Este posibil ca o persoana infectata acum 15 ani de sifilis sa nu prezinte niciun fel de simptome?

21-09-2007
alex andreescu
Nu este medic/terapeut
alex andreescu
Este posibil ca o persoana infectata acum 15 ani (cel putin) de sifilis sa nu prezinte nici un fel de simptome? daca imi puteti detalia cum se poate asta si daca este posibil ce tratament este adecvat
2 comentarii
0
22-09-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sunt prea puţine elemente. Pe ce se bazează faptul că boala a dubutat cu cel puţin 15 ani în urmă ? Dacă nu există simptome, pe ce se bazează caracterul activ al bolii ?
Probabil că o consultare a unui dermatolog ar fi foarte utilă în cazul dv.
0
22-09-2007, ora 00:00
alex andreescu
Nu este medic/terapeut
alex andreescu
este vorba de cineva apropiat mie. O prietena. Acum 15 ani i-a zis cineva ca i-a transmis sifilis, desi mi se pare ca abia isi incepuse viata sexuala cu acea persoana. I-a fost rusine sa spuna sau sa mearga la medic, a facut tot felul de teste dar testul de sifilis l-a ocolit. A avut cateva relatii, unii din fostii ei iubiti acum avand si copii (deci nici o reclamatie). Acum, ea a ramas insarcinata. Si ea si prietenul ei vor copilul si trebuie sa mearga sa faca si testul asta dar e terminata psihic. Incerc sa ma uit, sa caut un raspuns sa o mai linistesc, ea in continuare avand teama de testul asta. Deci, nu a avut nici un simptom, nici o reclamatie, mai mult, prietenul care l-a avut imediat dupa cel cu "reclamatia" nu a avut nimic si mai nou are un copil. Credeti ca a fost o gluma proasta sau poate trece neobservat fara sa setransmita?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: