Este cancer? | Forumul Medical ROmedic

Este cancer?

04-09-2013
Andreiuta73
Nu este medic/terapeut
Andreiuta73
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna urmatorul rezultat la analiza histopatologica a unei tumori ovariene operate in urma cu o luna:
ovar stang - Formatiune tumorala ovariana voluminoasa cu dimensiuni de 18/20cm cu mici proeminente papilare intradermale pe suprafata intinsa. Microscopic, proliferarea tumorala prezinta aspect de chistadenofibrom ovarian si zonal chist endometriozic.
ovar drept - cu dimensiuni de 9/6/4cm prezentand aspect de chistadenofibrom. Salpinga fara modificari histopatologice.
E cancer?
Medicul care a operat e de parere ca nu, dar a precizat ca trebuie intrebat si un oncolog.Inainte de operatie s-au facut analize: CA 125- 60; CA 19-9 - 7, 7;CEA- 1, 2.Celelalte in limite normale.
Multumesc!
1 comentarii
0
05-09-2013, ora 11:45
pantera
Identitate neconfirmată
pantera
Buna ziua,

Acest tip de tumora nu este cancer (adica malign), ci este o tumora benigna a carei vindecare se produce prin excizie chirurgicala, ceea ce s-a si intimplat in cazul dumneavoastra. Markerii tumorali pot aparea usor modificati si in anumite conditii fiziologice.Nivele usor crescute, tranzitorii, pot fi inregistrate si in anexite acute, endometrioze, peritonite, pancreatite acute, colelitiaza, colecistite, hepatite acute, cronice, insuficienta renala.
Deci nu este cancer, puteti sta linistita din acest punct de vedere.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.