Eruptie in zona exterioara a obrazului

30-11-2014
sun3
Nu este medic/terapeut
sun3
Buna seara, prieteni! De ce timp ma chinuie o masea din dreapta, jos. Nu stiu exact cum se numese. Am avut-o acum vreo 7-8 ani plombata(cu tot cu nerv scos, cel putin asa mi-a spus medicul), insa ulterior plomba mi-a cazut. De cand mi-a cazut plomba, mai mereu am avut probleme cu maseaua. Cel putin odata pe an mi se umfla obrazul din cauza asta. Dar sa intru in subiect.
Undeva prin primavara, mi s-a umflat maseaua si mi-a aparut o umflatura exterioara in partea dreapta a obrazului in zona acelei maseli. Am luat ca de obicei tratament cu amoxicilina, insa puroiul cand a curs afara, a iesit prin partea exterioara a obrazului. Adica in umflatura de pe obraz a aparut o garua care a permis ca infectia sa iasa afara. Ideea e ca dupa ce am terminat tratamentul, cateva saptamani tot a mai continuat sa curga acea infectie prin partea exterioara. Ulterior mi-a trecut, insa mi-a ramas o cicatrice in zona fetei de vreo 2-3 centimetri. In urma cu o saptamana mi s-a umflat iarasi acea masea. Ma rog, aceiasi poveste. Am luat amoxicilina(1 la 8 ore) iar cicatricea aia de pe obraz s-a umflat iarasi si a inceput sa erupa iarasi prin partea exterioara a obrazului. Stiu ca in trecut cand mi-a iesit infectia, mi-a iesit prin masea, insa acum... Mentionez ca ma aflu in ultima zi de tratament. Acum, ideea e ca nu vreau sa stau iarasi sa ma tina infectia asta cateva saptamani, desi cred ca ar trebuie sa treaca cu atibioticul.

Ce sa fac acum? Sa ma duc la dentist, la spital? Am si o oarecare jena, pentru ca nu vreau sa se tipe aia la mine pe acolo ca de ce abia acum am venit sau fel si fel de chestii. Se vede destul de urat zona aia de pe obraz si gurge infectia aia inconstant.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si imi cer scuze daca m-am repetat cu unele lucruri, dar am incercat sa fiu cat mai explicit.
1 comentarii
0
02-12-2014, ora 07:09
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Antibioterapia nu poate rezolva singura situatia, asa ca e timpul sa mergeti cat mai urgent la medic, de preferat chirurg oro-maxilo-facial. Cu cat amanati, cu atat situatia se inrautateste; tratamentul local o sa fie cel ce indeparteaza cauza problemei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Iritațiile pielii la copii - tipuri, cauze și tratament
  •