Este oare nevoie sa merg la un psihiatru? | Forumul Medical ROmedic

Este oare nevoie sa merg la un psihiatru?

14-07-2011
denisadi
Nu este medic/terapeut
denisadi
Ma numesc Denis Adrian si cred ca am probleme cu nervi. Cand eram mai mic am suferit un accident, mi-a cazut o scandura in cap si am ajuns inconstient la spital. Uneori cred ca acestui fapt se datoreaza problemele pe care le am acuma. Ma enervez din orice si zbier ca un nebun, uneori sunt cam violent. Pe prietena mea pe care o iubesc foarte mult chiar am lovit-o o data. Fac unele lucruri la nervi si dupa aia imi pare rau. Chiar nu stiu ce se intampla cu mine. De exemplu, era o data prietena mea la mine si ne pregateam sa mancam, mie nu mi-a convenit cum a taiat painea si am inceput sa zbier la ea si sa ii zic cuvinte jignitoare. Ea a inceput sa planga si in momentul ala a inceput sa imi para rau. Ea ma iarta de fiecare data, dar nu stiu pana cand o sa ma mai suporte. In rest sunt o persoana glumeata si sociala. Va rog frumos sa imi spuneti daca stiti sau ati mai auzit probleme de genul asta sau sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc anticipat.
6 comentarii
0
14-07-2011, ora 20:00
mihaelaberea
Nu este medic/terapeut
mihaelaberea
sa le luam pe rand: mai intai mergi la un consult neurologic, eventual un RMN sau CT, apoi, daca este exclusa o suferinta organica-adica daca nu ti se trag toate de la acea lovitura, poti merge dupa recomandarea neurologului, la un psihiatru sau un psiholog. Este foarte posibil ca totul sa fi plecat de la acea lovitura, de aceea zic ca e mai bine sa mergi mai intai la neurolog. Bafta si sa ne tii la curent!
0
14-07-2011, ora 21:45
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Ceea ce ai tu este un sindrom discomportamental exploziv care apare frecvent ca urmare a traumatismelor cranio-cerebrale. Se trateaza, insa tratamentul e de foarte lunga durata. Partea buna e ca acesta reduce foarte mult aparitia acestor crize. Tratamentul este unul psihiatric.
0
15-07-2011, ora 08:37
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna ziua d na doctor, in cateva cuvinte incerc sa va fac rezumatul unui subiect de genul celui de mai sus.Fiul meu la varsta de 2 ani, internat fiind intr un spital judetean, la chirurgie infantila datorita problemelor pe care le avea din cauza megacolonului gongenital cu care l am nascut.in timp ce i se faceau investigatii pe tema asta, fiind la perfuzii, temperatura s a ridicat la 40, am anuntat asistenta de serviciu dar nu s a deranjat.in cateva minnute a intrat in convulsii si apoi coma profunda de gradul 2, transferat in terapie intensiva, din care s a trezit dupa 7 zile. Era paralizat total, nu reactiona la nici un stimul, l am transferat la Bucuresti la sp Budimex dar cei de aici si au dat verdictul.va ramane o leguma...Dupa cateva luni in centru de reabilitare si a revenit zi dupa zi situatia se imbunatatea, parand acum un copil normal.Asa cum spune si denisadi a ramas cu ceva..stari nervoase...l am dus inainte pana la varsta de 11 ani, am reusit sa l ducem in strainatate, a facut interventia chirurgicala pt megacolon, i a fost reconstruit intestinul pt ca devense un sac imens.Cand totul credeam ca s a terminat au venit crizele nervoase, fara sa poata avea un control, cerandu ne ajutor pt ca nu putea iesi din starile alea.Dupa nenumarate sedinte de psihoterapie si teste s a stabilit ca este dizabil mental de nivel mediu, IQ-60% sechele ramase in urma comei de la 2 ani.Este indeaproape supravegheat medici psihologi, psihiatri, educator care sa l ajute sa controleze nervii, profesor special care sta alaturi de bancuta lui sa l ajute le scoala dar nimeni nu spune ca si va reveni vreodata.Cu stima si respect as dori sa aflu parerea dumneavoastra..Vorbeste cursiv 4 limbi straine dar nu si poate face nici toaleta singur, nu are orientare in timp si spatiu.
0
15-07-2011, ora 16:40
ionut_1986
Nu este medic/terapeut
ionut_1986
nu cred ca ai nimic. si hitler avea probleme cu nervii si uite unde a ajuns, fara a se duce la psihiatru. tu nu esti batut si inca nu ai pierdut-o pe prietena ta, e prea buna cu tine de asta te comporti asa. trebuie sa ne intalnim sa-ti dau o mama de bataie si pe urma te linistesti.
0
15-07-2011, ora 19:28
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Cris_Lia as vrea sa va ajut, dar nu am experienta in astfel de cazuri; nu stiu daca isi va mai reveni si in ce masura. Stiu doar ca terapia comportamentala e singura eficienta si faptul ca e urmarit si ajutat indeaproape de o echipa terapeutica sigur este benefic. Mai mult decat atat nu cred ca aveti ce face, decat sa va rugati la Dumnezeu sa va fie alaturi si sa va ajute El acolo unde oamenii au posibilitati limitate.
0
16-07-2011, ora 22:45
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Va multumesc ca ati citit ceea ce am scris, v am scris povestea unui copil care este, a fost victima sistemului, incompetentei si care acum e condamnat o viata si sunt sigura ca sunt multe cazuri de genul asta.Nimeni nu spune nimic, nu ia masuri...se merge inainte in acelasi mod.Rugaciunile la d zeu ne au fost ascultate macar sa reusim sa nu ducem povara asta singuri. Nu doresc niciunei mame sa treaca prin ce am trecut eu. Am vrut doar sa va cer parerea.de ajutor.nu e posibil...si totusi in lume departe de casa sunt oamani care salveaza oameni..de ce nu este peste tot la fel?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul