Femur scurt in saptamana 22 de sarcina

14-10-2016
psievert79
Nu este medic/terapeut
psievert79
Buna ziua,

as dori sa va adresez si eu o intrebare.

Am 35 de ani si sunt acum la a 3-a sarcina in saptamana 22+6.

Prima sarcina a decurs relativ normal, pe la mijloc medicul mi-a spus ca e pericol ca sarcina sa se opreasca din crestere dar s-a dovedit a fi o alarma falsa doar.
A doua sarcina a fost in ordine, cu exceptia diabetului de sarcina pentru care mi-am controlat strict alimentatia si a fost nevoie sa fac injectii cu insulina.
Ambii copiii sunt sanatosi si totul a fost bine in cele din urma.

Asa cum va spuneam, sunt acum la a 3-a sarcina in saptamana 22+6.

Medicul ginecolog la care am fost la control prima data cand am aflat de sarcina mi-a stabilit data nasterii dupa data ultimei menstruatii, urmand ca aceasta data a nasterii sa fie ajustata la primul ecograf. Lucrul acesta nu s-a mai intamplat, el a uitat pur si simplu sa mai ajusteze data nasterii si nici eu nu am mai fost atenta la asta.

Intre timp am schimbat medicul ginecolog, deoarece nu eram multumita cu el si am gasit un alt medic. Am fost la control la noul medic la inceputul lunii septembrie si atunci mi-a spus ca data nasterii nu se potriveste cu ceea ce este scris, fiind dupa masuratori 9 zile mai tarziu.

La al doilea control facut acum la inceputul lunii octombrie medicul mi-a spus ca a descoperit o problema la mine, si anume ca am cordon ombilical cu 2 vase (si nu cu 3 vase cum am inteles ca ar fi normal). Drept urmare, medicul s-a hotarat sa ma trimita la un ecograf mai amanuntit, la care sa fie masurat fatul si organele ca sa vada ca totul este in ordine.

Am fost o saptamana mai tarziu, ieri la acest control. Doctorita la care am fost mi-a spus dupa ce m-a examinat ca mai este o problema, in afara de cordonul ombilical cu 2 vase, si anume ca dimensiunile femurului sunt prea mici, femurul prea scurt la fat (34 mm in saptamana 22+6). In rest celelalte masuratori au fost in ordine.
Doctorita mi-a recomandat sa fac amniocenteza, cu toate ca eu am facut in urma cu o saptamana testul Harmony, la care mi-a venit rezultatul azi si totul a fost in ordine.

Nu stiu ce sa fac, a mai trecut cineva prin asa ceva? Sunt dimensiunile femurului intr-adevar prea mici (34 mm in saptamana 22+6)?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Gabriela
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: