Extrasistole ventriculare | Forumul Medical ROmedic

Extrasistole ventriculare

15-11-2016
Cosmyn87
Nu este medic/terapeut
Cosmyn87
Buna ziua,

Aseara stand linistit la TV am simtit niste palpitatii care au durat cateva secunde(in jur de 5) dupa care m-au lasat.La cateva secunde au revenit iara cateva batai anormale dupa care m-am linistit.Azi dimineata cand am ajuns la lucru palpitatiile s-au repatat.Am fost la cabinetul medical de la firma si am facut un ECG care a surprins niste extrasistole ventriculare izolate(cel putin asta spune doctorita).Mentionez ca, cam cu o secunda inainte de palpitatie am o stare de emotie puternica si imediat se declanseaza palpitatia.Am fost diagnosticat cu atac de panica si anxietate.Am stari de ameteala si emotii, lucruri care trec la administrarea de Rivotric(0.5 - un sfert de pastiluta).
As vrea sa stiu, aceste palpitatii imi pot pune viata in pericol?E cazul sa ma sperii(si asa de dimineata sunt cam speriat)?Am primit un Aspacardin si de atunci palpitatiile nu au mai reaparut cel putin pana in acest moment.
Tot in acest an prin primavara am facut o vizita la cardiolog unde am facut un Eco si un ECG.Atunci toate au iesit normale si doctorul mi-a zis ca nu am nimica la inima.De atunci am mai avut cate o bataie mai aiurea din cand in cand, poate una pe zi, sau la cateva zile.Dar in ultima perioada au fost cam zilnic cate o bataie aiurea, mai ales daca inspir adanc aer in piept sau am senzatie de ragaiala.

Aceste extrasistole ventriculare pot sa fie urmarea anxietatii mele?E cazul sa ma panichez?Am facut o programare la cardiolog dar pana saptamana viitoare mai e mult.

Multumesc.
2 comentarii
0
17-11-2016, ora 10:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu va panicati.
Faceti tratamentul recomandat pentru anxietate si se vor retrage in 2-4 saptamani.
Sunt somatizari de anxietate.

Sanatate multa!
0
02-01-2017, ora 20:50
Cosmyn87
Nu este medic/terapeut
Cosmyn87
Buna seara,

Am fost la un control cardiologic.Am facut un EKG si o ecografie cardiaca.Nu am facut Holter.Toate bune.Mi s-a gasit un usor prolaps de valva mitrala.Din cate zicea doctorul, nu ar trebui sa imi dea palpitatii si sa nu ma ingrijorez.Am luat in continuare o luna magneziu, timp in care nu au mai reaparut.Dupa ce am terminat cu magneziul, au reaparut extrasistolele.Dar doar o bataie mai ciudata, nu mai multe una dupa alta.De atunci, in fiecare zi am cate o bataie mai ciudata, alteori chiar mai multe dar la intervale de cateva ore intre ele.Tratamentul cu Rivotril l-am oprit.Culmea, parca palpitatiile nu mai apar daca iau o pastila.In ceea ce priveste anxietatea, am fost diagnosticat cu anxietate in vara anul trecut.De atunci si pana acuma nu ama vut probleme cu palpitatiile.Acuma vad ca apar din senin, stand linistit sau la un mic efort.Alteori la efort nu apar(am carat un pat pana la etajul 4 pe scari si nu s-a intamplat nimica).Vreau sa cer parerea si altui cardiolog, insa, pana atunci, aceste batai pot sa fie in continuare problema de anxietate si atacuri mici de panica?Simptomele de anxietate inca nu au disparut in totalitate.Sa fie totusi dereglare psihosomatica sau inima face figuri?

Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea
  • De ce apar palpitatiile?
  • O aplicaÈ›ie pe telefon detectează anxietatea È™i tulburările dispoziÈ›ionale la adolescenÈ›i
  • Atacul de panică
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  •