esofagita de reflux

162 comentarii 1 2 ..... 5 6
0
19-03-2012, ora 14:52
marina79
Nu este medic/terapeut
marina79
VA MULTUMESC DIN SUFLET, IMI ERA FRICA SA NU FIE DE LA PLAMANI CU TOATE CA RADIOGRAFIA NU ARATA DECAT CATEVA BRONSIECTAZII IAR PT ASTA AM LUAT TRATAMENT IAR MEDICUL MEU DE FAMILIE, MI-A SPUS CA DACA NU TUSESC SI FAC FEBRA NU TREBUIE SA MAI REPET RADIOGRAFIA, TOTUSI NU INTELG DE CE OBOSESC SI MA DOARE VAG SI IN CAPUL PIEPTULUI.EU VA MULTUMESC DIN SUFLET!TOTUSI SIMTOMELE PE CARE LE AM INDICA FAPTUL CA AS PUTEA AVEA CEVA LA STOMAC?
0
19-03-2012, ora 15:26
marina79
Nu este medic/terapeut
marina79
sa inteleg ca este posibil sa am ceva si la plamani pentru ca examenul la sputa asta indica dar de ce nu s-a vz la radiografie?sunt f speriata, mii de multumiri d-nule dr
0
28-06-2012, ora 13:29
Alexbv
Nu este medic/terapeut
Alexbv
Buna ziua, as avea si eu cateva intrebari. In primul rand, in 2009 am fost diagnosticata cu limfom hodgkin, iar acum sunt in remisie completa de 2 ani, ultimul control fiind un PET acum 3 luni de zile. De cateva saptamani bune, ma chinuie arsuri ale stomacului (fara durere), dureri in piept, eructatii majore indiferent ce as manca si o senzatie de satietate. Mi-am facut analizele saptamana aceasta si singurele valori marite sunt VSH care este 38 mm/h si proteina c reactiva (care de cand am terminat tratamentul a ramas marita, medicii nu isi explica de ce) 17, 80. Vineri astept si testul de Helicobacter din sange. Intre timp, la recomandarea medicului de familie, am luat ibutin, mezym si nexium, dupa care espumisan si acum iau omez de 40 mg seara. Ceea ce cred ca ar mai trebui precizat este faptul ca, de 2 luni de zile fac tratament cu o jumatate de tableta de anxiar dimineata si seara o jumatate de seroxat, in urma unor atacuri de panica si stari de anxietate. Ma ingrijoreaza durerile difuze in piept, nu mereu, din cand in cand. Pot fi pe fond reumatic, pot fi de la stomac? Dumneavoastra cum vedeti cazul meu? Cam ce sfaturi imi puteti da? Am citit de reglacid si de redigest, vreau sa ma axez cat mai mult pe tratamente naturiste, mai ales dupa chimioterapie. Va multumesc si astept cu interes opinia dumneavoastra.
0
01-08-2013, ora 14:40
cotinghiu
Nu este medic/terapeut
cotinghiu
Buna ziua!acum 2 saptamani am fost diagnosticat cu ulcer la esofag, si tot atunci mi s-a pus diagnosticul bolii cu reflux gastroesofagian de care nu stiam, deoarece nu aveam simptome grave rar aveam, de exemplu daca mancam ceapa aveam arsuri cateodata de la vin dar foarte rar nu era ceva des k sa merg la medic.nestiind k am aceasta problema de ziua mea am consumat mai mult vin cu pepsi apoi a doua zi apa minerala mult acid... si a refulat facand ulceru.am fost internat mi s-a inchis rana si acum trebuie a tin regim.m-am tot interesat pe internet despre aceasta boala si am vazut k si varianta de vindecare doar operatia care poate fi cu Laparoscopul si mai nou cu acel dispozitivul EsophyX m-am gandit la o operatie deoarece sunt tanar am 22 de ani si este greu sa ti un regim sever inca de pe acum si in plus medicatia nu buna pe o perioada mai lunga de aceea vreau sa imi spuneti, sa imi dati un sfat dak este bn sa ma operez, care dintre cele doua metode e mai buna si daca stiti pe cineva care a fost operat cum e dupa operatie.Va multumesc si ast rasp voastre.
0
21-10-2015, ora 11:32
Stelian21
Nu este medic/terapeut
Stelian21
Va salut! Am si eu reflux gastro plus o gastro duodenita dar corelate cu alte probleme de care nu pot sa le dau de capat. In primul rand v-as intreba daca din cauza problemelor digestive pot avea dificultati de respiratie destul de severe? Intreb pt ca desi la pneumolog mi s-a spus ca as avea un astm cu obstructionare medie la alveolele mici, dupa ce folosesc symbicort 160 si/sau ventolin respiratia dificila nu se amelioreaza f tare!!? In plus am in gat un mucus consistent vascos albicios sau rar, transparent. Intr-adevar am si o hipertrofie a cornetelor dupa o rinita alergica la care iau tratament, dar eu simt ca mucusul din gat imi vine din partea inferioara... stomac sau bronhii. Cand fac miscare obosesc si transpir f tare, iar dupa alergarea de ieri de aprox 5-6 km nu pot sa imi revin nicicum... respir destul de greu, am dormit f putin azinoapte si am senzatie de disconfort in zona pieptului (pe o arie mai mare)... simt ca nu ma pot relaxa. Din cauza mai multor probleme am luat si tratament psihiatric cu frontin, piracetam, paxetin s.a. dar le-am intrerupt de ceva vreme pt ca dau o dependenta urata, iar eu vreau sa incerc variante alternative... miscare, tratamente naturiste, regim usor, credinta... Oricum, ce am mai observat este ca in timpul miscarii am senzatii de ragaieli plus cateodata simt ca se ridica acidul sau mancarea in gat desi mananc cu mult inainte sa ma apuc de sport. Sunt nedumerit... Va rog sa ma ajutsti cu csteva sfaturi. Este obligatorie o endoscopie digestiva sup? Mucusul vascos din gat este 100% din bronhii? Sa fac o examinare speciala la Pneumologie la TM cu un aparat care masoara parametrii plamanilor si a inimii in regim de miscare progresiv accentuata sau nu are rost si problemele sunt in alta parte? Cu ce sa incep?? Va multumesc si vs doresc sanatate maxima!!!
0
02-12-2015, ora 23:53
Iulian.K
Nu este medic/terapeut
Iulian.K
Iulian - 46 ani (în 2015) - Prof. MateInfo.
De 6 luni am această boală (esofagită de reflux... BRGE). Totuşi am mai avut de 2 ori simptome cu dureri severe în mai 2007 şi octombrie 2013. Am crezut că e ceva la inimă... (Dar au trecut repede atunci, în vreo 2 ore...)
...Am fost dus la urgenţă de 5 ori în vara şi toamna asta. Crize paroxistice. (Senzaţia că crapă inima de atâta durere. Dureri: esofag, stern, plămâni, stomac şi inimă). Şi crizele durau între 3 şi 9 ore. Acum s-au îndesit (în loc să se rărească) deşi mânânc de 5 luni doar 5 alimente (pâine, lapte dulce, compot de pere, piure de cartofi şi banane...Rar de tot carne uşoară de pui) iar medicamente am luat tone...

Am neurastenie de 23 de ani (şi lucrez într-un mediu stresant, prof. de Mate şi Info... Nu fac meditaţii de aproape 20 de ani. Mi-e greu să fac şi şcoală şi meditaţii. Ideal ar fi fost să fac NUMAI meditaţii... dar niciodată familia nu m-a încurajat... nu m-a lăsat să ies din Învăţământ... şi nu pot suporta să-i supăr. Dar ştiu bine că ei greşesc şi eu pătimesc)

Iau pt "depresie": Cipralex (1/zi), Diazepam (2/zi, sunt dependent, n-am ce face), Carbamazepină (2/zi) şi Doxepin (1/zi, la culcare). Şi de vreo 5 ani era bine. A apărut esofagita. M-a RUPT în 6 luni (vreo 15 "crize paroxistice".. plus destule dureri care nu mă lasă să dorm)

La perfuzii (la urgenţe) trecea în 5 minute. Dar nu pot face perfuzii mereu...
Vreau să învăţ să-mi fac singur injecţii. Pentru că algocalminul fiolă (pe care îl înghit în pahar cu apă) are un efect mult mai bun decât algocalminul pastile...

Am încercat MULTE medicamente (vreo 5 doctori m-au consultat).
Acum iau: Maalox, Esomeprazol, No-Spa Forte, Algocalmin, Tramadol, Carbocit, Amoxicilină (pt Helicobacter pylori.. mai am 2 zile de luat). La astea 7 se adaugă cele 4 pentru neurastenie şi somn... Dar nu văd semne că s-ar ameliora (De 10 zile am intrat în concediu medical, nu se mai putea... Dar nu mă văd revenind prea repede la lucru... şi nu pot continua aşa la infinit. Dar durerile mari mă îngrijorează mult)

La urgenţe (de fiecare dată făcut EKG, nu au găsit probleme): 5 iunie (debut "oficial"), 30 iunie (endoscopie şi biopsie făcute), 27 iulie (abia atunci mi-au dat şi analgezice: Algocalmin, No-Spa Forte, Tramadol), 27 noiembrie şi 28 noiembrie (la Municipal... Radioscopie, Ecografie... dar găsit că nu trebuie să fiu internat). De multe ori analize la sânge făcute...

Cât să mai continui cu medicamentele astea multe? (Parcă e o nebuloasă). Regimul alimentar nu mă deranjează (Îmi place mai mult să citesc şi asta poate suplini "pofta" de mâncare). Deci mănânc cu regim fără probleme. (Am regim încă din 1986, la o gastro-entero-colită foarte puternică... atunci vreo 3 luni regim sever.. apoi renunţat la FOARTE multe alimente. Dar nu asta mă deranjează. Deloc... Nu beau deloc, nu fumez. Am fumat puţin, dar de mai bine de 1 an am renunţat definitiv).
Eu nu prea mai ştiu ce să fac. Acum am pus 2 pături groase sub saltea ca să o ridice ca paturile acelea de spital. Am citit mii de pagini pe Net în ro-fra-eng... Ce-o mai trebui să fac?...
0
05-06-2016, ora 07:27
cezara56
Nu este medic/terapeut
cezara56
Buna ziua !! Am si eu o problema !! Poate ma puteti ajuta !!Baiatul meu in varsta de 32 de ani s-a simtit rau..si anume, intr-o zi dupa o masa mai indestulata a simtit o durere la stomac si a avut stari de voma iar mai apoi ii venea mancarea inapoi, stari de greata, stari de molesala.A mers la medic unde a facut toate analizele de biochimie.Au iesit bune, mai putin ASLO si anume 258.Dupa alte investigatii si anume exudat, i-a iesit STREPTOCOC BETA HEMOLITIC DE GRUP A STAPHYLOCOCCUS ABSENT. I-a dat sa faca moldamin 3 luni de zile 1 pe saptamana. In ce priveste starea de voma si si refluxul gastric, caci asa a fost diagnosticat, i s-au dat 3 medicamente.Le-a luat 2 luni aproape dar starea lui nu este buna.are in continuare stari de voma chiar cu ameteli, nu-i mai place nimic din ce mananca molesala, nu are chef de nimic decat ar "zace" in pat, dar nu tot timpul.Are perioade dintr-o zi cand se simte asa..dupa care isi revine ca si cum nu a avut nimic..Nu are arsuri. Tin sa precizez ca e sportiv de performanta si nu mai are randamentul de altadata. s-a gandit ca poate e de la prea mult efort.A facut pauze de antrenamente dar degeaba starea e aceiasi. Poate fi de la stress?? A fost stresat un pic mai mult in ultimul timp Ce ii recomandati ? sa faca un examen cu barium ??Poate fi o hernie hiatala de la efort ?? Nu bea, nu fumeaza Nu bea sucuri acidulate Are intodeauna grija ce mananca.
Multumesc anticipat !!
0
12-02-2018, ora 07:05
Ilovebooks
Nu este medic/terapeut
Ilovebooks
Buna ziua! Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra. Am 31 de ani.Acum 2 ani am trecut printr-o operatie de colecistectomie in urma careia nu am reusit sa-mi mai gasesc echilibrul fizic! Am un tranzit dereglat in sensul ca am frecvent scaune moi si arsuri in spate, predominant in partea dreapta pe langa coloana! Mi s- a efectuat o endoscopie in urma careie mi s- a pus diagnosticul de esofagita eozinofilica si esofag barrett cu metaplazie intestinala. Mi s- a dat controloc si antidiareice. Am renuntat la el pt ca imi accentueaza senzatia de arsura, mi s-a inlocuit cu venter care nu ma ajuta mai mult si efectiv nu stiu ce sa mai iau. V-as multumi enorm daca m ati ajuta cu un sfat!
0
30-07-2018, ora 10:07
lina_nina
Nu este medic/terapeut
lina_nina
Domnule Iulian.K sfatul meu sincer este de a nu mai trata depresia cu medicamente. Mergeti la un psiholog si e posibil ca tot acolo sa vi se rezolve si problema cu esofagita de reflux.Multa sanatate !
0
29-09-2018, ora 06:25
Alissa 98
Nu este medic/terapeut
Alissa 98
Buna, a reusit cineva sa se vindece? Am aceeasi problema, va rog mult sa imi raspundeti
0
16-02-2019, ora 22:01
Elii
Nu este medic/terapeut
Elii
Buna seara am o fetita de 6 ani si 5 luni acum o lună jumătate a fost diagnosticata ci gastrita acută și boala refuzului gastro esofagian concluzie trasă după un tranzit cu barou.A urmat o lună de regim totul fiert și tratament niciun de 2 ori pe zii motilium pronostic debridad gaviscon . Cu tot tratamentul și regimul nu se simțea bine are arsuri tot timpul de când se scoala pana se culca a făcut o endoscopie și a fost diagnosticata cu esofagita de reflux și helicobacter.Acum suntem pe antibiotic Amoxicilina și KLACID Nexium problema este ca arsurile nu trec ii dau Gaviscon și degeaba mai avem 4 zile de antibiotic și nu este nici o ameliorare i ce privește arsurile.Am întrebat doctora și mi sa spus ca este normal pt ca stomacul ei arată foarte urât la endoscopie. Eu sunt disperată copilul acuza și dureri de gât.Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.
0
16-02-2019, ora 22:24
Elii
Nu este medic/terapeut
Elii
Imi cer scuze pentru greseli tratamentul era Nexium debridad motilium probiotice
Adaugă un comentariu / răspuns
162 comentarii 1 2 ..... 5 6

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •