Epuizare nervoasa ?

02-06-2017
Silvia98
Nu este medic/terapeut
Silvia98
Buna ziua, am 18 ani si timp de 2 saptamani am trecut prin niste stari foarte ciudate, in care parca uitam de mine. Am o familie iubitoare, nu am probleme de acest gen, prieteni am, sunt o fire introvertita, nu ma deranja asta, desi uneori ma simteam cam ciudat fata de ceilalti, prin modul meu de a gandi. La liceu nu m-am integrat in clasa, desi m-am apropiat foarte mult de 2 colegi. Am inceput prin a nu mai dormi cum trebuie, aveam ganduri irationale, care mi se accentueaza in timpul diminetii, ca sunt singura si nu merit nimic pe lumea asta, desi imi spun in acelasi timp ca nu e bine ce fac, ca imi fac rau. Totul a fost declansat de o deceptie pe plan sentimental, insa nu asta e cauza starilor mele, am trecut peste. Ma sperie foarte mult senzatiile de ireal, ca nu sunt eu, ca totul e fara sens, ca orice asa zice sau face e fortat.Am cateodata un vid in minte, nu prea pot sa ies din casa, ma tot chinui sa ies din starea asta, pentru ca saptamana viitoare incep cu probele orale pentru bac. Acum dorm cat de cat bine, mananc, dar dimineata nu gasesc un motiv sa ma ridic din pat, iar seara mi se amelioreaza starea. Nu mai pot sa fac ce faceam inainte, lucruri care imi placeau, ca cititul sau sa ma uit la filme, sa vorbesc cu prietenii. Ai mei sunt alaturi de mine, dar au si ei o limita, nu pot sa ma exteriorizez, sa exprim coerent ce simt, ma simt prinsa in propria minte. M-am schimbat foarte mult fata de cum eram acum o luna. Senzatia de ireal ma sperie cel mai tare, ca tot ce se intampla nu mi se intampla mie. Am invatat foarte mult tot anul asta, iar acum simt ca nu mai pot absolut nimic.Am avut o tentativa de suicid cand au inceput starile astea , am fost internata la cererea mea, am iesit tot la cererea mea. Nu iau niciun fel de tratament. Am luat putin timp Serlift, sunt constienta ca doar eu ma pot scoate din starea asta, si totusi am o senzatie de intuneric in minte, imi lipsesc emotiile de orice fel.
4 comentarii
1
02-06-2017, ora 23:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca medicii ti-au dat un tratament dupa ani sau zeci de ani de experienta, fa tratamentul care oricum se face 6 luni minim. Vor trece senzatiile de irealitate, garantat, dar in timp. Incearca si psihoterapie dar reia imediat medicatia sa nu iti afecteze bacul.
Sanatate multa!
2
03-06-2017, ora 09:20
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Medicația împreună cu psihoterapia dau bune rezultate. Ai încredere că poți trece peste stările acestea și urmează pașii pe care ți-i propune un psihoterapeut. De modul cum gândești iți determini acțiunile și modul în care simți. Consideră bacalaureatul ca pe un moment din evoluția ta, pentru care faci tot ce depinde de tine, fără să te gândești la ce rezultate vei obține, că asta nu depinde de tine. Imaginează-ți că totul va fi bine și ai capacitate să treci acest pas important din viața ta.
Spuneți tot timpul <POT FACE FAŢĂ!> ori de câte ori te confrunțí cu o situațíe neașteptată, pentru a înlătura teama că nu te vei descurca, că nu poți face față confruntărilor pe care ți le scoate viața în cale.
Astfel vei ajunge să înlături teama care te blochează și vei lua totul ca pe o provocare din care vei ieși victorioasă.
Cultivă-ți încrederea că poți face față, pentru că ai resurse pe care le poți accesa, și care există în stare latentă pentru că tu le lași pur și simplu să aștepte gândind că nu poți face față.
Ori de câte ori simţi că ţi-e teamă de ceva, reaminteşte-ţi că acest lucru se datorează exclusiv faptului că nu te consideri suficient de bună.
Fruntea sus! Ai o vârstă la care poți face orice, totul este să vrei și să știi să te motivezi.
1
03-06-2017, ora 14:32
Silvia98
Nu este medic/terapeut
Silvia98
Multumesc de raspuns, in seara asta o sa am prima sedinta de psihoterapie. Sper sa ma ajute... Pentru ca vreau din tot sufletul sa fiu cum eram inainte..
1
03-06-2017, ora 17:04
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Să nu te aștepți la schimbări peste noapte. Ai răbdare, conștientizează fiecare pas și ai încredere că totul va fi bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: