extrasistole si tahicardie

26-09-2007
Larisa2007
Nu este medic/terapeut
Larisa2007
sunt Larisa. Am 28 de ani si cam de un an am niste extrasistole asa zic eu cam aiurea. Simt pt. 2-3-4 secunde ca inima zvacneste, se zbate puternic. Alteori simt ca o pauza si apoi o bataie sau 2 puternice. Uneori simt chestiile astea la cateva zile alteori si de 2 ori pe zi si alteori la cateva saptamani. Anul trecut mi s-a zis de medicul cardiolog in urma analizeler la inima ca am doar tahicardie sinusala si nimic altceva. Atunci nu simteam decat palpitatiile nu si extrasistolele. Ma sperii rau de tot si as dori un sfat sau cineva care pateste la fel sa ma mai linusteasca in special ca nu sunt in tara. Multumesc
4 comentarii
0
27-09-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
S-ar putea sa fie SPASMOFILIE (lipsa de calciu, magneziu). eu am aceleasi simptome iar doctorita asa mi-a zis - ca e SPASMOFILIE. Ar mai putea fi si din cauza tiroidei. Daca doctorul cardiolog ti-a spus ca totul este in regula (asa mi-a spus si mie dar tot nu inteleg... adica daca nu am nimic de ce mi-e rau ?)... deci daca doc. cardilolog a zis ca inima e bine (fizic) urmatorul doctor ar fi un ENDOCRINOLOG - pt. tratarea spasmofiliei, a tiroidei, a dereglarilor hormonale sau a substantelor din organism... urmeaza sa ma duc si eu la un astfel de doctor, nu stiu sigur cat va ajuta asta dar incearca si tu... SANATATE!
0
27-09-2007, ora 00:00
Larisa2007
Nu este medic/terapeut
Larisa2007
Merci pt raspuns CosminB. Am fost si la endocrinog dar nu mi-a gasit decat 2 noduli mititei pt care nu mi-a dat nici un fel de tratament pt ca nu era cazul. Lipsa de calciu am avut cand eram mai mica acum la ultimele analize a iesit ok. In fine am citit o groaza despre aceste extrasistole si daca toti zic ca nu e ceva deloc grav in cazul in care inima e sanatoasa incerc sa nu le mai iau in seama. Poate si noi suntem de vina ca ne gandim mereu la problemele noastre care nu par deloc grave. Sunt oameni cu adevarat bolnavi, ei ce ar trebui sa faca? Multa sanatate si sa incercam sa ne bucuram de viata.
0
27-09-2007, ora 00:00
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Da e psihologic... cateodata imi zic si eu asta, dar cateodata parca nu vreau sa accept si ma gandesc la tot felul de boli de inima care ar putea cauza extrasistolele !
0
02-01-2008, ora 00:00
ovidium
Nu este medic/terapeut
ovidium
Buna am 27 de ani si de vreo 4 ani am perioade de extrasistole ventriculare. Am fost la diferiti medici cardiologi, nici unul nu mi-a zis ca as avea vreo problema (fizic) la nivelul inimii. Insa in ultimul timp chestiile astea au inceput sa ma obsedeze, nu esenta lor, adica nu ma gindesc tot timpul la ele, dar cind incep sa le simt ma iau dracii ma enervez de numa si incerc sa fac orice sa-mi treaca. Problema e ca ma iau in timpul noptii citeodata ma trezesc cu ele si am peste 10 pe minut, poate chiar si 15. Singura substanta care ma linisteste este propafenona si de la o vreme sint mereu dotat cu asa ceva. Intrebarea mea este daca o administrare prelungita a acesteia poate afecta inima. Ultimul cardiolog la care am fost a spus ca sint persoane care depind de ea. De vreo luna si ceva iau in fiecare zi (doze mici 2 sau 3 tablete de 150). As aprecia un raspuns. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele stresului asupra sănătății inimii sunt diferite la femei și bărbați
  • De ce apar palpitatiile?
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  •