Este TOC sau altceva? Am nevoie de ajutor!

30-01-2018
SNico
Nu este medic/terapeut
SNico
Am discutat si cu un specialist, care mi-a dat de inteles ca ar fii vorba si de asa ceva, dar nu mi-a dat un diagnostic clar si nici un fel de ajutor pentru simtomele pe care le am. Inca de mica am avut probleme cu jupuitul pielii, in special buzele si spatele, care acum e plin de cicatrici, evit anumite culori si numere care am impresia ca sunt malefice si ar atragea raul asupra mea, ma musc de incheietura mainii brusc si fara sa intentionez, imi intra in minte ganduri foarte "urate" care ma insotesc zile intregi, pana in punctul in care nu mai pot sa ies din casa, iar cand eram mica(5 anisori) ma stresa enorm felul in care erau aranjate lucrurile si stateam cam 1 ora sa le aranjez, fie ca erau jucarii, bibelouri, farduri, batiste, etc... si faceam ce faceam si hop bagam manutele sub jetul de apa si de multe ori dadeam si cu sapun, chestia cu aranjatu a disparut de mult, dar am observat ca atunci cand sunt mai stresata, obiceiul cu spalatul revine. Va rog frumos sa ma ajutati, nu neaparat un diagnostic sa imi dati, dar ceva sfaturi pentru a imi ameliora stresul si a imi impiedica obiceiurile care ma fac sa ma ranesc.
3 comentarii
2
30-01-2018, ora 08:07
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna SNico
In primul rand, asa cum ti-ai dat seama, aici nu punem diagnostice. Pt asta, mergi la un psiholog clinician si el iti va spune daca e nevoir si de psihiatru - simptomele pe care le descrii sunt deranjante si e foarte probabil sa te ajute mult si psihiatricele. Apoi, psihoterapia cognitiv-comportamentala si nu doar ea, iti poate fi un real sprijin. Alte incercari, cu naturiste, terapii alternative, nu vor avea rata mare de succes in cazul tau. Prezinti simptome cronice si nu are sens sa dai cu zarul catre ce ai mai putea incerca. Deci: psiholog si psihiatru ar fi solutia ideala.
Sanatate!
2
30-01-2018, ora 13:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergi la psihiatru pentru tratament si fa psihoterapie daca sunt fonduri.
O sa se amelioreze foarte mult afectiunea ta.
0
31-01-2018, ora 20:39
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Da, este TOC, ar trebui sa mergeti la un consult psihiatric si sa faceti si psihoterapie cu un psiholog.Gandurile alea rele, anxioase, sunt principalul motiv pentru care cred ca ai TOC.Dar vezi ce zice psihiatrul.
(Si eu am TOC si am ganduri negative intruzive de asemenea)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: