esofagita de reflux

21-02-2007
IOANA C
Nu este medic/terapeut
IOANA C
Buna ziua. am o fetita de 6 ani si anul trecut a fost diagnosticata cu esofagita de reflux (in urma unei endoscopii)intrebarea mea ar fi daca aceasta boala da astm pentru ca eu (ca mama) am placat cu copilul de acasa pentru ca avea puseuri de tuse cu multa voma (alimentara)noaptea si dimineata in restul zilei copilul fiind perfect sanatos.copilul face aceste crize (daca pot sa le numesc asa) si cand nu este racit (mentionez ca raceste foarte rar si atunci tot cu tuse si voma fara febra sau alte simtome )investigatiile pe care i le-am facut pana acum (la spitalul Grigore Alexandrescu)aufost cu IgE-ul=32 nomal fiind min.60 la copii peste 5ani(spune clinica Medicover)si deci au spus ei astm ul nu a fost diagnosticat inca iar aceasta esofagita nu am tratat-o decat cu regim alimentar.Mentionez ca acele crize de tuse cu voma au ramas si chiar am ajuns la exasperare pentru ca am in fata doua boli destul de grave si simt ca nu sunt pe drumul cel bun., Pentru inceputul asta de astm am luat Singuler dar nu a ajutat prea mult.In speranta unui raspuns de specialitate va multumesc.
2 comentarii
0
09-04-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pe langa regim, esofagita de reflux la copil se trateaza cu inhibitori ai secretiei acide (Omeprazol, Famotidina in doze mai mici), timp de 6-8 saptamani. De asemenea, pentru varsaturi se poate asocia Debridat timp de cateva saptamani.
Exista o legatura intre boala de reflux si fenomenele astmatiforme la copil, insa nu e obligatorie evolutia spre astm la varsta adulta, odata cu rezolvarea esofagitei dispar si fenomenele astmatice.
pe langa Ig E totale, se pot doza Ig specifice pentru a identifica ce alergeni alimentari sau respiratori induc fenomenele. Fetita avand 6 ani, se pot face si testari alergice cutanate.
Daca Singulair nu a dat rezultate, se pot asocia corticosteroizi inhalatori in doze mici (Flixotide spray) pe o perioada de 3 luni, mai ales daca exista antecdente de astm in familie.
Ambele afectiuni corect tratate se pot tine sub control, si e posibil sa dispara odata cu inaintarea in varsta, dar tratamentul trebuie continuat timp de minim 3 luni.
0
04-01-2011, ora 11:45
dana_grajdan@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
dana_grajdan@yahoo.com
Buna ziua! As dori sa va intreb daca esofagita pe care o am are un rol negativ si asupra vocii mele pt ca mi s a ingrosat f mult? Mentionez ca sunt solista vocala am avut o laringita cronica si fonastenie iar acum am probleme cind cant mult mi se pune o pojghita si ma apuca o tuse si mnu mai pot cinta CE ar trebui sa iau sau sa fac? Multumesc antcipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici