeut
globulet
Vreau sa vorbesc si eu cu cineva care a suferi aceasta operatie de EPITELIOM BAZOCELULAR poate ma ajuta cu mai multe detalii.
0
24-03-2009, ora 10:55
Creatza78
Nu este medic/terapeut
Creatza78
Mama mea a facut operatie de epiteliom bazo. La doamna Leventer. Nu va recomand. La operatie a anesteziat-o dupa care a lasat-o sa astepte o ora intinsa pe masa fara sa vina nimeni la ea. In timpul operatie se intreba, oare mai tine anestezia. Carcinomul avea 1 cm si taietuta a fost de 7 cm. Cred ca acesta e un aspect care trebuia mentionat inainte catre pacient. Nu mai zic ca la consultatia initiala i-a spus ca trebuie sa fie urmarita de ea, dar cand s-a dus la pansat nu a avut "timp" sa vina sa o vada nici macar prima oara. Un cabinet privat in care esti tratat ca la stat, daca nu chiar mai rau. Initial la operatie a spus ca firele trebuie scoase in 2 sapt, dupa la pansat, deoarece a pansat-o un doctor nou ii zice ca pot fi scoase in 2 zile. Absolut haotic, neprofesionist si mai ales inuman- in aceste conditii cum mai poti sa ai incredere ca analiza e corect facuta, daca nu exista o relatie de incredere intre pacient doctor.
0
24-03-2009, ora 12:41
globulet
Nu este medic/terapeut
globulet
Intre timp mama s-a operat de epiteliom bazo la d-na dr.oana coman la sp.scarlat longhin si am fost f. f. multumita de aceast dr., a facut apoi radioterapie 20 min si acum este bine.are 7 luni de cand s-a operat si nici nu se mai cunoaste desi locul era destul de pretentios(pe nas f.aproape de coltul ochiului ) si epiteliomul era mai mare de 1cm.MULTA SANTATE VA DORESC!!!!
0
03-09-2009, ora 11:27
nagdamona
Nu este medic/terapeut
nagdamona
Buna ziua, am si eu o rugaminte, imi poate spune cineva cum arata un epiteliom bazocelular recidivat?mama a fost operata acum 1 an de epiteliom bazocelular, acum i-a aparut o bubita pe nas de cateva zile, bubita este ca un cos dar nu sangereaza nu supureaza, poate fi epiteliom?
multumesc frumos anticipat
1
01-12-2009, ora 19:21
danuta800@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
danuta800@yahoo.com
Buna seara, domnule doctor, Va rog frumos sa imi spuneti ce inseamna diagnosticul carcinom bazocelular cilidromatos cu baza de pornire in glandele sudoripare cu epiderm integru fara emboli tumorali endovasculari cu margini de rezectie in tesut netumoral. Mama a fost diagnosticata in acest mod pe baza unui examen histopatologic. Carcinomul a fost extirpat. A fost la un medic oncolog care nu a depistat nimic suspect, insa eu sunt foarte speriata de acest diagnostic si nu stiu ce trebuie sa fac ca sa se vindece. Va rog mult sa imi raspundeti!Va multumesc anticipat!!
0
31-03-2010, ora 16:37
nichi_lumi
Nu este medic/terapeut
nichi_lumi
Buna ziua. Sotul meu a fost operat de epiteliom bazocelular in ianuarie 2008 si de la un timp zona s-a unflat. Se afla chiar in coltul ochiului stang la baza nasului. Nu a aparut nimic la exterior. Intrebarea mea este daca poate recidiva fara sa apara semne la exterior?
Astept raspuns cat mai urgent pentru ca deja am luat legatura cu un medic din Austria (Viena). Vreau sa stiu daca sa ma duc pana acolo sau nu.
0
31-03-2010, ora 16:38
nichi_lumi
Nu este medic/terapeut
nichi_lumi
Am uitat sa specific ca a fost operat prin chirurgia mohs la doctorita Leventer.
0
09-06-2010, ora 21:42
adryaana20005
Nu este medic/terapeut
adryaana20005
buna seara dupa un consult la dermatolog mama a fost diagnosticata cu melanom malign extern care se situeaza pe coloana vertebrala.medicul la care a fost ia spus ca poate ajunge la meatstaza intr-o sapt daca nu se opereaza.eu am citit pe internet despre tehnica mohs si as dori sa stiu unde ar putea sa faca operatia si cat costa dar si ce efecte secundare ar putea aparea dupa o astfel de operatie.va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti va multumesc
0
23-11-2010, ora 13:20
ene maria
Nu este medic/terapeut
ene maria
buna ziua.bunicii mele i-a iesit pe ploapa de jos a ochiului stang, in interior ceva ca o eczema.am fost la doctor si i s-a pus diagnosticul de epiteliom.va rog frumos sa-mi spuneti ce este acesta? cancer de piele?
de care e? cum se manifesta? daca se vindeca cu operatia?va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: