febra de 5 zile, in cocoasa...

25-10-2012
danamica
Nu este medic/terapeut
danamica
Buna dimineata,
Fiica mea in varsta de 5 ani si 2 luni face, de sambata seara febra moderata, dar in cocoasa. Sa va explic: dupa 2 episoade de febra de 37.2, 37.5 la 6 ore fix, sub Nurofen junior - 5 ml, a facut o pauza de vreo 8 -10 ore fara febra, apoi iar... 37.7, 37.5, 38.5... fix la 6 ore... urmata de o pauza de vreo 12 ore fara febra. Si asa ne tine de sambata. Am observat ca de vreo 2 saptamani tuseste si parca o bantuie o viroza, insa am mers pe produse naturiste gandind ca atat timp cat nu face febra si tonusul ei vioi, ca mananca bine si e vesela, nu avem de ce sa intram pe medicamente. Acum, dupa ce am fost la medicul pediatru, vazand ca nu-i cedeaza febra si chiar urca la 38.5, a ramas pe Nurofen, incontinuare la 6 ore, Biseptol 3/4 la 12 ore, si cam atat. Copila face febra, asa cum ne-a obisnuit: dupa 2 episoade febrile, urmeaza o pauza de 10-12 ore fara nimic, dar cu un copil vesel, tonic, care mananca bine (aceastea din urma in pauza). In aceasta dimineata se fac aproape 15 ore de cand nu a mai facut febra.Poate fi otita fara durere? Ea nu acuza decat o durere violenta de cap care se suprapune pe episodul febril. Atat. Ah, si nasul este super infundat. Il sufla ea cum poate, dar noapte sforaie si uneori mananca cu gura deschisa. Si astea se intampla de cand, zic eu, a racit...
1 comentarii
0
25-10-2012, ora 18:24
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
nu va suparati ca va intreb, dar de ce tratati asa zisa febra de 37, 2??? Da, la cea de peste 38, 5 sau spre aceasta valoare inteleg sa dati ceva, chiar daca face 2-3 zile valori peste 38, 5 puteti sa va ganditi la antibiotic - daca ati putea face analize pentru confirmarea unei infectii bacteriene ar fi cel mai bine...

sa va explic de ce v-am certat. aici unde locuiesc eu, intr-o tara vest europeana, nu se trateaza decat ce depaseste 38, 5. pentru ca 37, 2 nici in romania, nici in orice alta tara nu este febra!!!! se recomanda hidratarea copilului, se dau ceeaiuri, se da vitamina c, dar nu se sare cu antiinflamatoare. asta pentru ca in ultimii ani s-a dovedit o crestere alarmanta a cazurilor de insuficienta renala instalata la varsta de 30 de ani, a ulcerelor si alator probleme aparute datorita acestei generatii de copii, care la prima temperatura usor crescuta peste 36, 5 sunt indopati din 4 in 4, din 6 in 6 ore cu tot felul de antiinflamatoare si alte prostii. Nu sunt nebuna sau antimedicamente, dar este o exagerare, crescuta la noi in tara si de reclama la nurofen si de medicii care tot recomanda astfel de scheme si pe care parintii le percep gresit. credeti-ma, o anume valoare a temperaturii ajuta la vindecare si nu se trateaza chiar orice. da, durerea de cap, de gat, plus nas infundat, etc poate sa insemne viroza.
dar daca tratati de la inceput la 37, 2 - ca sanu mai zic riscul de a baga copilul in hipotermie, daca face vreodata 39-40 NU VA MAI SCADEA cu nimic.
si in plus daca va intereseaza soarta copilului dvs peste 30 de ani, si sunt sigura ca va pasa, atunci veti dori sa aiba rinichi, stomac, ficat intregi.
duceti-va la orl-ist sa vada daca nu are ceva probleme cu sinusurile si sa primit tratament corect
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  •