Eventratie abdominala

07-09-2017
vesel
Nu este medic/terapeut
vesel
Am avut in martie2016 intrventie ginecologoca-histerectomie totala.In sept 2016 am avut o interventie chirurgicla clasica-eventratie abdominala si cu plasa.
Acum, dupa un an, simt in zona abdominala"ceva".Parca se umfla in diferite locuri(la capul pieptului, in p.stanga, sau in p.dreapta, sub ombilic-pe care nu-l mai am), sau parca se misca"ceva"Nu ma doare dar este un disconfort.Simt acel"ceva"cand fac chiar si miscari usoare(mestec in mancare) cand stau pe scaun, cand ma plimb, cand stau intinsa sau chiar trec peste o bordura, cand tusesc, etc.
Am urmarit sa vad daca am aceste simptome dupa anumite alimente(nu am simtit), dupa efort, dar si cand sunt in repaus simt. Am fost la medicul care m-a operat si a spus ca nu am nimic.Nu mi-a facut ecografie.Va rog sa-mi spuneti ce poate fi?
Este adevarat ca am lucrat, am ridicat(sotul meu e bolnav -operat de cancer si eu il ajut la baie, etc., etc)Ma tem sa nu patesc ceva, ca ramane sotul fara sprijin.Nu stiu daca mai rezist la inca o operatie.
Va multumesc ptr.sfat!
3 comentarii
0
07-09-2017, ora 12:16
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Sa purtati obligatoriu o centura cat mai potrivita conformatiei dvs si operatiei facute altfel lucrurile pot evolua spre complicatii destul de mari !
0
07-09-2017, ora 14:30
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Simptomatologia descrisa poate fi cauzata de aderentele postoperatorii ce se formeaza in cavitatea peritoneala. Oricum, e recomandabil sa evitati eforturile fizice mari si sa purtati in ortostatism centura abdominala de contentie.
0
07-09-2017, ora 19:19
vesel
Nu este medic/terapeut
vesel
Va multumesc ptr.raspuns si sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul