Fetita de 5 ani care uita usor, cu parinte si bunica depresivi

24-09-2013
Florescu Angela
Nu este medic/terapeut
Florescu Angela
Buna ziua! Am o fetita de 5 ani jumatate care uita episoade care tocmai s-au intamplat, si asta destul de des. Poate chiar de 2 ori pe zi. De exemplu o spal pe dinti si o bag in pat, si ea imi spune :'ai uitat sa ma speli pe dinti', chiar dupa 3-4 minute. Sau ii dau un medicament 4 zile la rand de 3 ori pe zi, si a patra zi ma intreaba :'ce mi-ai bagat in gura?'
Este un copil inteligent cu multa fantezie, dar as dori sa stiu daca e normal sa fie atat de neatenta, sau daca trebuie sa ma adressez psihiatrului, avand in vedere ca tatal ei se trateaza pentru depresie cu Cipramed, iar bunica a fost inchisa la psihiatrie cu 20 de ani in urma in urma unei tentative de sinucidere, tot cu diagnostic depresie.
Mentionez ca eu mi-am trimis sotul la psihiatru acum 3 ani tocmai pentru ca uita episoade intregi, [are 35 ani], de exemplu ma intreba :'am cumparat deja pastilele pentru fata, sau trebuie sa le cumpar'? Psihiatrul lui i-a pus diagnosticul depresie si dislexie, dar pe langa uitare, mai adaug furia fara motiv, rautatea, lipsa totala de logica, impresia ca toti conspira impotriva lui, iar eu sotia, fiind vinovata de absolut orice i se intampla in sau in afara casei.
Acum cu Cipramedul s-a calmat si a devenit iar omul bun de alta data, dar as dori sa stiu daca fetita mosteneste aceste stari de la tatal ei, si trebuie urmarita clinic, sau e doar neatenta.
Mai este ceva ce ma sperie la ea. Noi nu ne certam cu ea in casa de obicei, dar de cateva ori s-a intamplat mai ales din cauza nervilor lui inainte de a se trata, sa ne auda cum ne certam [fara injurii, sau amenintari.mai mult o incercare de a mea de a-i explica logica]. Ce ma sperie e ca fetita desi este un copil foarte iubaret si duios, la aceste certuri nu reactiona in nici un fel. O totala indiferenta, vizavi de amandoi. Nu se retragea intr-o lume interioara, doar isi continua normal orice activitate facea in acel moment.
Doar atat va rog, sa-mi spuneti daca e cazul sa o duc la psihiatru sau nu. Antecedentele familiale m-au bagat in sperieti mai mult decat normal.
Multumesc anticipat!
8 comentarii
0
24-09-2013, ora 21:28
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Avand iun vedere antecedentele familiale este f bine ca fetita sa fie in atentia unui neuropsihiatru pentru copii ! Chiar daca nu ii va da medicamente psihoactive pt inceput niste nootropice si lecitina pt memorie s-ar impune !

Ce este acest cipramed de care spuneti ?
0
24-09-2013, ora 22:13
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
Va recomand sa mergeti la un neurolog pentru investigatii si sa inceapa si psihoterapie

Citez "Ce ma sperie e ca fetita desi este un copil foarte iubaret si duios, la aceste certuri nu reactiona in nici un fel - See more at: http://forum.romedic.ro/prod/Fetita_de_5_ani_care_uita_usor, _cu_parinte_si_bunica_depresivi_081410.html#adauga_sub"

Tiind sa cred ca inconstient foloseste uitarea ca un sistem de aparare De aceea se recomanda consiliere/psihoterapie
0
25-09-2013, ora 08:30
Florescu Angela
Nu este medic/terapeut
Florescu Angela
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Am sa va urmez sfaturile.
0
25-09-2013, ora 11:07
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Faptul ca fetita isi continua activitatea proprie in momentul certurilor, ESTE un semn ca "se retragea intr-o lume interioara" in care acea cearta nu avea loc. O reactie "normala" la cearta ar fi fost sa planga, sa se ascunda, sa isi acopere urechile, sa stea trista in pat etc. Consultati un specialist in neuropsihiatrie infantila pentru cel putin un control si apelati si la sedinte de psihoterapie individuala pentru fetita sau chiar varianta pentru FAMILIE.
Sanatate!
0
25-09-2013, ora 13:55
Florescu Angela
Nu este medic/terapeut
Florescu Angela
Multumesc inca odata tuturor pentru raspunsuri.
Pt Stevens, scuze am gresit nu e Cipramed, e Cipraned [ citalopram] 40 mg.
0
25-09-2013, ora 18:36
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
cu mult drag!
0
25-09-2013, ora 23:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Florescu Angela

Mierea de Floarea Soarelui contine cea mai mare cantitate in stare pura.
Nu cred ca e indicat sa ia medicamente incepand cu o varsta asa frageda.

Evitati orice fel de factor (emotie) care sa ii declanseze depresia copilului. Si uitarea aceasta face parte tot din depresie.

Sanatate multa va doresc !

P.S.: Daca situatia sotului se agraveaza cu tot cu Citalopram, pentru ce ati enumerat dv. sa stiti ca medicul ar trebui sa ii prescrie un antipsihotic.
0
31-10-2013, ora 10:22
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Sper ca ati primit deja raspunsuri prin consultarea unor specialisti, Un psihoterapeut o poate ajuta sa-si gaseasca raspunsurile pe care ea insasi le cauta. Concomitemt, ar fi bine sa faca si mama psihoterapie, are nevoie de sustinere, dat diind ca trece prin multe dificultati. Va recomand ca toata familia sa beneficieze de servicii medicale potrivite (psihiatru, psihoterapeut, etc.). Astfel veti crea un mediu echilibrat si copilul se va simti in siguranta si, cum el modeleaza comportamentul si emotiile adultilor, va avea in dumneavoastra un model cat mai bun posibil.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E normal să uiți ce ai făcut ieri?
  • Lapsus - ce este, de ce apare și ce poate însemna
  • Când uitarea devine patologică?
  • Combinarea a două strategii de învățare reprezintă cheia succesului pentru reținerea mai ușoară a informațiilor
  •