extrasistole? aritmii?

13-10-2010
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Buna ziua! Am o problema mai veche la inima. Am 42 de ani, iar de la 23 de ani am palpitatii. Nu tot timpul, dar apar des. M-am obisnuit cu el si nu intru in panica. Insa de ceva timp am o bataie atat de ciudata, f puternica si simt ca mi se rostogoleste inima. Am mers la numeroase cabinete particulare de cardiologie, mures, cluj, peste tot mi-au spus ca nu am nimic. Mi-am facut ekg-uri numeroase si mi-au iesit bune, insa in timpul ekg nu simteam acea bataie care ma sperie. As dori sa intreb, daca la ecograf mi-a iesit inima sanatoasa, tensiunea o am cam 10 cu 6, pulsul 80, colesterol 209, colesterol bun f mic, si cel rau marit de unde am acea bataie ( credeti-ma oricine ar intra in panica daca arr simti ca inima i se rostogoleste ). E f ciudat, inima mea e santoasa, dar de ce imi apar acele batai ca niste rostogoliri?
32 comentarii 12 Înainte ›
0
14-01-2011, ora 23:30
ruxxy
Nu este medic/terapeut
ruxxy
Probabil sunt extrasistole, eu am 17 ani si de la 14 ani le am. Sunt foarte dese si uneori apar de la stres, daca ati fost la doctori si v-au spus ca nu aveti nimic e clar ca nu trebuie sa va ingrijorati. Trebuie sa le ignorati si sa nu va speriati desi stiu ca sunt extrem de neplacute. Incercati sa luati un extraveral sau un distonocalm cand le simtiti.
0
31-01-2011, ora 19:17
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Daca senzatia pe care o descrieti nu a fost surprinsa de traseul EKG se impune un Holter de 24 de ore, pentru a vedea exact despre ce tip de aritmie este vorba. Daca reuzltatele ecografiei cardiace au fost interpretate de un medic cardiolog ca find bune, acea bataie neregulata este data de un traseu aberant al impulsului electric prin inima si problema se poate rezolva cu o ablatie prin radiofrecventa, dar, repet trebuie vazut despre ce tulburare de ritm cardiac este vorba.
0
08-02-2011, ora 18:08
Frk
Nu este medic/terapeut
Frk
Buna ziua!
Sunt nefericitul "posesor" al bacteriei h pylori.
As dori sa aflu daca a avut cineva manifestari extradigestive de pe urma bacteriei ca palpitatiile?!
Am urmat tratamentul tripla terapie cu antibiotice, l-am repetat la interval de o luna, dar simptomele (palpitatiile) au revenit dupa cca 2 luni de la terminarea acestuia.
Precizez ca palpitatiile le am cand sunt in miscare, cand fac sport sau inot. Nu am dureri la stomac, arsuri ori alt gen de simptome. Am facut analize, EKG, ecografie cardiaca, si se pare ca la inima nu sunt probleme. E posibil sa fie de la h pylori?!
Ma gandesc sa incerc tratamentul ce consta din: colostrum, mastic gum si broccoli.
Mi-ar fi de mare folos sa aflu daca mai e cineva in situatia mea.
Va multumesc!
0
08-02-2011, ora 21:51
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Buna ziua, probabilitatea ca fenomenele digestive sa dea aritmii cardiace(in special aritmii extrasistolice) exista, dar faptul ca d-voastra le simtiti doar la efort ridica anumite semne de intrebare. In unele cazuri cand e vorba de bacteria helicobacter pylori, un mecanism imunologic, fara relatie digestiva directa poate duce la aparitia aterosclerozei si implicit a bolilor ischemice cronice ale inimii. Recomand in cazul dumneavoastra un test de efort care sa excluda o eventuala ischemie.
0
09-02-2011, ora 08:10
Frk
Nu este medic/terapeut
Frk
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Am facut testul de efort, l-am dus pana la capat, totul fiind OK. Palpitatiile le am si la efort (alergare, inot) dar si cand merg pe strada, grabit. Deseori le resimt si in pat, pe orizontal, in special culcat pe partea stanga. Nu am nici o durere nici in piept nici in alta parte, nu obosesc la efort...
Nu fumez, nu beau alcool, cafea, etc...
Din cate am inteles aceasta bacterie produce toxine care ar putea sa irite inima...
0
09-02-2011, ora 08:35
Frk
Nu este medic/terapeut
Frk
Precizez ca testul la efort l-am facut (static), pe bicicleta stationara, iar manifestarile mele apar doar la miscare, cum ar fi chiar alergarea pe banda.
0
09-02-2011, ora 12:38
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Stimate domn, daca ecografia a fost interpretata de catre medicul specialist ca find buna, inima dumneavoastra morfologic este normala, faptul ca testul de efort a iesit negativ din cate spuneti dumneavoastra, inseamna ca nu au fost modificari secundare si implicit nici semne de ischemie. Din moment ce inima dumnavaoatra este morfo-functional sanatoasa si nu exista nici semne de ischemie confirmate de testul de stres, singura posibilitatea ar fi un circuit electric aberant al inimii sau un dezechilibru electrolitic(magneziu, calciu, potasiu) Natura aritmiei si locul aparitiei ei nu poate fi gasit pe EKG numai daca va apare in traseul EKG de efort sau de repaus, asadar puteti incerca un holter de 24 de ore cu care sa mergeti acasa si sa aveti activitatiile obisnuite de zi cu zi, astfel exista o posibilitate mai mare ca acele palpitatii sa fie surprinse pe EKG si interpretate. In ceea ce priveste bacteria in sine, nu exista studii care sa certifice influente clare asupra functionalitatii inimii, din punctul meu de vedere fumatul si alcoolul sunt mult mai nocive. Multa sanatate!
1
09-02-2011, ora 13:44
Frk
Nu este medic/terapeut
Frk
Ma intreb atunci de ce simptomele inceteaza complet la tratamentul pentru h pylori! Intr-adevar, bacteria este foarte greu de eradicat si de aceea manifestarile revin dupa o perioada de timp. Alti doctori mi-au confirmat banuiala ca bacteria ar fi raspunzatoare de aceste palpitatii.
Ciudat...
0
09-02-2011, ora 17:35
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Exista, asa cum am precizat si mai sus posibilitati ca in urma unor procese imunologice, infectia cu h pylori sa afecteze, indirect, intr-o mai mare sau mai mica masura inima. Se avanseaza teorii cum ca infectia cu aceasta bacterie creste nivelul fibrinogenului, fenomen de asemenea incriminat in bolile de inima. Dar dumneavoastra acuzati fenomene secundare unui eventuale boli cardiace, boli neconfirmate de investigatii. Palpitatiile sunt fenomene secundare in cele mai multe cazuri cu exceptia celor enumerate mai sus(circuite aberante, dezechilibre electrolitice). Altfel spus, este posibil ca infectia sa declanseze boli cardiace, bolile cardiace dau nastere la aritmii. Insa la dumneavoastra lipseste veriga din mijloc(boala cardiaca), deci deocamdata intre infectia h pylori si palpitatii nu exista o relatie cauza-efect.
0
09-02-2011, ora 19:09
Frk
Nu este medic/terapeut
Frk
Multumesc pentru raspuns!
Multa sanatate
0
24-02-2011, ora 11:09
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
. Eu am palpitatii de la 23 de ani. Acum am 42., respir greu, am extrasistole. Tot merg la cardiologi si imi spun ca inima e sanatoasa. Am obosit sa tot umblu pe la doctori. Acum am racit f tare si nu ot sa respir deloc. As vrea sa va mai intreb reumatismul la inima se vede la ecografie cardiaca?
0
24-02-2011, ora 12:45
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Angela. Nu exista reumatism la inima, probabil va referiti la reumatismul articular acut, care poate sa afecteze valvele inimii. Valvele inimii si functionalitatea lor poate fi foarte usor examinata prin ecocardiografie. Daca ati facut ecografie cardiaca si a iesit normala e putin probabil ca dificultatile de respiratie sa fie de origine cardiaca. Anumite palpitatii pot sa apara si pe inama sanatoasa!
0
24-02-2011, ora 13:22
Frk
Nu este medic/terapeut
Frk
Ati facut si analize ale sistemului digestiv? Aveti probleme de acest gen?
Sunt curios si eu daca nu cumva aveti bacteria Helicobacter Pylori! Eu o am, si palpitatiile sunt de la aceasta bacterie.Cel putin in urma tratamentului impotriva ei mi-au incetat extrasistolele.
0
26-03-2011, ora 12:50
carmiv
Nu este medic/terapeut
carmiv
Buna ziua,
Ma adresez in special Dr.Alex T si lui Frk.
De un an si jumatate am inceput sa am probleme de sanatate care m-au luat prin surpindere eu pana la 33 de ani fiind o persoana f.sportiva si perfect sanatoasa.Am facut imprudenta sa ajut o batrinica tinind-o la mine cateva luni.Urmarea: am capatat o infectie cu Helicobacter P.Apoi a inceput cosmarul cu durerile stomacale, abdominale, arsuri, greturi, eructatii.
Am urmat 2 tratamente pentru eradicare primul fara succes la al doilea voi sti rezultatul la sf.lunii.
Am facut si alte investigatii in Germania pentru a elimina alte boli ce puteau da aceste simptome(colonoscopie, CT, gastroscopie) si nu a iesit nimic doar HP.

Tot cam de vreun an am inceput sa simt si niste strangeri si intepaturi de inima.
Am ignorat caci mi se parea ca prea am exagerat cu ipohondria.
Saptamana trecuta totusi am fost la un control la cardiolog.EKG, eco normal, tensiune 120 cu 70.Am fost monitorizata cu holder 70 de ore si rezultatul nu e prea bun:
extrasistole supraventriculare- atriale izolate si in 2 cuplete. 0, 06% (212 events in 70 de ore), extrasistole ventriculare izolate 0, 00%(5 events in 70 de ore), LOWN 1, cu pauza compensatorie-2 si intrepolate-3.
Tratament :Aspacadin 2 cp/zi o luna si reevaluare.
Mi s-a recomandat sa fac si testul de efort.

Ce spuneti cat este de grav?
Nu prea inteleg de ce si cum am ajuns sa am asa probleme de sanatate.Eu am facut 9 ani de sport performanta- atletism si am fost foarte monitorizata in ceea priveste inima!Nu am avut absolut nimic!
Am trecut si printr-o nastere pe cale naturala acum 3 ani fara probleme!
Aceeasi intrebare ca si Frk: poate avea legatura cu hp sau cu vreo alta infectie?Sau poate cu stresul cu care ma confrunt de cand tot am aceste probleme?
Am uitat sa spun ca mi s-a recomandat sa fac si analize de sange.Toate au iesit bine inclusiv pentru gl.tiroida doar VSH dublu ca valoare(20) eu la toate analizele de pana acum VSH normal.
Scuze ca am scris asa de mult am incercat sa fiu cat mai la concisa dar mai scurt nu am reusit!
Va multumesc!
0
26-03-2011, ora 18:40
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Buna Ziua. Rezultatul dumneavoastra nu este chiar atat de rau precum suna si pare. Extrasistolele sunt tulburari de ritm cardiac rareori periculoase(cele ventriculare) si au prognostic bun. Aveti aritmie extrasistolica supraventriculara. Extrasistolele ventriculare LOWN 1 zice analiza dar mai aproape de LOWN 0 as spune eu, nu reprezinta o problema grava. Totusi se impun analize suplimentare, eventual o ionograma completa. In cel mai bun caz este un dezechilibru electrolitic si o sa se rezolve cu aspacardin. Nu trebuie sa fiti speriata. Am avut pacienti cu 20 de extrasistole supraventriculare pe minut si nu au patit nimic, dumneavoastra ati avut 200 in 70 de ore. Se impune evitarea substantelor cardioexcitante: cafea, cola, ciocolata, alcool etc. Eu v-as recomanda pe langa aspacardin o tableta de Vagostabyl seara inainte de culcare. Faceti acest tratament alaturi de un regim igienodietetic si miscare si repetati acel holter, parerea mea ca o sa se imbunatateasa rezultatele. Recomandare pentru testul de efort dupa parerea mea nu exista deocamdata. Daca dupa acest tratament nu o sa dispara extrasistolele va trebui facut neaparat si un test de efort pentru a exclude o posibila ischemie.
0
27-03-2011, ora 18:31
carmiv
Nu este medic/terapeut
carmiv
Va multumesc mult pentru amabilitate si promptitudine!
Recitind postarea mea am remarcat ca am omis sa specific si 9 episoade de tahicardie in cele75 de ore cu un maxim de 144 bpm duratie 00:03:57.
Pana acum de fiecare data cand imi luam pulsul era in jur de 65.Astazi de ex.-am agitat putin si a crescut la 95 apoi in cateva minute a scazut iar la 75.
Acum nu stiu daca sunt pe fond psihic, dar am niste senzazii ciudate la inima.Ca niste mici dureri, arsuri...

Doctorita care mi-a facut investigatiile nu prea a avut timp sa-mi ofere multe informatii, plus ca nici eu pe moment nu am stiut ce s-o intreb.Atat mi-a spus ca ea considera problema ea de sanatate pe o scara de la 1 la 10 ca fiind nivelul 3.
diagnosticul ei:aritmie extrasistolica atriala.
recomnadare:dispensare cardilogica(consult aritmologic in vederea efectuarii de studiu electrofiziologic)

Va rog daca nu cer prea mult sa ma ajutati!Recunosc ca sunt cam panicata!
Multumesc inca odata!
0
27-03-2011, ora 18:47
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Va rog sa va linistiti. Nu aveti o problema asa de mare incat sa fiti atat de nelinistita. O sa comunicam si o sa va ajut cu orice nelamurire. Diagnosticul de aritmie extrasistolica atriala este corect. Va rog sa imi spuneti ce fel de tahicardie s-a evidentiat in traseul Holter, este foarte important(atriala, ventriculara, sinusala..).
0
27-03-2011, ora 19:39
carmiv
Nu este medic/terapeut
carmiv
tahicardii sinusale..Multumesc!
0
27-03-2011, ora 21:18
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Nu inteleg de ce vi s-a recomandat studiu electrofiziologic, trebuie identificata cauza aparitiei tahicardiei sinusale, pentru ca este o tulburare de ritm cardiac secundara, asadar are o cauza ca raspuns al cordului la diferiti factori. Tratamentul se face in functie de cauza. Am inteles ca ati facut dozarea hormonilor tiroidieni. O sa fie nevoie de o ecografie abdominala si niste analize suplimentare de sange. Tahicardia sinusala este accelerarea batailor inimii inclusiv la efort, sunteti sigura ca acele tahicardii nu au aparut cumva la efort? Si in plus tahicardia sinusala are un debut si un sfarsit progresiv, nu sare de la 150 la 70 brusc. Anxietatea este o importanta cauza de tahicardie sinusala. Exista o mare probabilitate ca la dumneavoastra aceste fenomene sa apara pe fond neuro-vegetativ. Multa sanatate!
0
27-03-2011, ora 23:11
carmiv
Nu este medic/terapeut
carmiv
Din cate am inteles de la d-voastra este bine ca este tahicardie sinusala?
Primul episod stiu ca a fost pe baza nervoasa sau asa cred caci s-a inregistrat imediat dupa ce mi s-a pus holterul si am primit un telefon care m-a enervat.Celelalte nu stiu caci am avut un program normal de weekend cu plimbari afara, cu treburi gospodaresti dar mai ales cu stari tensionate in familie.
Mi s-au dat si cateva foi din toate in care sunt inregistrate o parte din acele extrasistole.Pe la ora 20.45 am avut una(posibil sa fi fost in una din starile tensionate) in care pulsul era in jur de 84 apoi vine brusc 132 imediat 57 si revine iar in jur de 80.Mai am in timpul noptii pe la 03:17:11 in care de la 54 sare la 96, 91, 70 apoi din nou la 52.Este posibil atunci sa ma fi trezit brusc sa verific starea fiului meu caci avusese ceva temperatura.

Ca si analize am facut sodiu, poasiu, hemoleucograma, Ca, Mg, TSH, FT4, glicemie, VSH toate in termeni buni mai putin vsh care este 20 mm la 1h, cum v-am mai spus.
Fizic sunt intr-o forma f.buna
Am facut recent un eco abdominal si totul este perfect in regula.Anul trecut chiat am facut un CT abdominal in Germania.Am un sistem digestiv iritabil pe fond nervos(conform spuselor profesorul sub supravegherea caruia ma aflu)
E adevarat ca sunt intr-o stare extrem de anxioasa de vreo 2 ani si aceste simptome nu au facut decat sa o accentueze.
Cred ca o sa consult si un phihoterapeut caci vad ca nu prea pot s-o mai scot la capat si apropiatii nu prea ma inteleg...
Va multumesc!
0
27-03-2011, ora 23:38
Dr. Alex T.
Nu este medic/terapeut
Dr. Alex T.
Bineinteles ca in contextul unui examen ecocardiologic normal si a altor analize normale tahicardia sinusala este de preferat inaintea unor alte tipuri de tahicardie cum ar fi TPSV, WPW, multifocalele etc pentru ca tahicardia sinusala nu este determinata de un defect de conducere a impulsurilor electrice prin inima(nu exista fascicule accesorii si cai aberante) De asemenea poate fi usor tratata si are un prognostic excelent. Tonusul vagal crescut dupa cum am mai spus este cel mai probabil la dumneavoastra cauza principala. Variatia frecventei cardiace este foarte normala. Incercati sa nu va concentrati prea mult la bataile inimii si sa va relaxati. Nu uitati de Vagostabyl, este un medicament excelent care cred ca o sa va ajute. Puteti incerca si sa discutati si cu un psihiatru daca vedeti ca problemele nu se rezolva nicicum. Numai bine!
0
06-05-2011, ora 10:19
angela42
Nu este medic/terapeut
angela42
Domnule doctor, va mulumesc mult ca mi-ati raspuns la intrebarea mea in legatura cu reumarismul la inima. Am facut f multe ecografii cardiace si mi s-a spus ca inima e sanatoasa. Am probleme cu amigdalidele ( imi sunt mereu umflate si rosii ), insa mi-am facut exudat farinagian si mi-a iesit negativ. VSH-ul imi iese f marit de f multi ani. leucocitele 14, eozonofilele marite si glicemia in jur de 130. Mi-am facut spirometrie din cauza problemelor de respiratie si mi-a iesit buna. Diagnosticurile care mi s-au dat pana acum sunt: rinita alergica, astm bornsic, hiperactivitate bronsica, miocardita reumatismala grad 2 ( la bistrita, dar la cluj si mures au spus ca nu e). Crizele se manifesta f urat. Mi se ingreuneaza f tare respiratia si nu pot sa respir deloc. E mai usor sa nu respir decat sa incerc sa respir. Imi apar daca mananc ceva rece. Incalzesc totul la microunde, chiar si apa. Trebuie sa am mare grija si ce alimente mananc, ( ma refer la cele ambalate ). Din ce am observat eu acele crize apar cand mananc ceva neincalzit sau unele alimente cate contin e-uri. Din aceasta cauza cred ca e pe fond alergic si din cauza alimentelor reci. Multumesc f mult si va doresc sanatate multa!
0
13-07-2011, ora 18:10
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Buna ziua! Am extrasistole ventriculare evidentiate pe Holter ekg (113)/24 de ore. In afara de aceste extrasistole simt si o tahicardie paroxistica care nu a fost evidentiata. Inima incepe sa imi bata neregulat pt 2-3 secunde si apoi revine la normal. Uneori simt ca inima imi bate tic, tic, tic, tic. de vreo 7-8 ori. Alteori simt ca mi se zbate in piept. Medicii cardiologi mi-au spus ca nu am nimic functional, ca sunt pe fond neurovegetativ. Ideea este ca am observat ca aceste extrasistole se accentueaza sau apar tahicardii atunci cand sunt balonata, cand stau in pat si ridic un picior in sus, cand stau chircita. Sau mai apar in preajma menstruatiei. Intrebarea mea este daca aceste extrasistole si tahicardii pot fi provocate de umflarea stomacului (poate am si hernie hiatala), sau de menstruatie. Ca medicament iau Betalok zok de 50mg/zi dar am in continuare zilnic aceste palpitatii, Vroiam sa mai aflu daca as mai putea ramane insarcinata, tinand cont ca in timpul primei sarcini am avut aceste palpitatii 3 luni si jumatate. Multumesc anticipat!
0
28-07-2014, ora 16:01
rizica
Nu este medic/terapeut
rizica
Ptr Angela 42 te sfatuiesc sa incerci sa mergi la un consult la dr.Andrei Carp.Gasesti pe net adresa cabinetului
0
03-02-2015, ora 20:28
monikq
Nu este medic/terapeut
monikq
Buna ziua,
Ma confrunt de mai multa vreme cu extrasistolele. In urma consulturilor cardiologice respectiv ekg, ecocardiografie s-a stabilit ca inima este in regula. Am facut si un test de efort care a iesit bine. Mi s- recomandat consult gastroenterologic. Este vreo legatura intre extrasistole si digestie?? Intradevar acestea imi apar si ma deranjeaza mai mult seara dupa ce ma intind in pat, dar apar si in cursul zilei in special dupa ce mananc. Imi simt stomacul ca misca si, , bolboroseste" si pana nu se linisteste nu inceteaza nici extrasistolele. Am facut si analize de singe si toate sunt bune. Mentionez ca am probleme si cu tiroida mai precis am noduli, dar analizele sunt ok si medicul endocrinolog a spus ca este exclus ca extrsistolele sa fie de la tiroida.Ce ma sfatuiti sa fac, pentru a descoperi cauza acestora si a scapa de ele.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
0
03-02-2015, ora 20:29
monikq
Nu este medic/terapeut
monikq
Buna ziua,
Ma confrunt de mai multa vreme cu extrasistolele. In urma consulturilor cardiologice respectiv ekg, ecocardiografie s-a stabilit ca inima este in regula. Am facut si un test de efort care a iesit bine. Mi s- recomandat consult gastroenterologic. Este vreo legatura intre extrasistole si digestie?? Intradevar acestea imi apar si ma deranjeaza mai mult seara dupa ce ma intind in pat, dar apar si in cursul zilei in special dupa ce mananc. Imi simt stomacul ca misca si, , bolboroseste" si pana nu se linisteste nu inceteaza nici extrasistolele. Am facut si analize de singe si toate sunt bune. Mentionez ca am probleme si cu tiroida mai precis am noduli, dar analizele sunt ok si medicul endocrinolog a spus ca este exclus ca extrsistolele sa fie de la tiroida.Ce ma sfatuiti sa fac, pentru a descoperi cauza acestora si a scapa de ele.Am uitat sa specifi ca sunt extrasistole ventriculare.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
0
07-02-2015, ora 04:34
fiesta
Nu este medic/terapeut
fiesta
buna ziua
am 55 ani sunt barbat si de cand ma stiu am extrasistole am fost la 9 cardiologi am lasat o gramada de bani toti au gasit inima ok fara probleme
am facut set de analize inclusiv pt tiroida si suprarenale acelasi raspuns peste tot: din pct meu de vdr sunteti ff bine
am ajuns sa mi fie rusine sa ma tot vait pe la medici toti dau sfaturi generale de viata ordonata slabit regim etc
am suprimat alcoolul total (beau ocazional) ciocolata coca cola iau cordarone o pastila pe zi aspacardin si aspenter (dat de cardiolog)
M a simt bine chiar si o luna apoi brusc apar extrasistolele ( le percep ca lovituri in capul pieptului in gat, ameteala panica) pulsul este normaldoar ca lipseste o bataie a inimii.Uneori apar in salva tin minute in sir, alteori tin zile in sir.Am ajuns la urgenta de 2 ori erau insuportabile au fost draguti cu mine nu au gasit nimic functional.Cel mai grav e faptul ca ma trezesc din somn si nu mai pot sa adorm am tendinta sa ma misc continuu sa fac ceva orice numai sa nu stau pe loc.
Am avut o revelatie ca nd am gasit comentariul legat de helicobacter pylori(sper ca am scris bine) si extrasistole
A iesit la analize am facut tratament adecvat tre sa mai stau si sa repet analizele am vz ca e bun broccoli mananc cat pot de des.
Sincer nu stiu unde sa ma duc sa scap de beleaua asta.Incerc sa ma controlez sa nu intru in panica sa le ignor sa le tratez dar ele apar continuu.
Ma exaspereaza ca ma trezesc din somn cand se manifesta
O sa incerc Vagostabyl
Am mai baut ceai de paducel folosea si tata tot pt aritmii
poate cineva sa mi dea un pont ce sa mai fac?
M am interesat inclusiv de ablatie nu mi s a recomandat
Sunt ff frustat cardiologii le au vz pe holter pe EKG toti dau din umeri inima e OK
AAA am facut si radiografie cu bariu pt hernie hiatala nu am nimic
Pot sa fac efort fizic sport orice respir bine tot apar mai ales in repaos
Au aparut dupa concediu cand am stst si m am odihnit nu le pot asocia cu nimic.
multumesc
0
25-02-2015, ora 15:26
BCDana
Nu este medic/terapeut
BCDana
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de interpretarea rezultatelor de la Holter ECG.
Am recurs la metoda Holter pentru ca de mai bine de 30 ani ma lupt cu extrasistolele.
Anul acesta voi implini 51 ani.

QRS complexes : 104928

ventricular events:

ventricular escapes: 42
PVC prematurity 90% : 211
bigeminy : 1
couplets : 53
triplets : 10
ve runs : 2
-fastest : 186/min at 12:31 pm
ve tachycardias (4) :
-longest : 1.8 s at 10:53 am
-fastest : 173bpm at 10:53 am

Artifacts : 245

supraventricular events

SVE( prematuryty 80%) : 70
SVE tachycardia ( 120 1/min) : 3
-longest : 3.8 s at 12:20 pm
-fastest : 161 bpm at 10:53 am

Arrhythmia

arrhythmia ( delay 140% ) : 15
-longest : 1.93 s at 12:20 pm
bradycardias ( 50 1/min) : 0
-slowest : /min at

Pauses (2000 ms:
-longest : s at

heart rate
minimum : 55/min at 3:24 am
mean : 74/min
maximum : 124/min at 12:6 pm

ST level
minimum : -0.02 mV at 11:30 am
mean : 0.06 mV
maximum : 0.17 mV at 12:22 pm


Va multumesc!
0
14-04-2015, ora 09:53
monrin
Nu este medic/terapeut
monrin
Buna ziua, am 50 de ai si de vreo 2 ani ma confrunt cu extrasistolele, care apar de obicei dupa mese, sau cand sant in repauz, senzatia de nod in gat, respiratia intrerupta un moment si simt ca si cum inima face o bataie in minus, adica o pauza de o bataie si se simte la gat ca un gol, in acelasi timp, tensiunea e normala ex.13, 7 puls 70, investigatii la tiroida sant ok, analizele sant ok, EKG ok, ecografie la inima nu arata patologie, e adevarat ca sant stresata, dar si am o frica intensa ca am o problema care nu a fost descoperita, uneori sant abatuta, trista, mie teama ca dau in depresie, ca sant destul de anxioasa si agitata de felul meu, medicul mia prescris xanax, si sant si sub tratament cu betablocante.tensiunea e normala si pentru ca sant sub tratament cu betablocant(lodoz).nu stiu ce investigatii sa mai fac, mentionez ca am intrat si in menopauza cam in aceiasi perioada de cand au inceput toate simtomele astea cu extrasistolele, astept un raspuns, multumesc anticipat.
0
05-01-2016, ora 15:24
andrei@2000
Nu este medic/terapeut
andrei@2000
buna ziua!as dori si eu un raspuns de vreo 3 luni am niste probleme in repaus aveam momente cand imi bate inima foarte tare si noaptea m-am trezit cu batai rapide si foarte ale inimii am fost la cardiolog si mi-am fact eco dollper...si mi-a zis ca nu am nimic grav doar o insuficienta tridiscupiana grad 1 si insuficienta mitrala grad 1 nesemnificativ.plus ecg si holter 24 ore...nu mi-a iesit nimic grav nici acolo...analize de sange si acolo toate bune..am fost si la psihiatru acolo a zis ca am anxietate generalizata.mi-a dat tratament si acum nu mai am asa des in repaus batai rapide..dar le am la ridicarea in picioare sau cand fac un efort foarte mic ma misc etc...ma simnt ametit si rau...si cum ma pun jos imi revin la normal iar.va rog sa ma ajutati ce sa fac sa scap de acete batai rapide.am ajuns sa stau tot jos nu mai pot sta in picioare ca inima imi ia razna..am 25 de ani.
Adaugă un comentariu / răspuns
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici