Etnobotanice

13-06-2018
Ina50
Nu este medic/terapeut
Ina50
Buna ziua.Prietenul meu este dependent de etnobotanice de cativa ani..Noi avem o relatie de 1 an de zile, dar face asta de dinainte.La inceput nu am stiut ca face asta, dupa vreo 6 luni am aflat..Sunt disperata, am incercat sa il fac sa se lase dar pana acum niciun rezultat.Ne -am mutat departe de prietenii si fratele lui care fac acelasi lucru, dar cand se ducea 1 zi acasa o lua de la capat, am avut o atitudine si mai buna si mai rea dar fara rezultat.Si -a dus lucruri la amanet ca sa faca rost de bani, a inceput sa fie violent verbal si fizic cu mama lui daca nu il lasa sa faca asta, pleaca de acasa si tot face rost..El m-a dat la o parte, uneori este afectuos, uneori nici nu zici ca ma cunoaste si nu vad sa isi doreasca sa se lase cu toate ca eu ii zic ca am putea sa mergem la psihiatru.El spune ca nu este dependent si ca nu are nevoie. Dar semnele consumului sunt evidente este obosit, iau cazut dintii si are semnele unui sevraj cand este privat.Ce ma indrumati sa fac ?
10 comentarii
1
13-06-2018, ora 21:59
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,

Ar fi cazul sa va puneti intrebarea: care este dependenta dumneavoastra? Tineti cu orice pret sa va distrugeti viata asa cum o face partenerul?
Dependenta de droguri este extrem de greu de tratat si necesita eforturi extraordinare. Vi se pare ca prietenul face ceva din toate acestea?
Recomandarea mea - vedeti-va de viata, iesiti din relatie urgent si fugiti departe de aceasta situatie cat inca nu este prea tarziu.
0
14-06-2018, ora 07:53
Ina50
Nu este medic/terapeut
Ina50
Va multumesc pentru sfat..Imi este greu, in fond este un om bun, cred ca asta m -a facut sa nu plec, teama de a ramane singura, si faptul ca tind sa imi gasesc motive de a ma invinovati, induse mult de el ex :"Tu cauti doar circ, tu o faci pe mama sa ma certe ca ma droghez".Stiu ca si asta face parte din tipologia dependentului, manipularea si de a arunca toata vina pe cei din jur.Aveam nevoie de o parere din exterior.
1
14-06-2018, ora 12:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fiecare om are dreptul să aleagă cum vrea să-și trăiască propria viață. Nu se va schimba decât dacă își dorește, pentru că oricâte discuții ați avea, poate să se ascundă de dumneavoastră și tot să consume.
Dacă nu reușiți să-l convingeți să se trateze, e mai bine să vă vedeți de viața dumneavoastră, ca să nu ajungeți să faceți aceleași lucruri ca și el.
0
14-06-2018, ora 13:09
Ina50
Nu este medic/terapeut
Ina50
De apucat nu ma apuc, eu nu fumez nici macar tigari obisnuite.Nu sunt adepta niciunei adictii.Dar si asa ma simt obosita psihic incercand sa il fac sa scape de acest viciu..Nu intelegeam cum daca zice ca ma iubeste, nu ma pune pe mine pe primul loc si sa faca sa ne fie bine..
1
14-06-2018, ora 14:03
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Pe primul loc exista deja altcineva, sau mai precis altceva...Si nu veti putea concura niciodata cu "cealalta"...de aceea veti fi intotdeauna nesatisfacuta si nemultumita in aceasta relatie.
Teama de a fi singura va tine intr-o relatie nepotrivits, si scoate la iveala dependenta dumneavoastra.
Mare atentie la aceasta teama de singuratate caci ea va poate face sa alegeti relatii nepotrivite doar pentru a fi intr-o relatie!
0
14-06-2018, ora 14:52
Ina50
Nu este medic/terapeut
Ina50
Da cred ca se adauga si teama mea de a o lua de la 0, teama de un nou esec, faptul ca nu am avut o figura paterna in copilarie.Sunt si foarte stresata cu examenele.Parca toate s -au adunat ..Si da cred ca aveti dreptate cred ca in momentul de fata sunt pe un loc secund in viata prietenului meu, si pe cat mi -as dori nu am cum sa schimb stilul de viata al cuiva, fie el distructiv daca nu isi doreste asta.O sa incerc sa ma indepartez si sa fac ceva cu carentele mele emotionale .
0
14-06-2018, ora 16:57
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Ina, poate nu ar strica sa faceti cateva sedinte de autocunoastere si dezvoltare personala. Este important ca inainte de a merge intr-o noua relatie sa cautati sa rezolvati chestiunile care nu au mers bine in aceasta.
0
14-06-2018, ora 17:48
Ina50
Nu este medic/terapeut
Ina50
O sa fac acest lucru.Nu ma gandesc la alta relatie.Nu sunt genul sa ma arunc intr o noua relatie tinand cont ca mai am sentimente.Am nevoie de timp.Problema e sa nu aleg in viitor tot intr -un mod defavorabil mie.In adancul sufletului va d-ati seama ca mi -as dori sa fie de acord sa se lase si sa inceapa cu tratament cu toate ca aceasta varianta pare nerealista tinand cont si de parerile celor avizati.Va multumesc ca v-ati rupt din timpul dumneavoastra si mi -ati dat o parere !
1
02-07-2018, ora 08:47
claudia414
Nu este medic/terapeut
claudia414
buna INA50 am vazut comentariul tauvizavi de prietenul tau, daca poti si daca vrei sa il ajuti iti pot recomanda o clinica unde se trateaza dependenta de droguri si alcool, iti las un nr. de tel contacteazai cu incredere te vor ajuta, vorbesc din experienta;0213712484; 0762215506 m-as bucura din suflet sa ai aceeleasi rezultate ca noi, iti doresc succes, este o lupta grea dar cu rezultate frumoase
0
05-07-2018, ora 18:54
Ina50
Nu este medic/terapeut
Ina50
Va multumesc.O sa va contactez
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependenţa de pornografie
  • Topul alimentelor care creează cea mai mare dependență
  • Dependența de cumpărături (oniomania)
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  • Dependența de jocurile de noroc
  • Dependența de smartphone și nomofobia
  • Etnobotanice - efecte, riscuri, dependența, tratament
  •