Este normal???

19-12-2009
maura68
Nu este medic/terapeut
maura68
Buna ziua!
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.
Cu 10 zile in urma am avut o operatie la sanul stang(Am 41 de ani si de mai bine de 10 ani mi s-a spus ca am mastoza fibrochistica, am tratat-o din cand in cand cu progestogel sau mastoprofen, cu masodynon, cu diclofenac, cu capsule evening, mai faceam cate o ecografie, mi se spunea ca e bine, dar de ceva timp lichidul ce imi iesea la compresia mamelonului, pe un canal era putin mai inchis la culoare si aveam o senzatie de arsura aproape permanenta.)Am facut o ecografie, medicul mi-a spus ca se vede un canal mai dilatat(s-a vazut mai greu, am sanii foarte mari)si m-a chemat pentru alte investigatii.La mamografie mi-a iesit :ambii sani cu struct mastozica...total, cu car.(fibrochistic) cu carmom.. nem...(mai evide in cad 1x...)cu trav fibrocalcif... altern cu microcalcif si zone de cand. . Nu se pot evide form nod indep.Problema e ca na-m inteles unde am pus puncte.In fine pe bilet de externare scrie ;Pac se interneaza ptr scurgerge serosang... se stabileste diagn, s-a practicat galactof...stg, evolutie buna. Rezultatul secretiei a iesit bun (mi s-a spus ca e benign)dar trebuie sa astept rez anatomopatologic.
Problema e ca totul a fost bine pana acum cand sanul s-a cam intarit sub areola si ma cam ingrijoreaza.
Si inca ceva, mi-a dat si un tratament cu niste ovule dar cine imi poate spune ce inseamna :frotiu constituit din celule exocervicale superficiale intermediar izolate si grupate, melaplazie s...de tip matur si imatur celule glandulare endocervicale grupate exudat inflamator cu pm4 hu..., CD aspect inflamator. (mi s-a spus ca ar fi bine)

ce sa fac?La control trbuie sa ma duc in ianuarie dar pana atunci pot sa incerc un tratament cu ceaiuri de napraznic?si un unguent la fel din plante?
3 comentarii
0
19-12-2009, ora 18:02
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pune seara de seara ovul si trebuia sa cumperi de la farmacie si ceva pentru spalaturi vaginale.Nu ai voie de relatii sexuale cat faci tratament.Si sa nu te speli genital in aceeasi seara in care pui ovulul, te speli a doua zi la pranz.La san, acolo unde s-a intarit, este si fierbinte daca pui dosul mainii ?
0
19-12-2009, ora 20:07
maura68
Nu este medic/terapeut
maura68
Multumesc pentru promptitudine si pt sfaturi.Am verificat si e mai cald decat celalalt san.Totusi am facut trat cu oxacilina injectabil cat am fost in spital si dupa am continuat doar cu 10 tablete de 500 mg.Acum m-am dat cu putin unguent cu galbenele.Am incercat sa pun si sutien sa vad daca pot sa-l mentin ca intr-adevar mi-a cam fost frig ziua trecuta dupa ce am fost la medicul de fam care a vrut sa imi mai vada op dupa ce mi-a scos firele si era totul bine.Acum ce trebuie sa fac ?
0
19-12-2009, ora 20:42
maura68
Nu este medic/terapeut
maura68
Am uitat sa spun ca au inceput si niste dureri ca niste intepaturi care inainte(adica dupa operatie) nu erau.E de rau?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.