Fateta E-max poate fi subtiata de guma pentru finisare?

18-05-2018
Simona Sima
Nu este medic/terapeut
Simona Sima
Buna ziua! In urma cu un an am fatetat - aproape imbracat - 4 dinti frontali - maxilar - fara nerv si cu rezectie apicala - cu fatete groase E-max. De curand am mers la control de rutina si igienizare. La unul dintre cei 4 dinti, pe interior, deasupra fatetei s-a observat un surplus de compozit usor fisurat si care agata. Doctora a apelat la o guma roz pentru finisare pe interiorul dintelui fatetat. Totodata mi s-a aplicat procedura de igienizare. Acum am senzatia de fateta subtiata in partea de jos, mai precis la varful dintelui dintelui frontal.
Traiesc totusi cu impresia ca a fost subtiata si fateta dintelui in interior.
Ma intreb daca utilizarea gumei de finisat poate afecta grosimea fatetei E-max - in sensul de a o subtia - sau elimina doar surplusul de compozit?
Fateta E-max este atat de rezistenta incat sa nu isi modifice forma-grosimea in urma unei proceduri de finisare cu guma (roz) pentru eliminarea surplusului de compozit deranjant cu care este lipita si pe partea din interior?
Va multumesc anticipat, Simona
3 comentarii
1
18-05-2018, ora 20:41
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna seara,
Fatetele E-max sunt facute din ceramica, un material destul de dur si care se abrazeaza doar folosind freze dimantate, o guma roz nu poate subtia ceramica, doar o lustruieste.
0
18-05-2018, ora 22:38
Simona Sima
Nu este medic/terapeut
Simona Sima
Va multumesc tare-tare mult pentru promptitudine si informatii! Recunosc faptul ca raspunsul dumneavoastra imi este de ajutor in a nu imi face singura probleme in aceasta privinta. Ma voi increde in calitatea E-max si in opiniile specialistilor.
Cu deosebit respect, Simona
0
18-05-2018, ora 23:42
Simona Sima
Nu este medic/terapeut
Simona Sima
Mi-am amintit ca dupa finisare mi-a ramas un fel de praf usor nisipos pe dinti, si am fost nevoita sa clatesc.
In acel moment chiar am crezut ca praful este cauzat de surplusul compozitului de pe interiorul dintelui de deasupra fatetei.
Stiu ca exista si gume diamantate sau de polizare culoare roz in forma de flacara, la fel ca cea pe care am vazut ca a folosit-o si doamna doctor.
Mi s-a precizat a o astfel de guma/perie nu afecteaza fateta E-max, ci doar elimina compozitul.
Medicul specialist care a a montat fatetele nu este momentant in tara.
Astfel ca revin cu o ultima intrebare catre dumneavoastra... o astfel de guma in forma de flacara roz diamantata/de polizare/finisare poate afecta forma si grosimea unei fatete E-max?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fațetarea dinților
  • Fațetele dentare - indicații, avantaje și riscuri
  •