faringita cronica

28-11-2009
laurana
Nu este medic/terapeut
laurana
La jumatatea lunii octombrie am simtit ceva ca un corp strain in gat, si aveam tot timpul senzatia de a inghiti. Am fost la medicul de familie care mia prescris 7 zile tratament cu zinat, aerius, metronidazol, aulin.Acest tratament nu a dat nici un rezultat si am fost trimisa la un specialist orl care mi-a prescris un tratament de 10 zile cu eficef, rubifen, aerius, tantum verde, trachisan.Acesta mi-a ameliorat putin starea. Apoi dupa control mi-a schimbat tratamentul 7 zile cu gentamicina, reumavek si augmentin.Am terminat si acest tratament, insa am si acum tendinta de a-mi drege glasul.Nu sunt si nu am fost ragusita in aceasta perioada.Nu mi-au indicat sa fac un exudat faringian sau o alta analiza.
7 comentarii
0
28-11-2009, ora 22:31
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara,

Vă ştiti suferindă de vreo afecţiune gastrologică?
Aveţi secreţii în gât, dar în nas?
Acel corp străin este perceptibil tot timpul, sau doar în anumite momente în care sunteţi stresată, enervată etc.? Dacă este perceptibil tot timpul, se intensifică atunci când sunteţi stresată, nervoasă etc.?
Aţi avut vreodată arsuri (pirozis) în zona dintre sâni (zona retrosternală), dau în "capul pieptului", în epigastru (la stomac)? Reflux gastro-esofagian (refularea acidului gastric şi a mâncării în afara stomacului, pe esofan, faringe etc.)?
Limba vi se pare a fi normală (nu are depozite albicioase, nu vă doare, nu vă ustură etc.)?
Probleme cu amigdalele aţi avut - în acest moment aveţi? Vi se par normale (ca şi culoare şi dimensiune)?

Vă rog să îmi răspundeţi la întrebări (dacă doriţi)!
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică ;)


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
30-11-2009, ora 21:10
laurana
Nu este medic/terapeut
laurana
Buna seara,
Pana acum nu am avut nici o afectiune gastrologica.
da sunt ceva secretii in gat, nu si in nas.
Este perceptibil tot timpul, nu se intensifica atunci cand sunt mai nevoasa..Nu, uneori am senzatia ca ar trebui sa "ragai" dar nu reusesc acest lucru.
Da, cred ca limba nu este modificata ca si volum, este curata, fara depozite, albicioase.Domnul dosctor orl-ist a spus ca am amigdalele sunt asimetrice, inflamate si ca ar trebui sa ma gandesc sa le elimin.
De asemenea a mai precizat ca tratamentul pe care mi l-a prescris o sa-mi amelioreze starea dar ca tot o sa mai am probleme.
Multumesc pentru timpul acordat,
Cu consideratie,
Laurana
1
01-12-2009, ora 02:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună dimineaţa,

Pentru faringita cronică foarte bun este produsul homeopat Tonsilotren (administrat conform prospectului aferent acestuia)...luaţi în calcul recomandarea acelui medic. Amigdalectomia (exereza - îndepărtarea chirurgicală a amigdalelor) este o variantă relativ bună de tratare/suprimare a acelor probleme (secreţiile pot proveni de la amigdale, ca de altfel şi acea senzaţie de corp străin din gât - hipertrofia (mărirea) amigdalelor poate da acea senzaţie)...toate cele bune şi însănătoşire grabnică!
0
16-12-2009, ora 09:34
japonezutm1
Nu este medic/terapeut
japonezutm1
Buna dimineata Mr.Nick,

va scriu pentru ca am si eu op parte dintre simpotomele pe care dumneavoastra le-ati enumerat si anume:

- corp strain in gat, prezent tot timpul(aproape insesizabil, nederanjant), dar care se intensifica atunci cand sunt nervos sau am o stare psihica proasta.
- secretii uscate in nas, in special dimineata.
- Helycobacter Pyloris pentru care am facut tratament.Nu am repetat analizele, dar urmeaza.Am si arsuri, dar foarte-foarte rar si foarte slabe.
- am avut o perioada in care limba avea depozite albicioase, dar acum e normala.
- amigdala dreapta usor marita(de cateva luni).

Va multumesc anticipat pentru raspuns.


Lucian
0
16-12-2009, ora 23:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara,

Acel corp străin din gât, în cazul dvs., este de fapt o tensiune nervoasă determinată de o distonie neurovegetativă; distonia stă la baza intensificării senzaţiei în momentele nevrotice - consultaţi un medic neurolog sau un homeopat!
Helicobacter pylori presupun că v-a fost depistat de un medic gastroenterolog, nu? V-a menţionat şi prezenţa unui reflux gastro-esofagian? Aţi făcut endoscopie digestivă superioară?


Toate cele bune;)
0
17-12-2009, ora 12:38
japonezutm1
Nu este medic/terapeut
japonezutm1
Buna ziua si va multumesc pentru raspuns.

Helicobacter a fost depistat in urma unor analize pe care mi le-a indicat medicul de familie(i-am spus in prealabil ca am acele usoare arsuri).Tot acesta mi-a prescris si tratamentul.Deci nu mi-a fost mentionata prezenta refluxului si nici endoscopie nu am facut.

Cu stima,

Lucian
0
19-12-2009, ora 12:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Când spuneţi analize, vă referiţi strict la anticorpii sanguini HP sau şi la antigenul Hp din materiile fecale?
Este necesară o endoscopie digestivă superioară + o biopsie (prelevare de ţesut şi analiză anatomopatologică). Vizualizarea directă a mucoasei gastrologice cu ajutorul endoscopului (de către gastroenterolog) este foarte eficace, pentru că poate evidenţia şi unele leziuni + un posibil reflux gastro-esofagian (care-ar explica pirozisul (arsurile)).

Toate cele bune şi sărbători fericite;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •