Febra la 2 zile dupa operatia de polipi, rog raspuns

20-04-2010
AndreeaLuca
Nu este medic/terapeut
AndreeaLuca
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema pe care o prezint mai jos:
Baietelul meu in varsta de 5 ani a fost operat de polipi joia trecuta, in data de 15.04.2010. I s-a facut anestezie locala (picaturi in ochi si in nasuc) dar, din pacate, aceasta anestezie nu a avut efect, astfel incat a fost operat aproape "pe viu". Dupa ce a fost adus la salon a fost foarte agitat (a fost traumatizat de durere si de faptul ca isi aducea aminte totul). I-am pus Novoclamin in fundulet, pentru a nu face febra si, intrucat totul a decurs ulterior normal, am fost eliberati din spital la 3 ore dupa operatie.
Sambata seara, la 2 zile dupa operatie, a inceput o subfebrilitate (37.5). L-am dus duminica dimineata la un pediatru care a spus ca are viroza (desi nu avea nicio alta manifestare decat febra) si ca trebuie sa ii dam Nurofen, alternativ cu Eferalgan si sa ii punem in nasuc Colargol (ceea ce am si facut).
Mentionez ca i-am pus in nasuc in toate aceste zile cate o picatura de Vit. A. Din pacate, duminica noaptea a facut temperatura 39 si am ajuns la spital, la urgenta. Nu am reusit sa aflam ce se intampla (doctorul a ridicat din umeri...) dar ne-a spus sa ii administram 5mlx2/zi de Augmentin. Ieri, luni, 19.04.2010, am ajuns la doctorul care l-a operat. I-a verificat gatul si nasucul si a spus ca totul e ok...dar ca nu stie de ce a facut febra...
Intrucat acum, dupa 4 doze de antibiotic, baietelul meu inca este "moale" si subfebril, sunt ingrijorata. Mentionez ca febra mare, peste 38, i se declanseaza seara. Are un somn extrem de agitat si cu cosmaruri (cauzele sunt clare - operatia pe care a suportat-o).
Mai mentionez faptul ca, inainte de operatie, de fiecare data cand i-am facut exudat nazal, i-a iesit Stafilococul Auriu, pe care nu l-am tratat si faptul ca din ianuarie 2010, baiatul este sub tratament homeopat (dupa episoate repetate de amigdalita pultacee).
Va rog frumos sa imi spuneti ce putem face in legatura cu aceasta febra...

Va multumesc anticipat!
12 comentarii
0
20-04-2010, ora 20:00
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pai dupa o operatie si un soc psihic credeti ca este de mirare ca a facut febra ????
Aveti ideea ce este febra ? Este un mecanism de aparare al corpului la boala.
Spune-ti mersi ca a facut febra, este ceva foarte normal si nimic deosebit.
Problema este ca febra nu se trateaza cu norofenm si augumentin, 2 toxine puternice care fac numai rau. Acum o sa trageti de pe ele. De ce nu ati apelat la homeopatie si pt. febra ?
0
21-04-2010, ora 13:22
AndreeaLuca
Nu este medic/terapeut
AndreeaLuca
Buna ziua,

Stiu ce este febra si stiu si de faptul ca in acest mod organismul se apara. Dar, astfel cum am mentionat in mesajul anterior, febra a facut-o la 2 zile dupa operatie (nu imediat). Astazi nu mai are temperatura ridicata si si-a revenit ca tonus.
In privinta tratamentului homeopat pentru starea lui, precizez ca baietelul este sub tratament.
Multumesc pentru raspuns, dar problema a fost legata de faptul ca a dezvoltat febra la 2 zile dupa operatie (nu in primele 2 zile, asa cum spune literatura de specialitate), dupa ce si-a revenit (relativ) din socul operatiei.
0
21-04-2010, ora 14:32
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Febra estre pt. mamele din ziua de azi ca si ciuma in evul mediul. Nu cred ca stiu ceva care sa le sperie pe mamele romane din ziua de azi mai mult decat o febra si nu cred sa existe mame mai super-grijulii ca mamele romane care sa-si faca atata griji de la o febra.
Sii nici nu cred ca exista vreun popor care sa indoape copii cu mai mult Nurofen Co decat mamele romane. Deci atentie cu febra !
Febra apare cand ii este necesar organismului si nu exista nici o regula scrisa de doctori la cate zile trebuie sa apara dupa o astfel de operatie. La orice copil este altfel.
0
21-04-2010, ora 15:00
AndreeaLuca
Nu este medic/terapeut
AndreeaLuca
Asa este.febra "paralizeaza" parintii...poate si pentru ca nu este sub controlul lor.
Care este sugestia Dumneavoastra pentru metode de scadere a unei temperaturi de 39? Eu apelez si la banala compresa cu apa (care mai tine febra in frau)...dar nu este intotdeauna o varianta viabila.
0
21-04-2010, ora 16:49
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Focul din corp nu se combate cu apa, ci tot cu foc.
Cea mai simpla si buna solutie este otet natural diluat cu apa (1:5), se fac comprese sau se spala corpul scurt cu solutia aceasta. Acest remediu este bun si la arsusi de la soare, insolatii, arsuri.
La arssuri se pune mai putina apa.
Febra este de mai multe feluri. La febra este importanta dieta alimentara, sunt febre care dureaza 2, 4, sau 5 zile indiferent ce ati face si trec de la sine, cu dieta si rabdare.
Rar este o febra care creasca peste 39 si atunci se apelatea la 2-3 remedii homeopate:
Ferrum phoshoricum, Belladonna sau Aconitum. in functie daca exista transpiratie sau nu, daca febra a aparut brusc sau nu.
La febra care a crescut lent se da in general Ferr.p.
La febra mare cu transpiratie Bell.
La febra mare uscata Aconitum
Mai sunt si alte remedii, insa cu astea 3 se pot acoperi cele mai multe cazuri de febra care trebuie combatuta.
In general sub 39 nu trebuie combatuta nici o febra care dureaza mai putin de 5 zile.

Mai jos o lista cu remedii. In loc de vin se poate folosi apa in care s-a fiert ceva miere, are un efect similar.
-
Febră
Boabe de naut prăjite pe carbuni

"Cei cu febră să prăjească boabe de năut la foc pe cărbuni încinşi la roşu şi o să fie vindecaţi dacă le mănâncă"

Ceai de zmeură

« Cine are febra să fiarbă frunze de zmeură în apă şi să lase frunzele în el şi să bea apa asta caldă dimineaţa şi seara. Şi iarba să o pună pe burtă (ca compresă). Să facă asta trei zile la rând şi febra va dispare".

Oţet de onix

"cine are febră să lase o piatra de onix cinci zile în oţet de vin şi după ce a scos piatra din el să folosescă oţetul (cu măsură) la mâncare şi febra va dispare căci căldura oţetului elimină sucurile rele care crează febra".

Frunze de lamîie fierte in vin

"cine are febră să fiarbă frunzele de lamîie în vin, să le strecoare şi să-l bea cu hărnicie (adica des, dar cu măsura) şi el se va vindeca"
Căldăruşa fiartă în vin

"Cine are febră să zdrobească căldăruşa (Akelei), să strecoare zeama şi să o pună în vin pe care să-l bea des şi îi va merge mai bine"
Febra fierbinte de la pojar, pneumonie, scarlatină, infecţii, meningită

Rădăcina de cicerbiţă în vin

(Cicerbia / Meisterwurz)

"Cine are febră de orice fel, să ia rădăcina de cicerbiţa alpină, să o zdrobească şi să pună o cană de vin peste ea astfel încât vinul să acopere rădăcina şi să lase vinul aşa peste noapte. Şi dimineaţa să pună vin proaspăt (peste cel vechi) şi să bea asta dimineaţa pe stomacul gol (deci înainte de orice masă). Să facă asta timp de 3 sau 5 zile şi va fi vindecat"

Dr Strehlow: Indicaţie la febra care apare la pojar, scarlatină, pneumonie, aprindere la plămâni, meningită, amigdalită.

Febra fierbinte
Praf de galangal luat în apă de izvor

"Un om care are febră fierbinte să pulverizeze galangal, să-l pună în apă de izvor (nu de fântână !) şi să-l bea şi asta îi va stinge febra". Există diferenţe între ape, de aceea această specificare care trebuie respectată!

Febră puternică. Inflamarea pielii creierului - Meningită
Smirna
"când dă peste un om o febră mare atunci să i se dea smirna în vin cald să bea şi febra va dispare"


Dr. Hertzka, Dr. Strehlow: "Febra mare" este pomenită de Hildegard numai aici. La infecţia pielii creierului unde apăre febra puternică se poate potrivi cuvântul "febră mare". " Nu scrie cât praf de răşină de smirna se foloseşte. Se poate folosi şi tinctură de smirnă (20-30 de picături). La folosirea smirnei Hildegard scrie ca cine o foloseşte să poarte ceva de aur la el (un inel).

Febră puternică de la scarlatină, pojar, boli de copii, infecţii
Praf de brie pe pâine

"un om care are o febră arzătoare şi puternică să ia praf de brie (Bärwurz) pe pâine şi anume pe stomacul gol şi după masă şi îi va merge mai bine"

Febra puternica cu friguri, malarie şi alte boli infecţioase cu febra
Busuioc cu vin şi miere

"Cine are febră puternică sau cu friguri să fiarbă busuioc (Basilikum) cu miere în vin, să-l strecoare şi să bea asta înainte de masă şi după masă şi noaptea şi febra se va duce şi frigurile se vor vindeca."
Gripa virală, febră, pojar, gripa intestinală cu diaree, boli abrubte şi poliomelită
Rubin

"Rubinul creşte în timpul eclipsei de luna... aşa cum aceasta este rară, tot aşa de rar este şi rubinul şi forţa lui trebuie folosită cu mare atentie şi chibzuinţă".

"Când cineva are o febra cu friguri sau altfel de febra sau gută sau orice alta boală care slăbeşte omul atunci să ia un rubin la miezul noptii căci atunci puterea lui este deosebit de mare şi să-l pună pe buricul bolnavului şi anume exact atunci când apare o schimbare a sucurilor din corp. Să nu-l ţină mai mult pe buric decât până a simţit că s-a încalzit. Atunci să-l ia imediat de pe buric căci puterea aceastei piatre patrunde omul mai mult decât orice medicament şi alifie. Căci dacă l-ar purta mai mult timp la buric atunci puterea lui l-ar usca. Folosit în mod adecvat această piatră alunga toate bolile infectioase de la om.

Gripă, febră
Smaragd

"când molime atacă omul aşa încât provoacă furtuni în corp atunci să ia imediat un smaragd în gură că să se umezeasca cu saliva şi să-l scoată şi să-l bage de mai multe ori în gură şi atacurile abrubte ale acelor boli vor disparea fără nici o îndoială."

Febra la stomac - Gripa la stomac
Vin încălzit cu aur înroşit

"cine are febră la stomac să înfierbinte un vin curat vin cu o bucată de aur înroşit şi să-l bea aşa (cald) şi ferbra îl va părăsi"
0
22-04-2010, ora 11:35
AndreeaLuca
Nu este medic/terapeut
AndreeaLuca
Va multumesc frumos pentru raspuns. Otetul de trandafiri nu lipseste din casa pentru momentele in care baiatul are febra. Alaturi de compresa cu apa, de care spuneam, folosesc si otetul pentru a-i da pe corp. Voi intreba medicul nostru homeopat despre remediul pentru febra (ma refer la dozajele personalizate).
Va doresc sanatate!
0
03-01-2011, ora 10:54
Cristina_eu
Nu este medic/terapeut
Cristina_eu
Buna ziua. Andreea, sper ca baietelul tau este bine acum, la atata timp dupa operatie. Si noi ar trebui sa facem acest pas, dar mi-e tare teama. Unul dintre motive este chiar trauma psihica postoperatorie, generata de durere si de spaima. Ma intreb daca aceasta anestezie locala chiar ar trebui sa aiba efect, sau se face asa, de forma. Baietelul tau nu este singurul care a simtit durerea la o astfel de operatie si a iesit de acolo speriat.
Cat despre replicile lui scarface... sorry dar, dupa parerea mea, sunt cam agresive. Acum a trecut, raspunsul meu e tardiv, insa nu o, , tragi de urechi" la modul acesta pe o mama speriata. Si nu i te adresezi de parca tu ai fi, , scienceman", iar ea e o nestiutoare ignoranta si proasta.
Legat de febra de peste 38, sau 39... vorba povestii:, , nu stiu altii cum sunt, dar eu..." niciodata n-am avut (si cred ca n-o sa am) curajul sa administrez copilului doar homeopate. Nu neg puterea lor remediala (ca terapeutica e cam mult spus, dupa parerea mea), dar nici nu stau sa-mi vad copilul moale, in pragul lesinului, arzand ca o soba... in speranta ca vreo "CH" isi va face efectul. Si apoi, din cate stiu eu, homeopatele se dau individualizat, holistic; ele nu actioneaza pe simptom, precum alopatele.
Mi se pare gresit sa dai unui copil un remediu, intr-o anumita concentratie, doar pentru ca a avut efect la altul. Dar aceasta este doar parerea mea si nu doresc sa atac pe nimeni.
Sanatate tuturor!
0
03-01-2011, ora 22:08
AndreeaLuca
Nu este medic/terapeut
AndreeaLuca
Buna Cristina,

Multumesc pentru raspuns. Pustiul meu e mai bine acum...raceste mai rar, chiar si episoadele acute de amigdalita s-au rarit. In aceasta seara am avut o discutie cu el despre operatie si inca mai tine minte sperietura prin care a trecut. Oricum, acum am discutii relaxate cu el despre ceea ce inseamna durerea, despre curajul de a depasi problemele de sanatate.
Cat despre homeopatie, doamna doctor la care mergem de 1 an si jumatate personalizeaza tratamentul (ceea ce e si normal). Probabil ca nu m-am facut inteleasa atunci cand am vorbit despre remediul homeopatic impotriva febrei...dar nu ii dau puiului "dupa ureche", tocmai pentru ca individualizarea in homeopatie este extrem de importanta. Din pacate, am incercat si eu un tratament homeopatic pentru o afectiune cronicizata, dar la mine nu a avut efect.

In privinta operatiei, nu iti pot da niciun sfat, doar, daca vrei, poti lua ca reper si experienta traita de noi. Daca as fi stiut ca va fi atat de "neimplicat" si lipsit de orice urma de compasiune, personalul spitalului in ceea ce trebuia sa faca (cu profesionalism), as fi ales un spital privat (si, probabil, operatie cu anestezie iv).
Sanatate puiutului tau si iti doresc sa faci alegerea cea mai potrivita pentru el.

Si, ca sa iti raspund si la partea cu "scarface", da, si eu cred ca a fost putin cam agresiv, dar, in starea in care eram la acel moment, nu am avut puterea de a ma "lupta" in replici cu intensitate similara (mai mult, a fost singurul respondent la problema mea si mi-a dat solutii non invazive).
Sanatate multa!

Sa imi povestesti ce alegere ai facut pentru puiul tau.
0
04-01-2011, ora 11:20
Cristina_eu
Nu este medic/terapeut
Cristina_eu
Ma bucur ca baietelul tau este mai bine. Racelile repetate ma determina si pe mine sa ma gandesc serios la operatie, apoi imi este tare mila de el cand il aud noaptea chinuindu-se sa respire normal. Din pacate insa, in orasul nostru (Galati) nu exista o clinica privata in care putem sa facem aceasta interventie, iar la spitalul de pediatrie se practica numai cu anestezie locala. Probabil va trebui sa alegem o varianta mai buna (merg pe ideea de Iasi, pentru acolo avem si rude care ne pot oferi, la nevoie, un sprijin).

Legat de homeopatie... nu la tine m-am referit cand am spus ca remediile trebuie personalizate. Desi scarface a pledat atat de mult pentru homeopatie, tocmai el n-a tinut cont de principiul individualizarii, cand a recomandat remediile in functie de tipul de febra, nu de nevoile unui pacient anume. Dar nu mai conteaza.

Un an minunat, cu sanatate inainte de toate!
0
06-01-2011, ora 14:20
AndreeaLuca
Nu este medic/terapeut
AndreeaLuca
Baietelul meu este mai bine...dar inca sforaie puternic si vorbeste usor nazal...si asta pentru cu operatia nu a fost performata asa cum trebuia. Foarte bine faci ca te duci la Iasi (sa incerci sa gasesti recomandari pentru doctorul care il va opera pe puiut). Te-as sfatui sa mai astepti putin, sa il operezi mai spre primavara.
Cat despre faptul ca nu respira bine noaptea, verifica daca aerul din camera nu este prea uscat (in acest caz sa pui un recipient cu apa, pe calorifer) sau, daca e ok, pentru a-i usura respiratia, poti pune pe o batistuta picaturi de ulei de mentol sau eucalipt (si batistuta langa perna).
Apoi, din ceea ce am inteles de la doctori, iti mai spun ca, dupa operatie, este musai ca puiul sa iti mentina nasul curat (dupa ce se vindeca ranile interne trebuie suflat nasucul foarte bine).

Cam asta e.sanatate multa!
0
06-01-2011, ora 15:43
Cristina_eu
Nu este medic/terapeut
Cristina_eu
Multumesc pentru sfaturi, Andreea. Da, posibil sa fie prea uscat aerul din incapare. Si eu m-am gandit sa-l umidific, dar tot uit sa fac asta. Am sa cumpar si ulei de eucalipt. Intr-o vreme se gaseau in farmacii capsule cu Karvol, dar vad ca au disparut. Erau destul de eficiente.
0
07-01-2011, ora 13:36
AndreeaLuca
Nu este medic/terapeut
AndreeaLuca
Cu placere. Si eu tot Karvol am folosit, pana a diparut (a fost retras de pe piata), dar se gaseste ceva similar, care se numeste Inhalant Baby. Eu am acum acest produs, care e la fel de bun ca si Karvol-ul.
Te-as sfatui, in cazul in care vei folosi ulei de eucalipt, sa pui pe batistuta doar cateva picaturi (in cantitate mai mare, pot da dureri de cap datorita mirosului puternic). Cat despre umiditatea din camera, poti lua un umidificator (eu nu am) sau, precum am spus, poti aseza pe calorifer recipiente mai mari, cu apa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • SINUVA – implantul pe bază de corticosteroizi pentru polipii nazali
  • Îndepărtarea amigdalelor și a polipilor nazali crește riscul de infecții ulterioare
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  • Polipi nazali - cum recunoști afecțiunea și când e indicată operația
  •