excesul de uree influenteaza greutatea

23-01-2007
cataforum
Nu este medic/terapeut
cataforum
In ultima vreme am avut probleme cu tensiunea arteriala, avand volori ridicate16 cu9. Dupa un set complet de analize s a evidentiat o concentratie mare de uree in sange insa valorile creatininei au fost normale.Doctorul cardiolog mi a spus ca poate fi o afectiune renala nedepistata si urmeaza sa merg la un doctor specialist.Intrebarea mea este urmatoarea>poate influenta o afectiune renala greutatea in mod dramatic?
Va intreb deoarece in urma cu aproximativ 3 ani am cunoscut o crestere in greutate de 25 de kg intr o perioada de 3 luni. Este normal?
De la o inaltime de 1.90 si o greutate de 68kg am ajuns la 105 in momentul de fata.Totodta am observat ca rezistenta la efort a scazut dramatic. Astept parerea dumneavoastra!
3 comentarii
0
26-02-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
o afectiune renala poate afecta greutatea prin faprul ca se retine apa in organism. pentru asa o crestere ponderala importanta in scurt timp, va recomand sa mergeti si la un consult endocrinologic cat mai repede. multa sanatate!
0
03-09-2007, ora 00:00
Olgutzas
Nu este medic/terapeut
Olgutzas
Va recomand sa consultatzi un medic urolog sau nefrolog, cred ca totusi este un caz de nefrologie! Sa mergetzi cat mai urgent. Sa va faceti analize de sange si anume: creatinina, uree, proteinurie...dar daca consultati un nefrolog va va recomanda el ce analize sa va facetzi! HTA cel mai probabil este tot pe baza renala, la fel si faptul ca obositzi usor.Multa sanatate!
0
09-09-2007, ora 00:00
cataforum
Nu este medic/terapeut
cataforum
de curand
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ureea și creatinina crescute - explicații, interpretare, cauze
  • Menținerea unei greutăți stabile poate ajuta femeile să trăiască mai mult
  •