Esecuri pe toate planurile - adorm cu frustrari, ma trezesc cu frustrari

29-05-2018
dorian10
Nu este medic/terapeut
dorian10
Buna seara,

Dupa cum v-am specificat, trec printr-o perioada extrme de proasta din toate punctele de vedere. Nici nu stiu cum sa incep...In primul rand cu planul profesional : imi doream de acum vreo 8 ani sa dau la o institutie din sistemul de ordine publica, dar ai mei s-au opus, zicandu-mi ca trebuie sa termin ce facultate am inceput, si de fiecare data cand am vrut sa dau examen la institutiile din sistemul de ordine publica, au fost primii care s-au opus. Scandaluri monstru cu certuri violente, trantit de usi, plansete, '' ca o sa fiu cel mai prost, ca ce o sa zica lumea de mine, care o sa fie parerea colegilor mei ca eu am intrat din exterior''.

Pe partea cealalta, pe plan personal, de fiecare data cand am fost cu cineva, au avut grija ai mei, in special maica-mea, sa le caute cate un nod in papura. Le-a facut de la '' tiganca, femeie de moravuri usoara, urata, proasta '' pe fiecare fata cu care am fost. Si odata cand vorbeau amandoi imi zicea mama ca '' eu stiu ca ea nu e vecina, sa imi accepte pe oricine si ca daca nu ii aduc ce ii place ei, ea nu mai are copil''.

Chiar nu stiu cum sa scap de ura si frustrarea asta, cand ma gandesc doar la faptul ca altii la 28 de ani sunt realizati pe toate planurile, si profesional si familial, iar eu plec in concediu cu maica-mea. Si cand le reprosez anumite lucruri, tot ei vin si dau vina pe mine ca nu am stiut ce vreau.
4 comentarii
2
29-05-2018, ora 21:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
De fapt problema este ca nu ati reusit sa plecati de acasa pana la 28 de ani, si la propriu si la figurat. Parintii dumneavoastra au facut tot posibilul sa se asigure ca va vor avea alaturi pana la adanci batraneti...de aceea nu le convin alegerile dumneavoastra. V-au aparat atat de mult de greseala incat nu mai puteti decide pentru sine.
Plecati cu mama in concediu din "simplul" motiv ca nu ganditi ca puteti pleca singur in concediu...
Aici nu este vorba de repros sau vina. Parintii dumneavoastra au facut ceea ce au putut/stiut.
Este vorba de ceea ce faceti/decideti pentru propria viata!
0
30-05-2018, ora 18:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să luați legătura cu un psiholog care să vă facă o evaluare psihologică și să vă ajute să vă cunoașteți cu adevărat, să știți ce doriți și ce vă împiedică să puneți anumite limite în relațiile cu părinții, să învățați să comunicați eficient cu aceștia, astfel încât să nu mai proiecteze în dumneavoastră dorințele lor și să accepte că sunteți la vârsta în care puteți decide ce faceți mai departe. În urma ședințelor de psihoterapie veți dobândi competențe pentru a vă gestiona viața așa cum doriți. Părinții sunt datori să fie alături de dumneavoastră și să vă susțină, dar e nevoie să aveți propria identitate, să vă luați propriile decizii.
La 28 de ani trebuie să începeți să vă organizați viața, să locuiți singur, să-nvățați să vă descurcați fără ajutorul părinților.
Încercați să le explicați că-i iubiți și respectați, dar considerați că sunteți responsabil pentru viața și acțiunile dvs., că fiecare trebuie să-și trăiască viața în așa fel încât să se simtă împlinit.
Aveți răbdare să-i ascultați pe fiecare, dar la final treceți totul prin sistemul senzorial și vedeți ce vi se potrivește.
Succes!
0
01-06-2018, ora 23:29
dorian10
Nu este medic/terapeut
dorian10
@Psiholog Niculina Ciuperca - am putin o perioada mai ocupata la serviciu, dar dupa ce se mai linistesc apele, o sa aplic sfatul dvs. E cel mai bine. Nu cred ca ma cunosc suficient de bine si sfatul unui specialist este bine-venit.
0
02-06-2018, ora 17:53
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
DORIAN, e important să investești în dezvoltarea ta personală, pentru că dacă vei ajunge să-ți gestionezi emoțiile și să comunici asertiv cu cei din jur, rezultatele nu vor întârzia să apară. În condițiile vieții de astăzi sunt situații când și persoane cu structură puternică au impresia că vor pica.Totul e să reușești să te cunoști, să știi ce și cât poți face, unde vrei să ajungi, să știi să-ți accesezi resursele și să-ți dozezi eforturile. Să ai încredere în tine și să te motivezi pentru tot ce faci. Mi-au trecut prin mână sute de tineri care credeau că nu pot face față nici-unei situații și-acum sunt persoane importante și nu-i mai împiedică nimic să-și atingă scopurile. Și dacă ei au reușit, tu de ce nu?
Fii sigur că atunci când părinții vor realiza că te descurci singur, nu vor mai lua decizii pentru tine. Poate nici tu n-ai făcut destul încât să le inspiri încredere și-atunci din teama că vei greși au hotărât ei pentru tine. Dar totdeauna ce face bine unei persoane celeilalte îi poate face rău. De aceea e bine ca de la o numită vârstă fiecare să ia decizii pentru el.
Succes!
Așteptăm să ne dai vești bune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul