Erupție dentară bebe 7 luni | Forumul Medical ROmedic

Erupție dentară bebe 7 luni

27-10-2017
Blonda92
Nu este medic/terapeut
Blonda92
Buna ziua. Am un bebe de 7 luni căruia i-a aparut primul dintisor jos. De atunci este agitat, refuză mâncarea solida si vrea doar la sân tot timpul. Noapte se trezeste foarte des sa mănânce san in condițiile in care se trezea de cel mult 2 ori pe noapte. Are un somn agitat. Langa dintisoe ar gingia tare, dar nu se vede sa ii iasă si celălat dintisor. baga in gura tot ce gaseste si sta cu degetele in gura tot timpul. Ce as putea sa fac sa aibă un somn mai linistit si sa mănânce si mancarica? Oare ii apare si celălat dintisor jos? Ce as putea sa ii dau? Multumesc.
16 comentarii
1
28-10-2017, ora 14:34
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
Probabil suna descurajator, insa cel mai bun remediu este RABDAREA.
Ceea ce descrieti dumneavoastra este comportamentul tipic al copilului vis a vis de eruptiile dentare. Desigur, exista multe solutii puse la dispozitie parintilor in aceasta situatie, incepand cu varietatea de inele si jucarii gingivale si pana la gelurile special concepute pentru eruptiile dentare existente in farmacii. Din experienta mea ca pediatru si ca mama (fetita mea manifesta acest comportament descris de dumneavoastra cam 2 saptamani in cazul fiecarei eruptii dentare), nu exista nici o solutie miraculoasa ( nu spun insa ca nu puteti incerca, macar pentru linistea dumneavoastra). Rabdarea si suptul la cerere in acesta perioada sunt, din punctul meu de vedere, cele mai bune remedii.
E foarte grea aceasta perioada, dar va trece.
Sanatate!
0
29-10-2017, ora 11:27
Blonda92
Nu este medic/terapeut
Blonda92
Multumesc frumos pentru încurajare
0
30-10-2017, ora 10:32
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Este evident ca perioada de eruptie dentara provoaca un disconfort micutilor. De aceea trebuie sa va inarmati cu rabdare si Dvs. si copilasul, dar ati putea sa-l ajutati dandu-i, in manuta, o bucata de mar decojita sau de banana, tinuta la congelator, 10 minute, in prealabil. Isi va putea anestezia si masa gingiile inflamate si se va mai calma.
0
30-10-2017, ora 11:09
Blonda92
Nu este medic/terapeut
Blonda92
Multumesc frumos pentru sfaturi. Pentru un somn mai linistit pot sa ii administrez alinan kids sirop?
0
30-10-2017, ora 22:11
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Din punctul meu de vedere, da.
Chiar puteti incerca. Respectati doza din prospect.
Sanatate!
0
31-10-2017, ora 20:30
Blonda92
Nu este medic/terapeut
Blonda92
Buna seara. In privința la refuzul mancari solide ce pot face pentru a mânca? I-am facut mancarica foarte subtire, ia o data de 2 ori si pe urma nu mai vrea. Imi este frica sa nu-i ajungă doar sânul si sa nu mai ia in greutate.
0
31-10-2017, ora 23:15
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
La varsta aceasta, desi, in plan teoretic cel putin, ar trebui sa aiba deja 2 mese complete in afara de lapte, baza alimentatiei ramane tot laptele. De acolo va lua caloriile in primul rand. Este posibil sa stagneze in greutate in aceasta perioada, insa nu va ingrijorati, va recupera ulterior. Puteti incerca, desigur, sa introduceti cateva alimente noi, conform recomandarilor, bineinteles. Poate gusturile noi ii vor ameliora apetitul.
Insa recomandarea mea cea mai calduroasa este suptul la cerere in aceasta perioada. Asa veti trece mai usor peste ea.
0
01-11-2017, ora 09:30
Blonda92
Nu este medic/terapeut
Blonda92
Multumesc mult pentru sfaturi!
0
12-09-2018, ora 13:29
Maria ZS
Nu este medic/terapeut
Maria ZS
Bebele meu are 8 luni si jumatate si refuza sa manance de 4 zile, tot de atunci are si diaree, cateodata face de 2 ori pe zi, alteori de 4 ori pe zi. Mananca doar san, si bea apa. Seara este mai agitat la san pana adoarme si mai mofturos peste zi, iar de ieri a inceput sa faca si febra 38 grade cel mult. Are deja de o luna incisivii de jos crescuti, un incisiv lateral sus, si vad ca ii da si celalalt incisiv lateral, cei din fata sunt inca inflamati. Oare sa fie dintii cauza indispozitiei si a starii proaste a bebelui? Desi i-am dat antitermice, tot plange cateodata si febra face don nou dupa ce dispare efectul siropului antirermic.
1
13-09-2018, ora 15:40
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua Maria SZ
Eruptia dentara poate da un apetit capricios, scaune moi si minima ascensiune a temperaturii. Prin urmare va recomand sa nu ii dati antitermic la o astfel de valoare a temperaturii, sa ii asigurati o hidratare buna alaptandu-l si administrandu-i apa plata, ceaiuri, supe, sucuri naturale. Masajul gingiilor inflamate cu o bucata de banana rece sau un biscuit, pe care sa i le dati sa le "rontaie", i-ar face trecerea mai suportabila prin aceasta perioada. Sanatate !
0
13-09-2018, ora 17:18
Maria ZS
Nu este medic/terapeut
Maria ZS
Sunt putin ingrijorata, din cauza ca refuza complet sa manance, nici apa nu vrea sa mai bea. Am fost cu el si la medicul de familie, si la pediatru. Mi s-a dat sa-i dau Tasectan, Enterol si Vitamina C, si regim, dar nu vrea sa manance. Ma chinui sa i le dau ca nu vrea sa deschida nici macar gurita. Vrea doar san si e foarte mofturos! Imi e frica sa nu se deshidrateze, in ritmul acesta daca nu i se imbunatateste starea nici cu tratamentul prescris.
0
14-09-2018, ora 10:06
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Laptele matern face minuni, deci continuati alaptarea cu incredere si faceti tentative de hidratare suplimentara, dar nu fortati sugarul.
Este o perioada pasagera si copilasul va reintra singur in starea normala. Nu sunt motive de ingrijorare !
0
14-09-2018, ora 11:43
Maria ZS
Nu este medic/terapeut
Maria ZS
Va multumesc frumos din suflet! O zi buna va doresc
0
17-09-2018, ora 09:16
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Sanatate si succes in cresterea copilului !
0
17-09-2018, ora 11:30
Maria ZS
Nu este medic/terapeut
Maria ZS
Buna ziua! Am revenit cu ingrijorarea mea. Bebele meu nu mai face temperatura, dar se face saptamana de cand face diaree., si nu vrea sa manance, singura obtiune ramane sanul. Am incercat si tasectan, ercefuryl, enterol si nimic nu merge, doar ca nu mai face ca si apa, face ca si mucii, gelatinos asa. Incep sa cred ca deja nu mai e de la dintisori.
0
18-09-2018, ora 16:07
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Faceti un examen de coprocultura si coproparazitologic, pt a exclude alte cauze, daca situatia ramane neschimbata si mai faceti un consult la un medic pediatru prezentandu-i pampers-ul cu scaun sa poata aprecia mai bine situatia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ameliorăm disconfortul erupÈ›iei dentare la sugar?
  • ErupÈ›ia dinÈ›ilor la copii - la ce să te aÈ™tepÈ›i
  •