extractie molari minte inclusi - probleme

17-07-2012
lalala10
Nu este medic/terapeut
lalala10
Maselele de minte de jos imi sunt incluse si medicul mi-a zis ca trebuie sa ma operez sa le scot. vreau sa va intreb daca exista ceva riscuri. mai ales ca s-ar putea sa am probl cu inima. ce fel de anestezie se va face?
In legatura cu inima: tatal meu are stimulator electrocardiac. mie mi s-au facut ceva analize cand am vrut sa dau bac-ul din sport si atunci mi s-a spus initial ca nu am nimic la inima, dar mai apoi, in timpul aceluiasi consult (oarecum iritata ca am fost sa o deranjez) mi-a zis ca am PVM. nu mi s-a dat nici un tratament si mi-au zis ca pot da bacu-ul din sport. asta a fost acuma 6 ani. de atunci nu am mai fost la consult, mai ales ca nu mi-a facut placere nici prima data.
Asadar, sunt ceva riscuri?
2 comentarii
0
15-07-2014, ora 22:56
Angela Ioana
Nu este medic/terapeut
Angela Ioana
Buna seara! am si eu o problema cu molarii de minte, in luna februarie mi-am facut o radiografie panoramica si am descoperit ca maselele de minte sunt crescute orizontal si medicul mi-a spus ca ar trebui operate. Eu nu am avut niciodata problme cu dintii, cu cariile si m-am cam suparat cand am aflat asta deoarece nu vroiam sa mi se deformeze dantura. Ulterior am mers la un alt medic care mi-a spus ca dintii mei nu sunt nicidecum deformati din cauza molarior de minte ( mentionez ca nu sunt perfect drepti, dar nu e ceva foarte vizibil)ci asa sunt ei si mi-a recomandat sa mai astept sa iasa macar putin maselele si dupa sa merg sa le scoatem. A-si mai avea nevoie de o parere, eu pot sa va trimit filmul meu in format electronic. Va multumesc anticipat!
0
16-07-2014, ora 22:28
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara! Molarii de minte creeaza din ce in ce mai multe probleme si se indica extractia lor.Sunt cazuri mai rare in care erup normal pe arcada si se indica pastrarea lor. Molarii pozitionati orizontal nu au unde sa mai creasca, impingand in molarul din fata creand diverse patologii si ale acestuia; in plus, mentin o tensiue la nivelul ligamentelor dintilor de pe arcada. Puteti pune si radiografia pe forum, dar, din cele descrise, inclin spre indicatia de extractie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Osteita alveolară (alveolita postextracțională)
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • De ce doare locul extracției?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •