Eruptie cutanata misterioasa...

06-10-2009
xplor
Nu este medic/terapeut
xplor
Salutari,

In urma cu aproximativ doua saptamani aparusera 1-2 bubite de nuanta roz, usor in relief, care provocau mancarime usoara. Nu le-am dat importanta la inceput, semanand cu muscaturi de insecte (tantari, paianjeni, etc). Apoi au inceput sa apara altele si altele, astfel ca am putut sa observ mai bine procesul si sa va dau urmatoarele simptome:
- Petele sunt rozalii, usor in relief, cu centrul putin proeminent. Dupa ce au trecut 1-2 zile de la aparitie, in centru se poate observa o formatiune sticloasa, asemanatoare cu o lacrima. Daca e rupta, se formeaza iar si ulterior dispare, odata cu disparitia intregii formatiuni. Lasa o crusta mica in urma, care se rupe usor, fara a lasa semne..
- Localizarea este foarte precisa... Ele apar, uneori singure sau grupate cate 2-3, la nivelul membrelor superioare ( pe degete sporadic, pe antebrat sporadic, mult in zona dintre cot si umar), la nivelul membrelor inferioare (sporadic la glezna si mai jos, spre degete, dar cele mai multe in zona gambei, pana la genunchi), dar au fost si pe ureche (pe partea din spate a pavilionului) si sporadic pe ceafa.
- Chiar daca au aspectul unor muscaturi unele dintre ele, eu sunt de parere ca nu este vorba de raie.. Mancarimile nu sunt foarte puternice, mai degraba deranjante.. Petele nu au aparut deloc pe fata, in zona genitala sau scalp.. iar pe trunchi cred ca am avut 1 sau 2. Gradul lor de concentrare este in zona antebrat-umar pe brate si glezna si genunchi pe picioare (peste 80% din ele sunt localizate acolo).
- Cand trec (intre 2 si 4 zile), se reduc la marimea unui bob de orez si culoarea e mai rosiatica, ca un punct rosu.. seamana putin cu bubitele facute la "chicken pox"

As dori sa stiu despre ce ar putea fi vorba, daca e infectie cu un virus, precum si daca o sa treaca de la sine sau am nevoie de tratament specializat. Parerile sunt binevenite...
2 comentarii
0
06-10-2009, ora 19:38
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ar fi bine sa consultati un medic homeopat.
0
06-10-2009, ora 19:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Pare a fi infecţie virală, consultaţi medicul dermatolog cât mai curând posibil! Nu neglijaţi...


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.