Este posibil ca eu sa fiu purtatoare si el nu?

27-09-2005
Maria1
Nu este medic/terapeut
Maria1
In urma unor analize mi s-a spus, doar verbal, ca sunt purtatoare a virusului hepatitei B. Dupa 10 luni prietenul meu, cu care sunt impreuna de 1 an si 4 luni, a facut si el testul si am vazut rezultatul scris de medic pe fisa medicala: negativ virus hepatita B.
Intrebarea mea este: Este posibil ca eu sa fiu purtatoare si el nu, in conditiile in care nu folosim prezervativ la contactul sexual?
2 comentarii
0
10-10-2005, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Este posibil, dar in acelasi timp exista "sanse" ca prietenul tau sa-l preia de la tine, asta in cazul in care chiar esti purtatoare sanatoasa de antigen HVB. Ar fi bine sa-ti repeti analizele sanguine pt. depistarea hepatitei B (Ag HBs, Ac anti-HBc tip IgG respectiv IgM). Daca iesi pozitiva in primul rand trebuie sa va protejati cu un prezervativ.
Mai exista varianta ca prietenul tau sa se fi infectat, dar sa fi facut o forma subclinica de boala in urma caruia sa se fi imunizat (este o situatie mai rara).
0
05-02-2011, ora 10:43
marinela31
Nu este medic/terapeut
marinela31
Buna! va rog frumos sa ma ajutati si pe mine... sant insarcinata in 11 saptamani, acum 10 zile am facut analizele si ieri am primit rezultatele... din pacate in fisa ci rezultate imi pune la Hepatita B in urmatorul fel: Hepatita B agHBs-negativ, mai jos Hepatita B antiHBc lgG- pozitiv si Hepatita B antiHBs-218.82.
La Primirea rezultatelor medicul de familie m-a intrebat daca am fost vaccinata impotriva acetui tip de hepatita... si din cate imi amintesc eu, am fost vaccinata cu siguranta... Dar nu-nteleg rezultatele... nici ea nu mi-a explicat foarte bine... sau nustiu cum sa spun, dar... sunt confuza... nu-mi pot explica.. cum se poate... acum jumate de an mi-am facut analalizele si a iesit totul perfect, prefer sa repet analizele ca imi fac mari griji pentru bebe al meu, sunt derutata... ajuati-ma va rog, poate cineva intelege in rezultatele de mai sus... Mentionez ca la moment sunt in Spania. Va rog frumos... m-ar ajuta foarte mult in momentul asta sfatul dvs.

h
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiu: terapia antivirală care elimină complet virusul hepatic B
  • Hepatita B, combătută de o nouă imunoterapie „extrem de eficientă”
  •