Este posibil sa am cumva Asperger ?

11-09-2009
andreiiasi
Nu este medic/terapeut
andreiiasi
In primul rand, vreau sa va spun ca am 21 de ani.
Nu vreau sa ma duc la medic aiurea doar pentru faptul ca am eu unele suspiciuni si mi-ar placea sa citesc niste pareri specializate si cateva sfaturi.
De cand ma stiu am avut oarecare probleme in a-mi face prieteni, mereu am facut parte dintr-un grup restrans de doar cateva persoane.
Tin sa va spun ca nu am avut probleme de marginalizare sau alte lucruri, ba din contra m-am "bucurat" de o deosebita atentie din partea cunoscutilor si a strainilor. Nu am suferit nici de vreun complex fizic, intotdeauna m-am facut placut persoanelor de sex opus.
Imi e greu sa stabilesc o prietenie, o relatie... accept cu greu oameni noi si cand o fac mi-e greu sa privesc oamenii in ochi sau sa ma concentrez asupra unei eventuale discutii. Nu am incredere in straini si nici rabdare, mereu privesc cu scepticism orice persoana... mereu ma tem de ceva, habar nu am de ce anume, am o teama generala.
Din cate-am observat cu timpul, in general vorbesc despre cateva chestii care mie mi se par interesante si-mi pierd foarte usor interesul cand e vorba sa accept opiniile altora.
Si la scoala erau doar anumite lucruri care-mi starneau interesul si desi incercam sa ma concentrez nu reuseam cu toate ca profesorii m-au considerat intotdeauna o persoana inteligenta.
Sunt mereu mereu nelinistit, am mereu o teama de ceva plus...insomnie...adorm foarte greu, spre dimineata.
Alte "parti bune", de obicei imi fac o anumita obsesie de unele lucruri si fac aceeasi chestie non-stop..
Mereu am suferit de ticuri nervoase.
De obicei cand sunt stresat, imi place sa fiu singur, de fapt...in marea majoritate a timpului imi place sa fiu singur, asa ma simt in siguranta, ma linistesc...dar de multe ori imi face rau pentru ca ma apuca o neliniste totala fara motiv ceea ce duce si la tulburari ale somnului...
Mi-am adus aminte de Asperger pentru ca cineva mi-a vorbit acum cativa ani...dar niciodata nu m-am gandit serios la lucrul asta.
3 comentarii
0
11-09-2009, ora 08:29
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Buna waternights,

ceea ce povesteti despre tine se aseamana foarte bine cu profilul unor remedii homeopate care te pot ajuta sa depasesti acest comportament si sa te vindeci la nivel sufletesc, atunci vor disparea si insomniile si ticurile nervoase. Cauza este adanca, poate si din timpul sarcinii, a nasterii, a copilariei, evenimente extrem de importante care afecateaza major toata viata omului. Sunt cauzate de frici produse in acel timp, uitate de constient, dar prezente in inconstient (suflet). Indiferent de cum numesc doctorii un astfel de comportament daca te duci la un medic homeopat cu experienta care face homeopatia clasica te poate ajuta enorm. Remediul tau nu cred ca este greu de gasit.
Interesant este ca te poti analiza singur asa de bine, nu multi fac asta.
Poti sa ne povesteti ce viata si ce psihic a avut mama ta in timpul sarcinii si cum a decurs nasterea, ce afectiuni deosebite ai avut ca bebelus ?
0
16-02-2010, ora 03:16
IlonaRosana
Nu este medic/terapeut
IlonaRosana
Bună Andrei,

Numele meu este Ilona şi mă interesează această temă deoarece fiul unei prietene din Constanţa a fost diagnosticat cu Sindromul Asperger. Sper că eşti bine şi că, între timp, ai reuşit să clarifici dacă ai sau nu Sindromul Asperger. După părerea mea, nu are nicio importanţă eticheta, însă poate este util să înţelegi de ce te comporţi într-un anumit fel, uneori diferit faţă de ceilalţi oameni pe care îi cunoşti sau observi. Această înţelegere te-ar putea elibera, pentru că nu este vorba despre o boală, ci de o formă de a fi.

Zilele trecute am deschis un forum in "Grupuri Google" (se numeşte ASPERGER ROMÂNIA) unde încerc să îi ajut pe cei interesaţi cu informaţii, articole şi cărţi, acestea lipsind, momentan, în România. Eu locuiesc în Mexic, m-am înscris în forumul Asperger Mexico şi am primit foarte mult ajutor aici. Aş vrea să pun la dispoziţia tuturor ceea am tradus până în prezent pentru prietena mea.

Dacă eşti de acord, m-aş bucura foarte mult să te înscrii şi tu. Am observat, participând pe forumul din Mexic, cât de mult ajută părerea unor oameni care te înţeleg pentru că împărtăşesc experienţe de viaţă asemănătoare.
-
-
-*

Îţi mulţumesc foarte mult şi îţi doresc numai bine,
Ilona



(*modificat de administrator)
0
16-02-2010, ora 09:16
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Andrei din ce spui tu acolo nu ai sindrom Asperger. Ceva ai, du-te si lasa la o parte lenea/circumspectia/teama si consulta un medic sau psiholog, poate fi ceva usor care cu un tratament usor dispare, sa nu ajungi sa cazi in ceva mai grav. Cand o masina pierde ulei te duci la mecanic nu mergi cu ea pana casezi motorul.
La o prima vedere ai ceva simptome de anxietate, tulburare obsesiv-compulsiva usoare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Sindromul Asperger

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: