Este criza de epilepsie?

22-08-2014
Eva2523
Nu este medic/terapeut
Eva2523
Fratele meu are 18 ani si ii apare din 1-2 ani, pana acuma a avut cam cca. 6-7 'crize de epilepsie' - asa a spus medicul de familie, ca acesta ar fi, a aparut prima data cand a avut 7-8 ani. Ii apare mai mult seara, dupa ce ziua face un efort fizic mai mare, ne spune ca simte ca-i tremura putin mana, ii trece prin corp o caldura, se uita cu ochii in sus, ne aude ce spunem, dar nu poate sa ne raspunda. dupa cca. 2-3 minute nu mai are nimic, nu se simte somnoros nimic. Am tot auzit ca in cazul crizei de epilepsie bolnavii au un anumit sunet, el nu are nimic, ne aude dar nu poate sa ne raspunda.
Ce credeti, acesta poate fi criza de epilepsie?
Va multumesc!
2 comentarii
0
23-08-2014, ora 14:20
aida.
Nu este medic/terapeut
aida.
Fratele tau trebuie sa efectueze un EEG si eventual RMN medicul neurolog va fi cel care decide, insa crizele pe care fratele tau le are intr-adevar seamana cu crizele partiale complexe, insa pentru certitudinea diagnosticului trebuie sa mearga la medicul neurolog.Epilepsia nu consta neapart in crizele cu aspect impresionant probabil d-aia nici nu a mers la medic pana acum, insa fara tratamentul corespunzator o criza partiala poate sa devina o criza generalizata.Multa sanatate!
0
08-09-2014, ora 19:12
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Asa este cum a spus aida, nu toate crizele de epilepsie sunt insotite de convulsii sau strigatul acela ciudat. Poate sa fie o criza focala complexa. Trebuie neaparat sa mearga la neurolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un grup de celule din hipocamp asociate cu comoțiile și pierderile de memorie
  • O nouă terapie pentru managementul crizelor convulsive?
  •