Este cazul de pneumonie?

01-04-2011
elenaa22
Nu este medic/terapeut
elenaa22
Buna ziua!as avea nevoie de o a doua parere sau chiar de un sfat! Marti m-am simtit rau si m-am dus la medicul de familie care m-a diagnosticat cu bronsita. Mi-a dat augmentin, paracetamol, baraka si tusin. Intre timp am inceput sa ma simt mai bine (durerea din piept a disparut, tusea cat de cat), doar ca am febra dimineata si seara de 37, 1- 37, 3. M-am intors inapoi, mi-a zis ca nu aude nimic la plaman, ca se aude ca m-am imbunatatit, dar a vrut sa imi dea injectii. Dupa multe rugaminti, mi-a dat totusi pana luni Clindamycin impreuna cu tratamentul de mai sus. Intrebarea mea este: este cazul de injectii?de la ce tot fac febra?sa merg luni la un pneumolog?Mentionez ca in afara de faptulca imi curge nasul si de febra deranjanta ma simt foarte bine. As mai vrea sa adaug ca mi-am facut o radiofrafie la plaman acum 2 luni si aveam desen bronhovascular accentuat '(parca) dar nu am primit tratament. Va multumesc anticipat
4 comentarii
0
01-04-2011, ora 13:24
Karla:*
Nu este medic/terapeut
Karla:*
fumezi? asa mi-a zis si mie doctora ca nu se aude nimica la plamani si totusi i-am zis sa imi dea trimitere sa ma duc sa imi fac radiografie, iar cand mi-am facut radiografie aveam pneumopatie, adica aveam probleme la plamanul drept.in cazul tau ar fi bine sa te duci sa iti faci o radiografie la plamani...
0
01-04-2011, ora 13:32
Karla:*
Nu este medic/terapeut
Karla:*
daca mai ai febra mare nu mai sta...dute imediat la urgente...ca nu este de joaca cu febra !!!
0
01-04-2011, ora 16:50
Dr. Laura Palii
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Laura Palii
In primele zile de antibiotic febra poate sa persiste. Nu este obligatoriu sa dispara, din motiv ca suntem sub tratament. Daca v-a spus doctorul ca nu se aude nimic, logic nu are cum sa fie pneumonie! Nu uitati, ca sunt cateva zile in luna cand avem 37 - perioada fertila. Mai mult de atat poate fi reactia adversa la vre-un preparat medicamentos.
Augmentinul este un antibiotic care nu face fava virozelor din acest an. Aproape 99% din pacientii care au folosit acest antibiotic, au revenit cu simptome si au primit unul din categoria sec 21. Asta nu presupune ca nu este bun. Baraka - preparat care cica ar mari imunitatea. Acesta este bun folosit timp foarte indelungat, nicidecum in timpul imbolnavirii.
0
01-04-2011, ora 22:55
elenaa22
Nu este medic/terapeut
elenaa22
Va multumesc frumos pentru raspuns!Nu stiu care ar putea fi rezolvarea, daca o iau pe cale naturista (miere, ceai, usturoi si alte cele de prin ograda bunicii) poate ma dreg!Ideea ar fi ca nu vreau sa recurg atat de usor la injectii cand nu ar fi cazul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Semne clinice pentru identificarea corectă a pneumoniei
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  • Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită
  • Riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza bolii este mai mic la persoanele active fizic
  •