Excrescență pe gingie

28-05-2017
Radutct
Nu este medic/terapeut
Radutct
Buna ziua.
În urma unui detartraj mi-a crescut o bucată de carne roșie din gingie. La început a fost mai mică dar în decurs de un an a tot crescut și a devenit supărătoare. Am fost iarăși la dentist dar dumnealui nu mi-a oferit nici un răspuns în legătură cu aceasta situație. Eu sunt diabetic si dumnealui a spus că e o reacție a organismului din cauza diabetului. Mi-a extirpat acel polip dar în decurs de câteva luni a crescut din nou și parcă e mai mare. Ce poate fi? Poate fi canceros? Ajutati-ma va rog!
3 comentarii
0
30-05-2017, ora 10:02
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna ziua, diabetul in sine nu reprezinta cauza imbolnavirilor gingiei si a parodontiului profund, dar poate favoriza un raspuns modificat de aparare din partea acestor stucturi fata de placa bacteriana.
Ca si simptomatologie, gingia in cursul diabetului, poate prezenta:
- hiperplazie gingivala generalizata(marire in volum a gingiei), de tip polipoidal,
- culoare modificata
- sangerari usoare la atingere
- polipi gingivali
- usoara mobilitate prin edem inflamator

Va sfatuiesc sa faceti regulat 1 data la 3 luni sau la 6 luni cate o igienizare, pentru a indeparta factorii naturali cu incarcatura microbiana. Daca va este teama ca ar fi ceva "canceros", puteti cere pararea unui specialist in patologie orala.

O zi buna.
0
30-05-2017, ora 22:55
Radutct
Nu este medic/terapeut
Radutct
Va mulțumesc frumos pentru răspuns! Totuși nu faptul ca ar fi de natura canceroasa ma ingrijoreaza, cat faptul ca după o extirpare creste întruna si nu înțeleg de ce, iar domnul doctor nu a vrut sa îmi spună. Întrebarea mea este: chiar nu se poate face nimic sa nu mai crească carnea aceea? O cauterizare sau altceva? Este foarte supărătoare si fizic si estetic! Va mulțumesc inca o data si va doresc o seara placuta
0
10-06-2017, ora 23:52
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Trebuie vazuta situatia, dar dupa descrierea data pare sa fie o formatiune tumorala ( benigna ) de natura traumatica. Pe langa indepartarea ei clasica sau prin eletrocauter, trebuie gasita cauza iritativa: ori tartru subgingival, ori o carie interdentara. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: