esofagita... nu mai trece

04-01-2011
lauragruia
Nu este medic/terapeut
lauragruia
Buna seara,
Pe 15 decembrie am facut o endoscopie in urma careia mi s-a descoperit esofagita de reflux. Tratament: Lanzul pe stomacul gol, si debridat de 3ori/zi cu jumatate de ora inanite de masa. Pana in momentul de fata nu vad imbunatatiri: am o flegma in gat care ma irita si ma face sa-mi dreg vocea permanent. Peste o luna merg la control, iar tratamentul actual tb sa-l fac 2 luni. De ce nu se amelioreaza? Ce tb sa fac? Pot face cancer? Multumesc!
4 comentarii
0
06-01-2011, ora 20:32
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai rabdare caci deabea ai inceput tratamentul.in paralel cu tratamentul trebuie sa eviti unele alimente [ ciocolata, grasimi ], unele medicamente [ cele iritante gastric ], sa nu fumezi, sa nu consumi cafea, alcool, cu 3 ore inainte de a te culca nu ai voie sa mananci, sa dormi cu capul putin mai sus [ sa ai o perna mai umflata si mai tare].Lanzul sa-l iei cu jumatate de ora inainte de masa de dimineata. Nu are rost sa te gandesti la cancer, e drum lung pana la el, dar trebuie sa asculti medicul si sa iei medicamentele indicate.
0
07-01-2011, ora 11:20
lauragruia
Nu este medic/terapeut
lauragruia
Multumesc ptr incurajari. Pe langa tratament, incerc atat cat pot sa am un regim sanatos: nu mai fumez de 2 luni, cafea nu beau, ciocolata evit, fara acru, acidulat, citrice. Dimineata mananc de obicei iaurt de fructe cu cereale integrale, nu beau nimic cam 1 ora 2 dupa ce mananc, la pranz cand sunt la birou mananc doar felul doi in jur de ora 1-2, si mai mananc cand ajung acasa sau cel tarziu la 6-7 seara. Intr-adevar nu pot sa spun ca felurile de mancare de la pranz sunt strict de regim, ieri la pranz de ex. am mancat 2 sarmale. Dar evit seara sa mananc mancaruri grele. Beau multe ceaiuri: 2/zi ceai verde si 2-3 ceaiuri de musetel. Cand simt ca am gatul iritat am pastile de supt Propolets. Dar simptomele sunt aceleasi: flegma in gat, imi dreg vocea si chiar ma apuca o tuse din gat pe care pana nu o rup nu ma lasa. Dimineata gatul e super uscat. Normal ca sunt stresata, esofagita este o iritatie a faringelui care in timp.se poate complica.
0
10-01-2011, ora 11:45
zanovel
Nu este medic/terapeut
zanovel
aceasta esofagita este insotita si de anumite trosnituri la inghitire?
mie mi-a fost depistat stafilococ auriu de at fac mereu tratament da degeaba
amigdalele sunt mereu umflate iar acum se aud si niste trosnituri atat la inghitire cat si mai jos(esofag).oare de unde aceste trosnituri si ce reprezinta ele?astept un raspuns va multumesc
0
22-05-2012, ora 14:48
stelyna
Nu este medic/terapeut
stelyna
Buna ziua,
Am facut si eu acum cateva zile o endoscopie.In foaia pe care mi-a dat-o medicul scrie asa:esofac-liniaZ-2 mici eroziuni liniare de aproximativ 2 mm fara extensie intre pliuri (esofagita grad B) iar mucoasa la stomac este normala si mi s-a recomandat antigen fecal de helicobacter pylori pentru ca luasem omez.As dori sa stiu ce inseamna si daca este ceva grav.Iau tratament cu controloc 40mg si daca se vindeca complet aceste leziuni.
Va multumesc si ast. raspunsul dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici