fibrilatie atriala paroxistica

01-04-2012
Dan Nicolae
Nu este medic/terapeut
Dan Nicolae
Prin coronarografie pot fi date indicii despre declansarea crizelor de fibrilatie atriala parozistica?
23 comentarii
0
03-04-2012, ora 23:49
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Prin coronarografie se cerceteaza starea celor trei artere coronariene (cele care alimenteaza cu singe oxigenat inima) si nu are nici o legatura cu investigarea aritmiilor de nici un fel, deci nici a fibrilatiei atriale paroxistice.
Acest lucru se realizeaza prin studiul electrofiziologic, procedura oarecum asemanatoare ca manevra cu coronarografia. Ia legatura cu un cardiolog-electrofiziolog; nu va fi prea usor, pentru ca in total avem 11 astfel de doctori - mari si lati - in toata tara.
Spune-mi din ce oras esti si iti pot spune la cine sa apelezi pentru studiul electrofiziologic ca sa fii cit mai aproape de casa. De fapt, ideal ar fi sa poti veni in Bucuresti sau la Cluj, pentru ca doar in aceste doua centre exista si aparatura necesara, respectiv doctorii care pot sa si rezolve - prin ablatie cu radiofrecventa - fibrilatia atriala.
1
04-04-2012, ora 22:22
Dan Nicolae
Nu este medic/terapeut
Dan Nicolae
Am fost la mai multi doctori din 2006 si pana in prezent inclusiv la dl doctor Vatasescu in 2010, care mi-a spus ca sunt un caz atipic si nu-mi recomanda deocamdata ablatia, subiect care ar intra in discutie la o repetabilitate cu o frecventa mai mare. Asta pt.ca faceam crizele rar, la anumiti stimuli bahici si pantagruelici. Intre timp am renuntat la stimulii sus mentionati numai ca brusc din decembrie 2011 a inceput calvarul, sase crize, doua saptamana trecuta. Ce am remarcat vs istoricul crizelor este ca de fiecare data glicemia era peste 125-130 dar nu s-au facut comentarii cu toate ca recent intre doua crize am mancat cu cantarul, tinand glucidele sub control si m-am simtit bine. Mi s-a sugerat de catre un fost cardiolog fagarasan care era medicul meu curant, actualmente cardiolog... german, care m-a si trimis la dl.doctor Vatasescu in 2010 ca ar fi bine sa-mi schimb medicatia aritmica actuala (propafenona=rytmonorm) nu in Amiodarona cum mi s-a prescris ci, si citez:"Imi pare rau ca se repeta fibrilatia atriala. Scurt pe doi: faceti un test de efort ( daca nu l-ati facut), apoi o coronarografie, apoi luati Flecainida. Flecainida se da de obicei dupa ce se exclude o spina ischemica, adica o stenoza pe coronare. Sau faceti un studiu electrofiziologic. Aveti frecvente cardiace prea joase ca sa luati Amiodarona ( oricum isi face efectul dupa circa 30 cp, adica o luna de luat 1 cp pe zi). Cordarone creste efectul Sintrom. Mergeti pentru inceput la ICCO Brasov".
De altfel coronarografia mi-a mai fost recomandata si de dl profesor Tintoiu, si la Institutul Inimii de la Cluj si... nici nu mai stiu pe unde am mai fost.
M-am hotarat, am fost programat pentru coronarografie, maine se face. Sa vedem ce o iesi. Am remarcat ca dansii nu sunt pentru ablatie, de altfel nici nu se face acolo, spunand ca in acest tip de fibrilatie(atriala) sunt mari sanse de recidiva si s-ar preta mai bine defibrilatoarele portabile. De altfel si dl.Vatasescu mi-a spus ca nu se acorda garantii 100% de reusita si ca sunt cazuri in care trebuie reluata procedura. Alti bani (daca se mai gasesc) alta distractie.
Sunt complet debusolat, nu stiu ce sa fac, pe ce drum sa continui pentru ca sunt hotarat ca intr-un fel sau altul sa-mi rezolv aceasta problema nenorocita. Dumneavoastra ce sfat imi dati.
0
05-04-2012, ora 00:28
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Salut Dan! Cunosc foarte bine calvarul FA, spre deosebire de tine eu am depasit faza paroxistica, sint in fibrilatie permanenta, in alternanta cu flutter si uneori si extrasistole de aproape doi ani. Din experienta proprie si a muuuultor alte cazuri pot sa-ti spun un lucru putin imbucurator: nu s-a inventat inca in aceasta lume medicamentul care sa faca disparuta fibrilatia. Nici beta-blocantele, nici blocantele de calciu sau potasiu si, in general, nici un fel de antiaritmic ori combinatii ale lor nu-si fac treaba a la long. Cel mult taie vehementa crizelor - si atit !!!
Singura metoda de rezolvare definitiva ramine totusi ablatia, chiar daca sansele de reusita din prima sint cele mai mici in caz de FA. Din felul in care iti formulezi mesajul imi dau seama ca esti si tu la curent cu costurile si tot restul. Te cred ca esti dezorientat, viata e un cosmar cu nenorocita asta de fibrilatie, dar daca coronarografia nu va fi lamuritoare eu as fi de parere sa faci totusi si studul electro, macar sa stii pe ce picior dansezi, in ce stadiu esti.
Iti doresc mult noroc si daca nu ti-e greu tine-ma la curent cu evolutia lucrurilor ! Numai bine!
0
05-04-2012, ora 05:54
Dan Nicolae
Nu este medic/terapeut
Dan Nicolae
Buna dimineata,
Multumesc pentru raspuns.
Tocmai am fost la un pas pe la 3:30 de repetare de FA paroxistica. Intrasem in vrie dar am scapat, sI fara anticoagulant si cu programare pentru coronarografie in aceasta dimineata, ar fi fost curat ghinion.
Daca nu deranjez prea mult va mai spun cate ceva, nu de alta dar mi-e groaza sa stau in decubit, probabil ca imi scade pulsul si mai mult de la 50-55 bpm cat il am in activitate, si de aici incepe balciul. Asa ca incep cu intrebarile.
1. Care ar fi, statistic vorbind, procentul de reusita totala al FA prin ablatie?
2. Studiul electrofiziologic poate fi urmat, daca se considera ca este cazul, in cursul aceleasi interventii de ablatie? - costurile ne omoara ! Daca o voi face va fi numai la dl doctor Vatasescu care mi s-a parut a fi destul de fair, iti spune totul clar ca sa stii la ce sa te astepti.
3. Daca dl Arm - Med citeste cumva ce am scris, ar putea sa ma scoata cat de cat din ceata cu subiectul - stimulatoare cardiace ?
4. Ablatie sau stimulator?
5.Nu stiu cum sa reusesc sa dorm, sunt extrem de obosit, este a patra noapte consecutiva cand ma uit pe pereti. Cum ma intind am senzatia, si nu este din pacate doar senzatie, ca incepe sa mi se accelereze pulsul, sunt ametit si mi-e grata.
6. La ecocardiografii imi iese totul normal, nu sunt modificari anatomice, mi-am facut in 2010 tot soiul de teste si analize la glanda tiroida, plamani, doppler carotidian, am circulat din doctor in doctor atat in Bucuresti cat si aiurea, 2011 a fost un an mai fericit, am avut numai un episod intre Craciun si Anul Nou generat cred de un cumul treptat de excitanti, si de atunci sunt tot intr-o vrie.
7. Se poate sa influenteze si valorile ridicate ale glicemiei. Se pare, cred ca este mai mult ca sigur, ca am un diabet, in ultimele saptamani incerc prin alimentatie, bicicleta cardio, exercitii fizice, slabit (12-13kg date jos de la Craciun, mai am de ars aceeasi greutate si ajung la greutatea ideala de 75kg) sa-mi cobor glicemia. Ar trebui sa ma duc la un consult de specialitate dar m-am cam saturat de doctori.
8. Din ceea ce mi-ati scris vad ca nenorocirea asta este evolutiva, este adevarat ? Pot sa ma astept la transformarea in FA permanenta ?
Toate cele bune !
0
05-04-2012, ora 12:59
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Salut Dane !
Iti raspund doar la ultima intrebare: DA, din pacate ai sanse mari ca FA-ul sa se transforme din paroxistica intii in persistenta, adica sa depaseasca criza 7 zile si sa nu se remita de la sine, ci doar prin conversie medicamentoasa sau electrica (electroshoc), iar in cele din urma sa devina permanenta. In acest stadiu nici mama medicamentelor si electrosocurilor nu te mai scoate din ea, scad DRAMATIC si sansele de ablatie reusita. Deci acum, cit e "doar" paroxistica poti nadajdui sa scapi, sansele de reusita din prima fiind de 60-70%.
Ti-am trimis mesaj privat pentru restul. Daca nu stii eventual cum se acceseaza, dupa ce te loghezi dai click pe Modificati profilul... si gasesti mesajul.
Numai bine !
0
05-04-2012, ora 15:04
Dan Nicolae
Nu este medic/terapeut
Dan Nicolae
Salut,
In 90% din crizele avute am iesit sau prin conversie medicam (cordarone perfuzie si ultima de sambata cu betalog parca urmat de cordarone). In 100% din cazuri am fost la diverse urgente in Bucuresti, Brasov sau Fagaras. Sunt bucurestean si fagarasan de vreo 15 ani.
Am facut coronarografia si totul e inca odata perfect!
Mai nou de luna trecuta si in Brasov, la CLINICCO se fac studii electrof si ablatii - dr.Micu si dr.Tint. O sa aflu mai multe si tinem legatura.
Toate cele bune.
0
13-04-2012, ora 20:30
emilia horodnic
Nu este medic/terapeut
emilia horodnic
Stimata Uliana,
Sunt noua pe forum, cu toate ca va citesc de ceva timp. Am FIA recurenta si de o luna mi s-a indicat sa fac ablatia. Deja am palpitatii din 2 in 2 zile. Ce mai, am fost la consult la dr. Vatasescu si la sfirsitul lui aprilie sunt deja programata pentru ablatie. Va rog, prin mesaj personal sa-mi transmiteti care sunt costurile actuale si onorariul pentru dl. doctor.
0
14-04-2012, ora 16:03
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Emilia, ai mesaj privat !
0
14-04-2012, ora 18:06
emilia horodnic
Nu este medic/terapeut
emilia horodnic
Iti multumesc mult, Uliana. Intre timp mi-a scris dr. Vatasescu si m-a informat intr-adevar cu tot ce trebuie sa cumpar si ca trebuie sa fac RMN. Ablatia este pe 24 aprilie, sper ca marti, 17.04 sa ma pot programa la RMN pe data de 23 aprilie, altfel, fiind din Cluj, mai trebuie sa fac un drum la Bucuresti si, sincera sa fiu nu ma simt tocmai bine, sunt tot mai dese "crizele" eu ma simt tot mai epuizata. E adevarat ca am facut cite ceva de Sarbatori, dar am obosit f.f. tare. Diagnosticul este de FIA, din 2010, poate medicii de la Cluj, pentru ca am luat medicamente, au tras de timp. Realitatea este ca de vreo luna, am palpitatii tot la 2, 3 zile, parca nici nu mai am asa mare pulsul, cind inima valseaza, chiar la puls 85 eu ma simt epuizata. Din pacate am 60 ani si pentru ca nu mai fac sport, m-am ingrasat destul de mult. Trebuie insa sa-mi fac curaj, am incredere in dl. Vatasescu. Ce va vrea bunul Dumnezeu daca nu iese din prima.
Inca o data iti multumesc, este bine ca existati voi toti.
O zi frumoasa in ziua de Pasti, Sarbatori fericite!
0
14-04-2012, ora 19:03
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Emilia draga, pe linga sarbatori fericite, iti doresc din suflet ca toate cite vor urma sa se petreaca in ceasuri cu noroc!
Stiu cit e de dramatic, in iunie fac doi ani de cind am fibrilatie permanenta, cu toata cohorta de rele pe care le provoaca; pur si simplu nu mai stiu cum e in ritm sinusal, cind poti uita ca ai o inima !
Bafta cit cuprinde !
0
14-04-2012, ora 20:34
emilia horodnic
Nu este medic/terapeut
emilia horodnic
cum nu prea am fost prin spitale, as vrea, sa merg pregatita la spital. As vrea sa stiu ce trebuie sa cuprinda geanta mea pentru o zi, atit am inteles ca se sta internat, respectiv camasa de noapte, sau mai bine pijama, apa, etc. Stiu ca pare ciudat ce intreb, dar 1/2 sunt nemtoaica si trebuie sa-mi planific totul din timp, cu liste si listute. Mai si glumesc, cu toate ca mi-e un somn... De ieri dupa masa pina azi la prinz inima a dansat si s-a invirtit atit incit nu am dormit de loc. Acum mi-am revenit si sper sa recuperez. Miine, fiind chiar si ziua mea de nastere, am invitati si sper din suflet ca ma voi simti excelent.
Sarbatori luminate!
0
14-04-2012, ora 23:35
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Emilia, iti fac eu "instructajul", tot pe privat, dupa sarbatori, ca sa nu te trezesti in circul prin care am trecut eu.
La multi ani, cu sanatate, petrecere frumoasa de ziua ta !
0
19-04-2012, ora 08:55
emilia horodnic
Nu este medic/terapeut
emilia horodnic
Draga Uliana, sper ca au trecut cu bine sarbatorile. Eu chiar m-am simtit bine 3 zile, de ieri a reinceput calvarul. Toate sunt achitate, astept raspunsul dlui doctor. Duminica plec la Bucuresti, luni trebuie sa fac angiotomografia si marti, 24.04, ablatia. Sper sa primesc in timp util instructajul de la tine, sa am timp sa cumpar, daca imi mai trebuie ceva.
Cu drag
0
19-04-2012, ora 14:07
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Emilia, ai mesaj privat!
0
19-04-2012, ora 17:50
emilia horodnic
Nu este medic/terapeut
emilia horodnic
Buna Uliana! Multumesc pentru raspuns. Ti-am scris pe messenger si te-am mai intrebat unele chestii.
O zi insorita!
0
15-05-2012, ora 10:01
manutza80
Nu este medic/terapeut
manutza80
Salut. Sunt nou pe forum. am fibrilatie atriala paroxistica si trebuie sa fac o ablatie. As dori daca se poate date de contact ale dr. Vatasescu. Ce imi puteti spune despre el ca dr. Daca a mai facut cineva ablatie la el SI daca mai are probleme. Multumesc
0
28-05-2012, ora 20:28
ady_chris
Nu este medic/terapeut
ady_chris
buna seara. gasesc aici persoane care au aceleasi probleme ca si mine. vreau sa iau si eu legatura cu domnul vatasescu dar pana atunci as vrea sa o intreb pe emilia daca a facut ablatia si cum se simte. multumesc anticipat
0
28-05-2012, ora 20:31
ady_chris
Nu este medic/terapeut
ady_chris
cum reusesc sa vb in privat uliana. sunt foarte bulversat de ce mi se intampla si as vrea si eu detalii. poate reusesti sa ma pui in contact cu emilia pe mesenger sau ma ajuti cu detalii despre pacatoasa asta de fibrilatie
0
30-05-2012, ora 14:23
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Salut ady_chris !

Daca vrei sa vorbesti in privat cu un utilizator, dupa ce te loghezi dai un click pe numele lui; iti va aparea profilul persoanei respective (numar de subiecte initiate, numar de comentarii postate) si un dreptunghi in care iti poti formula mesajul care va fi receptionat doar de persoana dorita.
La rindu-ti, daca vrei sa vezi de ai vreun mesaj privat, dupa ce te loghezi dai click ori pe propriul nume de utilizator, ori pe Modificati profilul..., in dreptunghiul verde de logare.
Numai bine !
0
04-09-2014, ora 12:26
Steliian
Nu este medic/terapeut
Steliian
Buna ziua, si eu sunt un pacient ce sufera de fibrilatie atriala. Fiind un diagnostic atat de greu de tinut sub control si avand ca solutie anticoagulantele, unele persoane avand contraindicatie de anticoagulant nici nu stii ce sa faci. Eu spre exemplu mai am si un ulcer, colac peste pupaza, si anticoagulantele imi sunt contraindicate. Pe tema aceasta, m am documentat foarte mult si cred ca am gasit oarecum o solutie!
E vorba despre o procedura noua Watchman care te ajuta sa scapi de anticoagulant. E ceva foarte complex, o inovatie medicala. In mare ideea e ca prin intermediul ei se inchide "urechiusa stanga" si trombii nu mai au posibilitatea sa urce la creier si in plus chestia asta cu anticoagulantul...adica in timp se poate renunta la administrarea anticoagulantului.
0
10-09-2014, ora 14:56
MihaellaD
Nu este medic/terapeut
MihaellaD
Buna ziua, sunt o tanara de 28 de ani care doreste sa ramana insarcinata insa marea problema este ca sufar de fibrilatie atriala, implicit sunt sub tratament anticoagulant. Se stie ca nu este indicat sa sustii o sarcina sub acest tratament asa ca ce pot sa spun..? ca sunt disperata?!?! ca nici un medic nu ma ajuta?? nu mai stiu ce sa ma fac!!! Poate e cineva in situatia mea si ma poate ajuta..
0
11-09-2014, ora 12:11
catalin35buc
Nu este medic/terapeut
catalin35buc
Numele meu e catalin am 42 de ani..am inceput sa am episoade de fibrilatie acum 10 ani..durata unui episod tine intre 3 si 24 de ore..nu am facut un calcul exact..dar in cei peste 10 ani..de cand fac episoade de fibrilatie..am pete 500...am fost la toti medicii cunoscuti din bucuresti..am ajuns si in timisoara..concluzie e una singura..toti sunt indiferenti la boala ta...masini de tocat bani, fara pic de constiinta medicala sau umana..le umpli buzunarele cu bani in speranta ca te v or ajuta..iar dupa ce iesi pe usa..in sec.2 uita cum te cheama..singurul doctor care e atipic fata de ceilalti dar foarte mucalit si nu am incredere totala in el ca ma poate ajuta e doctorul Siliste de la spitalul universitar...cat despre Vatasescu...pare singurul capabil sa rezolve situatiile complicate de fibrilatie atriala..dar omul opereaza la un nivel mult prea inalt pt oamenii obisnuiti..o simpla consultatie la el e 600 de roni..si dureaza maxim 20 de min...timp in care stam de vorba...cat despre operatie..o face in domeniul privat..6500 de euro..iar sansele de reusita din prima sunt undeva intre 50 si 80 la suta in functie de varsta si modul fibrilatiei de desfasurare..Eu unul m am resemnat..acum nu mai am in nici un fel dorinta de a scapa de fibrilatii..pt ca traiesc in romania sunt un tip normal cu limite financiare si am si un caracter care nu se pupa cu starea mea materiala...asa ca...m am informat foarte bine in ceea ce ma priveste...am luat cursuri de bagat in vena...am tot ce trebuie acasa...heparina, betaloc, amiodarone, branula..etc..si ma scot singurel...cand sunt depasit de situatie dau o fuga la spital cu fiolele dupa mine..si ies acolo...nu va recomand sa faceti la fel..pt ca va supuneti unui risc pt ca nu sunteti monitorizati..dar cati dintre voi nu s au dus la urgenta cu fibrilatii si pana au trecut de triaj, si li s a gasit un loc pe un pat si pana a binevoit sa coboare cardiologia de pe salon..au trecut ore..timp in care nu te baga in seama..sau mai rau..nu exista in spitale antiaritmice si atunci stai doar ca sa fi monitorizat langa bolnavi care urla, sau horcaie, sau fac pe ei...daca vreti sa mai discutam si sa incercam sa descoperim impreuna lucruri care ne pot ajuta sa tinem boala sub control sau pur si simplu sa punem cap la cap anumite detalii care ne pot dezvalui si o alta pista decat cea incercata pana acum...va astept sa vb pe toti cei care treceti sau a ti trecut prin asa ceva...nr ul meu de telefon este..0724 224 358..catalin
0
16-02-2015, ora 06:15
OCTAVIANUS
Nu este medic/terapeut
OCTAVIANUS
am facut ablatie pt fibrilatie pe 10 02 2015 si la 5 zile am facut criza de fibrilatie ce urmeaza sa fac in continuare?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.