Este cistita acuta ? | Forumul Medical ROmedic

Este cistita acuta ?

02-02-2010
luumin
Nu este medic/terapeut
luumin
Anul trecut am facut o infectie urinara cu usturimi, senzatie de urinare, urina tulbure. Mi-a iesit la analize - bacteriurie.
Toate celelalte analize mi-au iesit bine.
Mi-am facut control ginecologic si test Papanicolau pentru a putea elimina sfera genital. Mi s-a dat ovestin (am 55 de ani)
Va rog, am si eu o problema :
Am facut ecografie si mi s-a spus ca am nisip la rinichi.
Mi s-a recomandat dieta cu lichide, nolicin si urinal. Eu de felul meu nu prea consum multe lichide si pentru ca tin un fel de dieta permanenta ( nu consum mezeluri, mananc majoritar carne de pasare, mai mult fructe in loc dulciuri etc).
De la aceasta infectie urinara am avut multe episoade dar nu stiu daca sunt sau nu infectii urinare, ele se manifesta atunci cand incerc sa consum lichide imi creaza impresia ca mai exista o picatura de urina care trebuie eliminata sau ca la un efort foarte mic s-ar pierde urina, un usor disconfort genital, nu am dureri la urinat, si poate sa-mi treaca pana a doua zi sau poate sa dureze cateva zile. Psihic insa nu este confortabil, de obicei mi se manifesta in weekend. Am luat urinal akut si imi face foarte bine, imi opreste senzatia aceea ciudata care v-am descris-o. Am luat ciprinol o singura data si distanta la care a aparut a fost de o luna de zile (cel mai mult). La ecografii, vezica pare a fi in regula, elastica. Ma gandesc ca poate atunci cand beau lichide mai mult cam 1.5 l ptr mine este mult, poate sa declanseze nisipul si ceea ce simt eu sa fie firisoare de nisip.
Multumesc foarte mult !
1 comentarii
0
06-02-2010, ora 19:43
Maxim Marina
Nu este medic/terapeut
Maxim Marina
Nisipul si microcalculi intretin infectia urinara...o hidratare corespunzatoare 1-1, 5 kg/zi pe parcursul intregii zile, mentine intreg aparatul urinar in buna functionare( diluind urina si spalind rinichii de nisip)..A se repeta urocultura cu antibiograma daca e cazul, si sumarul de urina...Simptomele arata ce este vorba de o cistita, ca urmarea a eliminarii nisipului, deoarece vezica, uretra se infecteaza, prin aparitia micilor leziuni..atunci cind nisipul este eliminat.Antispastilcele(No-spa, scobutil), in caz de criza sunt de ajutor..la fel Riwatinex(dezinfectant urinar), urinal, cistiflux(conform prospectului)..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dacă ai cistită îți poÈ›i infecta partenerul sexual?
  • Tratarea cistitei - medicamente, remedii, sfaturi utile
  • Cistita în timpul sarcinii
  •