Fasceita plantara netratabila

26-05-2018
Serii
Nu este medic/terapeut
Serii
Buna ziua,
acum 9 săptămâni am simtit o durere in regiunea călcâiului drept. In timp ea s-a acutizat, ducând pana la imposibilitatea deplasării. In dorința de a nu face presiuni pe călcâiul drept, am fortat celalalt picior pana a început durerile in călcâiul stâng.
Cu 5 săptămâni in urma mi s-a pus diagnoza de fasceita plantara bilatelara.
Mi s-a recomanda sa-mi fac tălpici ortopedici. I-am facut si Îî port dar durerea nu dispare pana nu tratez picioarele.
Acum 1 săptămână la indicația terapeutului am început tratamentul cu ultrasunete. Nu simt nici o schimbare.
Am 182 cm, 82 kg și lucrez ca hamal la un depozit. Toată ziua sunt pe picioare si ma deplasez cu greutăți(5-15kg) mutandu-le pe distante de 10-15 m. Am purtat încălțăminte de protecție din dotare cu placa de metal si f.grei, acum am procurat o pereche care au talpa fara placa de metal.
De 4 săptămâni ma aflu in concediul medical.
Zilnic fac exerciții de strecing, masaj pe un suport cu rotițe dințate de lemn. Am luat pastile cu cortizon la indicația medicului de familie. Am procurat ciorapi de compresie pt fasceita plantară care îmi susțin bolta piciorului.
Întrebarea este: dacă terapia cu ultrasunet nu are nici un efect(mai am de făcut inca 5 zile), are rost sa încerc un tratament cu unde de soc(care pt ambele picioare e f. scump) sau ar trebui sa optez pt niste injecții cu cortizon? Asta in contextul in care trebuie sa ma întorc la aceeași munca cu același efort fizic.
Va mulțumesc anticipat
9 comentarii
0
27-05-2018, ora 09:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Problema trebuie privita total diferit: fasceita (aponevrozita) plantara este doar expresia hiper-solicitarii mecanice a membrului inferior (greutate excesiva, efort exagerat).
Prin urmare, logic, oricat cortizon ati face, oricate unde de soc sau ultrasunete, totul este in zadar daca nu intelegeti sa tratati cauza (supra-solicitarea mecanica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
27-05-2018, ora 20:16
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Vă sugerez sa insistați pe exercițiile de stretching pentru complexul gastrocnemian. cortizonul sa fie ultima opțiune, undele de soc pot sa ajute și ele. sanatate
0
29-05-2018, ora 10:07
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Masaj al talpilor, daca se poate de de 2-3 pe zi, bai alternative cald-rece tot asa, iar peste noapte foaie de varza talpa si glezna !
Tratament antiinflamator si antialgic, dieta usoara de sezon, fara alcool si.. multa rabdare !
1
29-05-2018, ora 11:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti perfect dreptate: masajul va agrava simptomele, deoerece accentueaza sindromul inflamator local.
Tratamentul anti-inflamator este, intr-adevar, contra-indicat: va intarzia procesul de vindecare (procesul inflamator este unul de tip reparator, iar blocarea acestuia prin medicatie anti-inflamatoare este lipsita de logica).
Cat despre leacurile babesti, merita incercate (de ce nu?).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-05-2018, ora 17:09
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Am inteles ! Daca antiinflamatoarele nu sunt de folos atunci poate merge un miorelaxant (mydocalm..) plus un antialgic( tramadol..) D-le Doctor !

Cu siguranta terapiile complementare ( masaje, bai, cataplasme) trebuie incercate pt ca aduc un plus, nu de putine ori chiar important !
In schimb eu n-as face unde de soc Serii !

Cu si mai mare stima D-le Doctor !
0
01-06-2018, ora 07:25
huliganu'
Nu este medic/terapeut
huliganu'
:) vi aici ca te doare piciorul si dupa ce citesti "raspunsuriile, " incepe sa te doara si capu' hahahaha. Ok, povestea mea, am jucat fotbal, am calcat ca vita, strimb, si jos cu mine. S-a umflat laba piciorului, durere cit cuprinde, nici sa ating pamintul nu puteam darmite sa mai las greutate pe picior. Asta acu vreo 4 zile. Acu vreo doua zile au aparut si vinataiile ca era si pacat, asa picior grasut fara ceva culoare :), nu? Durerea s-a dus dupa 2 zile de la belea, scuze, sunt doctori pe aici, dupa accidentul nefast ce a compromis integritatea estetica piciorului, si acuma, exact la 4 zile de la ce ziceam mai sus, este inca umflat, doare la atingere in cam peste tot, au aparut niste vinatai se pe vreo 2 degete hahahha si sa fie tacimul complect a aparut o vinataie si pe talpa! Am facut fotografie ca pe talpi nu am avut niciodata vinatai, asta e de pus in rama. La doctor nu am ajuns inca ca doar v-am spus ca ma doare piciorul, cum sa ajung, in miinii? Acuma pasesc pe el, cam schiopatind ca aia veniti din razboi dar e bine comparind cu ce a fost a doua zi de la calcatura in strachini cind ma durea numai daca ma uitam la el. Va tin la current cum decurg lucruriile, mi-a zis mie un nebun care isi rupe picioarele sirguincios odata la citeva luni ca cica pot sa merg inapoi la servici in 2 saptamini dar asta e problema ca trebuie sa merg la servici luni adica la 8 zile de la belea, scuze, de la traumatismul intransigent la laboantsa. Daca e vreun doctor pe aici care sa nu imi spuna ca "este foarte grav, trebuie consultatie cu elicopteru, acum, si X-rays neaparat si sunt sigur 79053 fracture si dislocatii...va ascult, dati-mi si mie un sfat ceva sa ma refac repede ca duminica viitoare adica in 2 zile iara joaca aia fotbal si pe linga un cot in coaste va trebuii sa ii rup vreunuia picioru ca al meu nu s-a sucit asa de la el, sigur a cobit vreunu'...Deci, intrebare, cum repar/vindec picioru, asa repede? Fara ghips, dupa ce ca mie greu cu el asa fara ciorap acuma mai pun si ghips? Multumesc mult, hai Steaua

Era sa uit, ma doare ind raci si e parca mai umflat dimineata, peste zi parca parca mai coopereaza dar dimineata sa dai sa fugi man, parca e mai rau ca inainte sa il cocosez. Ce? A, nu, nu sint deformatii, nu singe, unghii rupte nimic dramatic, doar a calcatura...asa, sti cum facea Majearu de se uita la ala la tribuna a doua si pasa la ala la peluza, cam asa a fost si glezna. La masaj osul nu doare deci e clar ca nu e nimica rupt, degetele le misc, si pe alea cu ochii vineti :) deci doar umflatura, durere la mers si cam atit. Sfaturi? Cit de simple va rog, nu prea am mers la scoala mult, intelegeti voi :) Oh, inca ceva, I-am zis nevestei sa imi faca baie cu buretele dar ce e proasta, cica miinile nu sint rupte...ce tie cu femeiile astea...in fine, astept raspuns nerabdator, mersi.
1
01-06-2018, ora 10:55
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Corect tratata, o entorsa "simpla" se vindeca in 1-2 luni, iar o fractura a retro-piciorului in 2-4 luni (adesea necesita si operatii complexe, cu rezultate mediocre).
Ceea ce doriti D-voastra se poate obtine doar prin vrajitorie.
In secolul 21 diagnosticam pacientii prin examinare clinica directa si prin investigatii imagistice specifice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
01-06-2018, ora 17:22
huliganu'
Nu este medic/terapeut
huliganu'
Dr. Uscatu, mersi de mesaj. Acum intelegeti de ce ne e frica de doctori mai mult decit si de popi...pai sa ii spui lu unu despre "operatii complexe cu rezultate mediocre" hahahahha cum sa nu fuga ala si intr-un picior?

Astept si alte raspunsuri, trebuie sa fie o solutie ca operatii sugerate si facute de doctori dar cu rezultate mediocre...neah, nu servesc de-astea. Nici investigatii imagistice specific secolului 21 nu prea servesc ca am auzit si eu, in tramvai, ca cica radiatiile stau in popor cu decadele si imi ajunge cite kile de radiatii adun, pe an, de prin aeropoarte.

Ce vreau eu este vrajitorie ziceti? Nooooo, nu cred in medicamente ca, tot in tramvai, am auzit ca alea, toate, fac ficatul praf si eu vreau sa am ficat frumos ca mine deci nu fac nici vrajitorii ("farmacie" inseamna "vrajitorie" si farmacistii erau cunoscuti ca vrajitori dar de cind le-au dat astia halate albe si chestia aia de git, stereoscopul sau cum ii zice, nu le mai zice vraji, le zice farmacistii, dar in fine, nu servesc nici de-alea.

Imi face nevasta masaj cu ulei de-ala scump a la Cleopatra, cred, poate nu e scump dar pute foarte frumos, ca si cum e scump. Si apa calda si tot asa, sa vedem daca ma vindec mai repede decit zic specialistii secolului 21.

V-am rugat frumos sa nu ma speriati si ma luati cu cuvinte de-alea grele de uite tremur tot de frica acuma deci care mai lasi mesaj...lasa cu mila frate ca nu toti am absolvit Medical School. Cind erai si tu mic si te trimetea tactu in vacanta, la bunici la tara si ajungeai acolo si primul lucru vroiai sa vezi ce mai face capra ca la bloc nu erau capre ca daca ne prindea Ceausescu si cu capre ne lua si alea 10 grade sau cite ne dadea, in fine, deci ai ajuns la bunici acasa, tarina, aer curat, si capra vrei sa vezi ce face, bun, imagineaza-ti ca si-a rupt capra picioruil. A calcat strimb in troscot sau lucerna? Nu, porumb, da, le placea matasea de porumb, deci capra a calcat strimb in porumbul lui altu si si-a luxat piciosushu, da? Acuma, cum tratezi tu piciorushu dalb al caprei? O iei cu fah trebuie sa facem raze la toate patru copite ori o iei cu binishoru? Hai sa va vad, care ma vindeca are un premiu. Oricum fac pariu cu toti ca in doua zile ma duc la fotbal, adica duminica Iunie 03, 2018 dar nu va speriati de mesajul unora care ne acuza de vrajitorii hahahha, e gelosi pe noi si aia e, e gelosi ca noi nu avem halite de-alea albe ca capra bunicului.
0
01-06-2018, ora 18:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK
D-voastra sunteti specialistul, stiti cel mai bine sa va diagnosticati si sa va tratati.
Eu ma inclin, sunt doar un biet specialist, obisnuit sa practice medicina bazata pe dovezi (examinare clinica, imagistica si biologica).
Va doresc sanatate maxima.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Fasceita plantara

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fasciita plantara - primul ajutor
  •