esofagita, hernie sau cancer

07-02-2010
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
D-le doctor Flueraru, va rog sa ma lamuriti si pe mine...
Anul trecut, in aprilie, urmare unui episod de disconfort in abdomenul inferior, am facut analiza pt helicobacter (din sange) si a iesit pozitiv. Am urmat cu tratament si dupa 3 luni am repetat analiza din materiile fecale si a iesit negativ. In iunie am facut endoscopie si mi-a spus ca am esofagita de reflux. In august am repetat endoscopia la un alt cabinet si mi-a spus ca am hernie hiatala si BRGE. De fiecare data mi s-a prescris nexium. In aceasta perioada am facut si doua colonoscopii si mi s-a spus ca disconfortul in abdomenul inferior este de la un colon iritabil. De fiecare dat medicii mi-au spus ca sunt forme usoare si ca nu-i nimic grav. De vreo saptamana am senzatie de greata si momente cand salivez ca si cum as vedea pe cineva ca mananca o lamaie. Mentionez ca aceasta senzatie a aparut la vreo cateva ore dupa ce am consumat cateva sarmale reci si am mereu in minte acel moment cum se scurgea putin ulei pe frunze. Am luat anghirol, omez, reglacid, colebil, ceai de sunatoare, mancaruri usoare, dar cam degeaba. Pofta de mancare am...si in general tin regim, dar mai mananc cateodata si tocatura, desi nu fac abuz.
Putea, din vara si pana acum sa se agraveze sau sa apara ceva grav la stomac sau esofag fara alte simptome.
La ce perioada trebuie facuta endoscopie pentru a nu evolua si a ma trezi cu un CANCER. Mentionez ca sunt barbat. am 41 de ani, nu mai fumez de vreun an, nu consum alcool, nu am antecedente de cancer in familie.
Va multumesc pentru timpul acordat si va doresc multa sanatate!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici