fibroadenom mamar

22-10-2014
veronica vasile
Nu este medic/terapeut
veronica vasile
Buna ziua.
In urma unei ecografii mamare, mi s-a descoperit o tumora de aprox. 2 cm, cu urmatoarea descriere: 'formatiune hipoecogena neomogena, cu contur hiperecogen net polilobat, compresibila, cu amplificare acustica posterioara si umbre laterale (BIRADS 2, probabil fibro-adenom).' Fara alte modificari decelabile ecografic.
As dori sa stiu daca aceasta tumora este benigna si cum pot fi sigura de asta (medicul a spus ca este 'probabil' fibroadenom). In plus, mi s-a recomandat extirparea chirurgicala, deoarece doresc sa raman insarcinata in viitorul apropiat (am 39 de ani, nu am copii si nu mai pot astepta prea mult). Este adevarat ca sarcina presupune un risc major de malignizare a unor astfel de formatiuni? Ar trebui sa ma operez sau sa repet ecografia si sa mai cer si alte pareri? Va multumesc.
1 comentarii
0
05-02-2015, ora 13:15
mariaioana1
Nu este medic/terapeut
mariaioana1
Veronica, ai facut operatia? Am o situatie asemanatoare, cu doi noduli, nici eu nu stiu ce sa fac. Si mie un doctor mi-a recomandat excizia nodulilor, altul urmarire la 6 luni sau sa-i scot daca ma streseaza si ma gandesc mereu sa nu fie altceva. Cineva in situatie asemanatoare?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu fibroadenom mamar - riscuri, prognostic, evoluție
  •