Extractie de masea de minte + alte 3 masele

73 comentarii 1 2 3
0
29-04-2012, ora 08:46
Ella1609
Nu este medic/terapeut
Ella1609
Buna dimineata! De 3 zile simt o durere la nivelul molarului inf. drept. Am crezut ca o sa fie ca si la cel sup. drept cand m-a durut putin si dupa a crescut fara nicio problema, insa ma doare de cateva zile, plus ca azi dimineata am observat ca s-a si umflat putin obrazul de partea respectiva. Nu pot sa mananc absolut nimic pt ca sunt f. sensibila in zona respectiva si imdediat ma doare. Ce ar trebui sa fac?
0
02-05-2012, ora 22:28
klauddytza
Nu este medic/terapeut
klauddytza
Buna ziua.Am si eu o problema care ma preocupa foarte mult.Sunt o fata de 28 ani.De cateva zile am simtit un discomfort la maseaua de minte stanga jos.De ieri o simt inflamata nu se vede nici o punga de puroi si inflamatia s-a extins si in stanga sus dar acolo mi-am extras maseaua de minte acum vreo 4 ani.Ma doare si tot maxilarul stang si cred ca am si ganglionul pe aceeasi parte umflat caci ma deranjeaza si gatul in exterior.Marea mea problema este ca eu sunt alergica la majoritatea antibioticelor(penicilina, ampicilina, eritromicina, tobramicina, chinolone)si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa imi treaca de la sine fara sa iau nici un tratament.Sincer durerea o pot suporta dar mi-e frica sa nu apara complicatii daca astept.Momentan nu pot merge la un stomatolog caci nu dispun de banii necesari pentru radiografii si toate investigatiile..As aprecia si un raspuns de la un specialist.Va multumesc anticipat..
0
09-05-2012, ora 17:46
rely77
Nu este medic/terapeut
rely77
Buna ziua.Am si eu o problema...de vre-o 8 luni mi-a crescut o masea de minte pe partea stanga jos si de atunci ma doare destul de tare capul, dar numai in partea stanga.Am fost si la un medic stomatolog si a spus ca s-ar putea sa fie si de la maseaua de minte...as vrea sa aflu mai multe pareri;tin sa mentionez ca durerile de cap sunt insotite si de mici arsuri trecatoare.Va multumesc!
0
02-06-2012, ora 01:30
Dumitru Paul
Nu este medic/terapeut
Dumitru Paul
Salutare la toata lumea. Am o intrebare pentru orice specialist care ma poate ajuta, inainte de Pasti cu cateva saptamani am simtit un mic disconfort la penultima masea, adica cea de langa maseaua de minte (sper sa intelegeti) si siteam nevoia sa imi scrasnesc dintii, in finu nu a persistat dar de Pasti a aparut din nou si de aceasta data mi-am bazait maseaua adica m-am jucat cu o scobitoare si cu degetul acolo apasand simtind unde am durearea etc, iar in final m-a luat o durere foarte mare care ma tinut ore in sir pana am decis ca o sa iau un medicament. In fine am luat un medicament durerea a mai scazut, ( mentionez ca maseaua ma durea la presiunea dar nu o presiune puternica adica daca apasam cat puteam de tare cu degetul pe ea nu ma durea, dar daca apasam incet si repetat pe o parte simt o durere maricica) asadar spuneam ca durerea a mai scazut, iar intr-un final am adormit. dar de dimineata am avut surpriza ca maseaua cu pricina sa nu ma mai doara, cam deloc dar ma durea maseaua de minte, care in cateva zile urmatoare a iesit cam 60% zic eu, asadar nu am mai avut probleme, pana acum cateva zile. Cand dupa ce am mancat cateva zile la rand cipsuri seara, am simtit iar un disconfort, aceasi problema, penultima masea, durere la presiunea si un mic disconfort in general, plus sangerez undeva in zana aia cand ma spal pe dinti, dar durerea nu este foarte puternica cum a fost de Pasti ? asadar intrebarea mea este s-ar putea transmite cumva durerea de la maseaua de minte la celalata masea ? sau a fost doar o concidenta si am probleme cu vreo carie ? si daca da de ce nu am mai avut probleme mai bine de o luna si ceva si nu vad nici o urma clara de carie acolo desi e greu sa fiu sigur ?
0
05-06-2012, ora 21:40
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
este posibil sa fie o durere cauzata de eruptia molarului de mine, sau o durere a molarului 2 data de o carie profunda ( o carie poate fi prezenta pe suprafetele interdentare, unde poate evolua multa vreme fara a fi usor vizibila), sau este posibil sa fie ambele cauze suprapuse.
numai un consult la stomatolog si o radiografie poate clarifica situatia si bineinteles in urma unui diangostic se va stabili ce tratament este necesar.
0
14-10-2013, ora 20:38
madi89
Nu este medic/terapeut
madi89
Buna seara.

Am varsta de 24 ani si de 2 zile mi-a iesit jumatate din maseaua de minte si am dureri uneori suportabile alteori insuportabile, nu pot deschide gura mai mult de 2-3 cm pentru ca ma doare, inghit cu dificultate chiar si lichidele si vreau sa stiu in cat timp ar trebui sa iasa o masea de minte? Nu mi s-a inflamat gingia, pot dormii noaptea(nu m-am trezit din cauza durerii), am un miros insuportabil in gura si ma dor si alti dinti nu rau, dar ma dor. Va rog sa imi raspunde-ti cat puteti de repede pentru a stii ce am de facut in continuare. Am stat in curent cu o zi inainte de a imi iesii o parte din maseaua de minte si ma gandesc ca ar fi un factor important in cauza durerii celorlalti dinti. Mentionez ca nu dispun de bani pentru toate investigatiile si tratament, deoarece am ramas fara locul de munca de ceva timp si nu imi permit sa ma duc la un specialist. Aveam in casa Lidocain Spray si pulverizez cand ma doare si e ok, dar nu vreau ca aceasta maseluta sa imi cauzeze si alte probleme de sanatate.

Multumesc anticipat.
Cu stima si respect.
0
14-10-2013, ora 23:29
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara! Nu exista un numar "standard" de zile pentru eruptia molarului de minte si nu in toate cazurile poate erupe. Ceea ce poti face tu este sa incerci sa ai o igiena orala cat mai buna, neaparat si in zona respativa, sa clateste cu apa de gura dupa fiecare masa si sa iei ceva antiinflamatoare uzuale. Va trebuie sa faci investigatii imagistice ( radiografie panoramica, poate merge si una "mica" retroalveolara, dar avand in vedere ca nu poti deschide gura nu vad cum incape filmul). Lodocain Spray te "pacaleste", te amareste si nu-ti rezolva problema. Din pacate inflamatia molarului de minte neerupt ( pericoronarita ) nu are intotdeauna evolutie favorabila, asa ca daca persista simptomatologia va trebuie sa ceri ajutorul unui medic specializat. Si daca cedeaza, este posibil sa-ti faca probleme periodic daca nu are loc sa erupa.
0
10-11-2013, ora 13:02
pptmaria
Nu este medic/terapeut
pptmaria
Buna ziua, de vreo 3 zile ma deranjeaza exagerat de tare maseaua de minte, imi creste acum, loc ar avea sa creasca, insa e ff imflamata gingia si doare ingrozitor, e posibil totusi sa creasca fortat? medicul meu stomatolog nu e in oras, ar trebui sa astept sa revina sau sa merg la altul???
0
10-11-2013, ora 22:04
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Este important de stiut daca ati facut o radiografie sa se observe pozitia maselei de minte in os si daca axul de implantare este favorabil eruptiei. Daca dureaza pana vine medicul dumneavoastra, mergeti la altcineva pentru a vedea situatia clinica.
0
24-07-2014, ora 09:51
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Buna ziua, acum 3 zile m8-am scos o masea de minte. As vrea sa stiu cat timp nu am voie sa mananc lactate.
0
24-07-2014, ora 23:08
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Gata, puteti manca!:)
0
18-05-2016, ora 16:11
AnaBob
Nu este medic/terapeut
AnaBob
Bună ziua, am scos măsea de minte, dreapta superior, s a hotărât repede, fără multe informații, nu știam este mai complicat, fusese plombata pt ca a erupt Ok dreapta dar un peretele lateral s a rupt și începuse să doară foarte tare, extracția a durat foarte mult am rădăcini lungi, nu m a cusut, nu mi a dat antibiotic, următoarele zile au fost îngrozitoare a trebuit să iau paracetamol la două ore, nopți albe, au trecut 9 zile și încă simt durere, mai puțin, dar am o presiune teribila în nas și cerul gurii și pe partea cu extracția, am mers cu mașina azi și am simțit presiunea foarte mare, am citit despre complicații ca fisurarea sinusului maxilar, dar nu simt aer scapind pe acolo, de simt presiunea asta? E motiv de îngrijorare? A tras prea tare de măsea în jos ?-a durat 25 min cu anestezie și radiografie care nu am văzut o, deci cam 20 min bune de tragerea acestei masele, o sa mi treacă? Mulțumesc anticipat.
Adaug ca după trei zile cred am pierdut cheagul de singe ca l am simțit în gură, poate fi asta problema?
0
29-07-2016, ora 12:48
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna ziua,
nu stiu cat de mult va mai poate ajuta raspunsul meu in aceast moment, insa va pot spune ca ceva nu este in regula acolo cu siguranta si v-as sugera o radiografie localizata acolo si un consult la un medic chirurg.Chiar daca s-a vindecat aparent probleme mai pot fi.
Adaugă un comentariu / răspuns
73 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •