Escapelle, intrebare.

31-01-2012
greddy
Nu este medic/terapeut
greddy
Buna ziua. As avea cateva intrebari. La inceputul lui octombrie s-a intamplat sa se rupa un prezervativ in timp ce faceam sex cu prietena mea. Prezervativul s-a rupt in timpul partidei, nu am ejaculat inauntru, din cauza fricii ei, a doua zii am luat pastila (Escapelle). Ciclul i s-a dereglat (insa totusi e regulat: odata cu 4 zile mai repede, odata cu una mai tarziu, succesiv) si cam atat, fara alte efecte. Astazi, din nou, inevitabilul s-a produs. De data asta s-a rupt chiar la final, si am ejaculat in ea. M-am imbracat repede si am mers la farmacie, cea de la farmacie mi-a zis (dupa 20 min de la actul sexual) ca se poate lua sia cum dupa 4 luni, avem sanse mari sa scapa, insa tot repeta faptul ca sa nu mai ia pastila timp de 1 an. Eu vreau acuma sa aflu, sincer, cat de mari sunt sansele ca ea sa ramana. Cat de eficienta e pasila? Am administrat-o la 30 min dupa actul sexual.
5 comentarii
0
31-01-2012, ora 19:29
luzluz
Nu este medic/terapeut
luzluz
eu am luat pastila de a doua zi chiar de 3 ori intr-un an. da, este adevarat ca nu este indicat decat de maxim 2 ori pe an. pastilele astea sunt bune, sigure, cel putin eu nu am avut pbl. si da..din cauza lor cateva luni am avut pbl sa vina menstruatia prea devreme sau putin mai tarziu.. s-a dereglat putin dar acum e ok.. o sa-si revina dar incercati si alta metoda de contraceptie sau incercati sa va feriti si...altfel..ca sunt destule moduri.
0
31-01-2012, ora 21:13
greddy
Nu este medic/terapeut
greddy
Intrebarea mea cea mai importanta este daca am scapat, avand in vedere faptul ca ea este in perioada aia fertila, ultima data i-a fost in data de 10 ian.. :|
0
02-02-2012, ora 01:02
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Draga greedi, farmacista insista sa ia pastila doar o data pe an nu din cauza ca nu ar fi eficienta daca e luata de mai multe ori intr-un an, ci pentru ca nu e bine pentru organism si ca provoaca dereglari hormonale grave. Pastila de a doua zi Escapelle, Postinor si toate celelate de gen se iau o data, maxim de doua ori pe an! De preferat niciodata!
Sa nu mai foloseasca prietena ta pilula de a doua zi decat in 2013 ori niciodata.
Sa mearga la ginecolog ori planning familial si sa aleaga impreuna cu medicul o alta metoda contraceptiva in cazul in care aveti probleme cu prezervaticul, ori daca actul sexual dureaza prea mult, schimbati prezervativul intre timp.
0
02-02-2012, ora 13:26
greddy
Nu este medic/terapeut
greddy
Ok, am inteles, insa intrebarea mea este daca este insarcinata sau nu. Sau ce sanse ar fii? Sunt destul de speriat...
0
02-02-2012, ora 23:46
lara10
Nu este medic/terapeut
lara10
daca era in perioada fertila si ai ejaculat in interior posibil sa vina barza :) poate sa faca un test de sarcina. sanse ar fi sa ramana insarcinata chiar si de 50 %. asa ca probabil o sa deveniti parinti :D


si eu am patit la fel anul trecut. am luat pastila la 2 ore dupa accident ( eram in perioada fertila ) si acuma am un baietel minunat de 1 luna jumate. deci nu prea garantez pentru pilulele astea.


bafta! si sa fie cum vreti voi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •