extractie molar, durere insuportabila+eruptie molar de minte

28-02-2009
CristinaM
Nu este medic/terapeut
CristinaM
Buna ziua, am aproape 18 ani si in urma cu 5 zile am suferit o extractie de molar (de langa molarul de minte), partea stanga, jos. Am facut inainte tratamente la care ori nu raspundeam, ori nu le suportam. Ultima data am facut tratament cu forfenan, dar nu l-am putut suporta din cauza durerii si atunci medicul stomatolog a zis ca singura solutie este extractia. De o saptamana si ceva mi-e amortita o jumatate din barbie (sa fie din cauza durerii?) si..de la extractie ma doare ingrozitor gingia, urechea si pe gat + ca mi s-a umflat tare in zona molarului de minte care trebuie sa iasa peste ceva vreme(si am dureri acute). De doua zile am inceput tratament cu Zinnat, Nurofen si Ketonal. Noaptea dorm foarte putin, ma zvarcolesc din cauza durerii insuportabile, ziua am impulsul de a ma arunca de la etaj.
Este normala durerea aceasta? Si daca da...cam cat va mai tine?
Multumesc si sper ca nu veti ocoli mesajul meu.
O zi buna!
7 comentarii
0
28-02-2009, ora 14:54
Dr. Ghise
Identitate neconfirmată
Dr. Ghise
-faptul ca aveti jumatate din barbie amortita se datoreaza cel mai probabil anesteziei(o usoara leziune a nervului in timpul injectiei;daca e asa, va ceda fara tratament)
-durerea din zona urechii si a gatului poate fi cauzata si de extractia recenta-o eventuala alveolita postextractionala (infectia alveolei fostului dinte), dar cel mai probabil pericoronaritei (inflamatiei) molarului de minte
Concluzia: continuati tratamentul antibiotic si antiiinflamator pe cale generala si intoarceti-va la medicul stomatolog pentru un tratament local al alveolitei sau pericoronaritei (in general niste spalaturi cu solutii antiseptice sunt suficiente)
0
28-02-2009, ora 15:04
CristinaM
Nu este medic/terapeut
CristinaM
Va multumesc mult pentru raspuns.
Barbia mi-e amortita de cand am inceput acel tratament cu forfenan si atunci NU mi-a facut anestezie.. de-asta sunt putin ingrijorata ca de 9 zile atat in zona barbiei cat si a dintilor (jumatatea stanga, jos) simt aceasta amorteala.
As mai avea o intrebare.. la extractia molarului, (si nici in zilele urmatoare) nu mi-a curs deloc sange.. doctorul mi-a spus ca nu am vascularizare. Pe viitor m-am gandit la un implant dentar, dar daca zona nu e vascularizata, este posibil sa-mi fac acel implant?
Va multumesc inca o data.
0
28-02-2009, ora 17:07
Dr. Ghise
Identitate neconfirmată
Dr. Ghise
-cu amorteala va sfatuiesc sa mai asteptati inainte sa va ingrijorati, nu vreau sa cred ca e ceva grav (totusi puteti face o radiografie pentru a vedea raporturile apexului dintelui extras cu canalul nervului mandibular)
-in legatura cu intrebarea despre implant, in general maxilarul inferior(mandibula) este mai slab vascularizat decat maxilarul superior, dar nu se poate sa nu existe vascularazatie deloc...;implant va veti putea face daca exista os suficient, iar momentul ideal este la doua luni dupa extractia dentara.
0
15-06-2009, ora 19:44
CristinaM
Nu este medic/terapeut
CristinaM
buna ziua..dupa alte dureri si inca un chiuretaj din cauza aceluiasi molar, acum am gingia vindecata..dar amorteala aceea mi-a ramas. medicul mi-a spus ca e lezat nervul si ca va trece cu timpul... daca este asa, cat mai trebuie sa astept pana sa-si revina? (senzatia e tare neplacuta, amorteala si cand intind de piele doare si ma inteapa).
0
05-10-2009, ora 00:00
CristinaM
Nu este medic/terapeut
CristinaM
Bună seara! Mi-a rămas aceeaşi problemă cu amorţeala din februarie, eu am fost plecată din ţară şi acum aş vrea să-mi rezolv problema cu partea amorţită, dar doamna stomatolog este în concediu de maternitate. Ce mă sfătuiţi să fac?
Mulţumesc.
0
25-10-2009, ora 19:03
stelyna
Nu este medic/terapeut
stelyna
Buna seara pe data de 23 oct 2009 mi s-a scos maseaua de minte si m-au taiat acolo off...m-au cusut in fine, problema este ca asta este a trea zi si tot ma doare locul nu pot deschide gura si mai este umflata dar nu foarte mult cum era la inceput.Tratamentul pe care il iau este cel cu augumentin ketonal si hexoral.Peste 5 zile ma duk sa imi scoata firele o sa ma doara??? Cat timp o sa mai stau umflata asa k deja nu mai pot si imi curge saliva mai mereu din gura de ce ??Astept un raspuns multumesc
0
06-01-2010, ora 21:18
diana ade
Nu este medic/terapeut
diana ade
buna! ma numesc diana si vreau sa stiu daca maseaua de minte afecteaza maxilarul?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • De ce doare locul extracției?
  • Erupția dinților la copii - la ce să te aștepți
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •