extractie infectie

13-10-2010
Catalina Andreea
Nu este medic/terapeut
Catalina Andreea
Din luna august o masea care fusese deja plombata a inceput sa piarda bucatele din compozit si pana la urma s-a fracturat, s-a rupt in doua. Am fost la dentist in franta unde eram atunci, care a recaut peretele lipsa din amalgam si a inchis-o fara devitalizare. Maseaua a luat-o razna la cateva ore. Dupa nenumarate incercari, dupa devitalizare, facute de mai multi dentisti in Franta (sunt un dezastru, igiena lasa de dorit, multi nu poarta manusi, fac anestezii prea rapide si mi-au necrozat gingia de trei ori, la una mi-a luat-o inima din loc, ceea ce nu patisem in tara niciodata, in fine) mers in urgenta si lasat maseaua deschisa in repetate randuri sa dreneze, si in sfarsit 20 de zile de augmetin, am continuat tratamentul canalar fara antibiotic la Bucuresti cand m-am intors. Maseaua nu putea fi inchisa, in trei patru zile de la instalarea buletei cu diverse substante sau dupa pasta cu hidroxid de calciu pe canal, facea un puseu infectios violent si trebuia redeschisa.
Pana la urma a fost extrasa aseara, pe graba, dentista mea a cautat chirurg, initial mi-a spus ca nu a gasit, si pana la urma cand am ajuns pentru o simpla recuratare a canalului (caci era pe alt puseu infectios si o deschisesem singura cu un ac in week-end caci de, am invatat intre timp) am dat peste chirurg care venise pana la urma. Nu luasem antibiotic prealabil. A fost scoasa fara taiere a gingiei, a fost chiuretata la baza, si i s-a pus un con antibiotic fara sa fie cusuta. Am luat agmentin cand am ajuns acasa.
Astazi s- infectat, doare groaznic, atat locul anesteziei facuta in spate cat si locul extractiei, pulseaza, a prins ganglionul de sub barbie (era maseaua 46) si pe scurt, nu mai stiu ce sa fac. In plus nu imi simt jumatate de limba, nu si-a revenit dupa anestezie si imi controlez greu salivarea. Am schimbat augmentinul, care evident nu merge, in trecut raspundeam la el foarte repede, mai ales pe infectii dentare, insa ultima oara in august parca beam apa, iar azi am patit-o desi l-am luat, l-am schimvat cu cu oxacilina (am luat doza mare, doua grame o data pana una alta), stiu ca oxavilina nu merge pe dinti, dar sunt singurele antibiotice pe care reusesc sa le iau, fac urticarii la aproape toate si era sa mor in soc anafilactic acum 10 ani de la o cefalosporina asa ca nu cred ca vreau sa experimentez ce nu am incercat inca, stil spiramicina pe care mi-o tot recomandau francezii). Poate oxacilina va merge totusi pe os, caci are si ea un spectru larg. Ce sa mai fac? Ce mai poate face un chirurg sau un dentist acum dupa extractie? Se mai poate drena locul? Cum? prin curetare sau aspirare?
3 comentarii
0
13-10-2010, ora 12:23
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
inapoi la cabin unde vi s-a facut extractia ptr un consult postoperator !!!!!!!!!!

PS:
sa nu va mai plangeti de dentistii din Romania ptr ca sunt fff bine pregatiti in comparatie cu muuuuuuuuulte state mult mai bine vazute! ( nu o luati personal. mesajul este ptr cei care se plang...caci sunt costuri mari si..bla, bla, bla, desigur ei nu stiu cum si la ce preturi se lucreaza in Franta, Belgia, Marea Britanie.etc)
0
13-10-2010, ora 14:00
Catalina Andreea
Nu este medic/terapeut
Catalina Andreea
Va multumesc, am vorbit deja, dar mi s-a spus ca nu este nimic de facut decat sa iau antibiotic. Chirurgul adus nu este acolo, iar dentista mea cu siguranta nu va umbla daca este de umblat, din prudenta. Caut alt chirurg, iata de ce as fi dorit o opinie suplimentara.
Nu iau personal, nu ma plang de medicii nostri, cel putin in stomato francezii sunt in urma cu 10 ani, prieteni francezi mi-au povestit istorii cu dentisti care au rupt acul in canalele lor, si i-au trimis pe banii lor din buzunar sa li se scoate varful, in fine in tara niciodata nu am auzit asa ceva.
0
13-10-2010, ora 23:45
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
ba se intampla si aici.nimeni nu e perfect
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •