Exfoliere talpi fetita de un an si 9 luni

19-01-2014
Cambra
Nu este medic/terapeut
Cambra
Buna. Mi-am dat seama intr-o ca fetita mea are pielea de pe calcaie si buricele degetelor mari aspra, usor efoliata. O vreme am lasat-o asa, pielea a ramas la fel, apoi am inceput sa-i dau cu crema de galbenele pe talpi in fiecare seara si i se trecuse de tot. De vreo saptamana nu i-am mai dat si nici nu m-am mai uitat la talpile ei, iar astazi am vazut iar ca erau putin crapate, iar in unele locuri pielea se luase putin- fara sa ajunga la sange.

arata de fapt de parca se julise in ceva, dar pentru ca e exact pe aceleasi locuri in care stiam ca i se exfoliaza pielea sunt sigura ca n-are legatura cu julitul. La cum sunt acum calcaiele, crema de galbenele nu ar mai ajuta.

ce vreau sa intreb: poate sa fie vreo carenta a vreunei vitamine, ceva si sa se manifeste doar prin exfolierea pielii de pe talpa? pe restul corpului n-are nimic asemenatori, nici pe degetele de la mana

O fi normal la varsta ei, ca danseaza in picioarele goale pe parchet (e un ritual de-al ei inainte de culcare si dupa trezire :P), ca alearga mult, tropaie, se catara pe unde apuca etc?

se poate sa fie de la incaltaminte?

Multumesc.
2 comentarii
0
19-01-2014, ora 17:56
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. Modificarile descrise cred ca se datoreaza contactului piciorului cu parchetul. Incercati sa utilizati o crema hemolienta, revitalizanta cu vit. A si E si fetita sa poarte sosete. Multa sanatate!
0
20-05-2017, ora 18:19
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Schimbati incaltamintea si sosetele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gomajul
  • Mi se duce pielea - e normal să te jupești?
  •