Eudat faringian

03-04-2012
mariamariana
Nu este medic/terapeut
mariamariana
Buna ziua. La cate zile este indicat sa repeti un exudat faringian, dupa un tratament cu antibiotic ? Daca il fac la mai putin de 10 zile (aproximativ 5-6 zile) de la intrerupere de antibiotic, este posibil ca acel rezultat sa fie ' fals negativ'? pot avea incredere in acel rezultat? Sunt foarte nelamurita si astept un raspuns urgent..Va multumesc de intelegere. si scuzati-ma ca sunt asa de insistenta! Si m-ai am o intrebare: ce semne si simptome (cel mai des intalnite) sunt prezente intr-o faringita streptococica ? Va multumesc!
10 comentarii
0
03-04-2012, ora 21:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
personal Nu am mare incredere in exudatele faringiene
1. la diferite laboratoare in aceiasi zi poate sa iasa rezultate diferite
2. in jurul nostru si in cavitatea bucala sunt mii de microbi, virusi, micelii.
depinde numai de imunitatea organismului daca se poate apara sau nu.. si in cate zile dupa antibiotic se poate reinfecta organismul din nou
3. antibioticele difera dupa timpul de actiune si dupa timpul cand se elimina in totalitate din organism asa ca cititi prospectul antibioticului.
0
03-04-2012, ora 21:06
mariamariana
Nu este medic/terapeut
mariamariana
Va multumesc pentru raspuns. Intotdeauna promt si cu explicatii pe intelesul nostru..Va multumim!
0
07-04-2012, ora 23:20
Maria Danutza
Nu este medic/terapeut
Maria Danutza
Buna seara
As avea si eu o problema, dupa o rinita alergica, desi nu sunt alergica la nimic deoarece mi-a facut testele la alergolog am ramas cu o sensibilitate la gat.am candida in gat, desi nu cred k e numai in gat ci si in intestin...am luat fluconazom 10 zile, nizoral 10 zile si nu mi-a trecut candida din gat, iar acum am si sfafilococ auriu.Tin sa mentin k canida in gat e + iar stafilococ doar un +.Doctorita de familie mi-a dat nistatina 500.000 U.I 2 pe zi unu dimineata si unu seara, nu vi se pare prea slab tratamentul pentru candida care e +?Dimineata am si stare de greata, insa cateodata e prezenta si pe timpul zilei, iar gatul mie exagerat de rosu de luni bune de zile, iar dimineata si cateodata si pe parcursul zilei imi iasa din gat ceva de culoare alb.Va multumesc mult!
0
08-04-2012, ora 07:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu mai accepptati tratament de la med de familie pentru bolile care necesita tratament la specialist
dvs aveti o mare problema gastrica /dar nu candida e cauza, candida e doar un simptom/
este nevoie de consult si investigatii la gastrologie
schimbarea stilului de viata si alimentatie
tratamente naturiste de durata pentru imunitate
0
16-04-2012, ora 21:15
sandacri
Nu este medic/terapeut
sandacri
Intrebare pt d-l Dr. Flueraru Valeriu - ORL - Otorinolaringologie, Pascani:
La un test de exrudat faringian mi-a iesit streptococ beta, si aslo 570; am facut tratamente cu multe amtibiotice indicate de medici ORL: cefalexina, AMOXICILINA, acum dupa 3 luni am ajuns la moldamin cate 1/saptaman.Am facut 4injectii moldamin pana acum.
Dupa cat timp pot repeta analiza de ASLO si exrutat faringian pentru a iesi corecte?Credeti ca este suficient 4 injectii, sau trebuie sa continui?
multumesc!
0
17-04-2012, ora 20:53
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.se fac minim 12 injectii
2.daca amigdalele sunt criptice.. se face criptolizis cu radiofrecventa sau laser
3. se face gargara dupa fiecare masa cu orice solutie calda
4 se tine regim alimentar fara acru, acidulate si fructe citrice.. care irita faringele si mentin inflamatia acolo
0
21-04-2012, ora 12:43
raluu
Nu este medic/terapeut
raluu
mai exact ce fel de tratamente naturiste pentru imunitate?odata cu rezolvarea problemei gastrice o sa dispara si candida?sau e necesar tratament ptr candida?nush daca are vreo legatura, insa o circulatie proasta a sangelui poate duce la candida, tin sa mentin ca imi tiuie urechea stanga.Multumesc
0
05-01-2015, ora 18:26
alma11
Nu este medic/terapeut
alma11
Buna ziua,

Pentru o fetita de 3, 7 ani, care dupa numeroase episoade de bronsite generate de intrarea in colectivitate, pt care copilul a primit in ultimile 3 luni, 3 reprize de antibiotic, aerosoli cu adrenalina, flixotide, ventolin, etc am facut si un exudat faringian si nazal si un examen coproparazitologic.

Toate probele au iesit negative, numai la exudatul faringian este o mentiune de: "candida - frecvente colonii", Cu toate ca am solicitat si antibiograma, acesata nu a fost emisa. Nu se face pt asa ceva? Este cazul de tratament ?

In prezent fetita tuseste f rar, si are secretii nazale moderate pe care le tratam de cateva zile cu picaturi de ceai de musetel cald in nas, sinupret, aerosoli cu ceai de musetel, prospan si acc + picaturi de coralgol pe nasul curat dupa aerosoli si rezultatele au inceput sa apara dupa acest tratament. Ii dam pt imunitate un preparat apicol cu echinaceea si o sa o mai tinem departe de colectivitate cateva zile. multumesc!
0
05-01-2015, ora 19:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul este corect
NU se face antibiograma la candida.. fiindca NU exista antibiotice care sa distruga micoza
0
20-02-2016, ora 08:39
Amalia Andrada
Nu este medic/terapeut
Amalia Andrada
Buna ziua.
In urma unui consult la medicul de familie am primit un tratament de 7 zile pt gat cu Amoxicilina/Acid clavulanic. Am terminat tratamentul fara niciun efect. Vreau sa fac un exudat faringian iar intrebarea mea este la cate zile de la ultima pastila de antibiotic este concludent. Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.