fibrom uterin 12 cm | Forumul Medical ROmedic

fibrom uterin 12 cm

12-09-2009
adelinas62
Nu este medic/terapeut
adelinas62
La un control ginecologic(pe care nu l-am facut atata de des)a fost descoperit un fibrom de 12cm, Am fost sfatuita de medic sa il operez, si am si facut o programare.Intretimp am mai discutat pe colo pe colo cum facem noi femeile si m-am razgandit.Nici acum nu stiu ce sa fac?Mentionez ca am 48 de ani, ciclul menstrual a incetat(mai vine cand si cand foarte putin, adica o data la 3-4 luni).ultima menstra a fost in luna iulie, iar precedenta, cred in luna aprilie.Nu am dureri, nu am avut hemoragie si nu stiu ce sa fac.Am si probleme cu tensiunea mara oscilanta si sincer imi este frica de operatie Am luat si niste gemoderivate care trateaza fibromul uterin.Ce ma sfatuiti sa fac?
4 comentarii
0
13-09-2009, ora 18:59
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Cu gemoderivate nu o sa dispara nici o celula din acel fibrom.Este prea mare ca sa-l lasi asa, chiar daca nu sangereaza cine stie ce. Nu te lua dupa prietene sau alti sfatuitori, este un fibrom mare care in mod sigur se va complica daca nu asculti ginecologul. Acum sa spunem ca mai sta putin linistit, dar nu mai e mult pana iti va creea probleme, caci in acel fibrom pot avea loc fel de fel de transformari : se pot dezvolta anormal vasele sanguine, se poate edematia, se poate impregna calcar, infecta se poate produce o degenerescenta granulo-grasoasa, se poate torsiona, poate comprima sau se poate transforma malign.Plus ca, in timp, poate afecta si celelalte organe.Gandeste-te bine, si asa acum nu se mai pune problema sarcinii, asculta ce spun medicii pana nu apar probleme.Numai bine!
0
14-09-2009, ora 17:15
kyz
Nu este medic/terapeut
kyz
Am stat si eu ca si tine la mine erau 4 fibrome cel mai mare de 5cm, ceilalti mai mici am luat tot felul de naturiste si in final tot la cutit am ajuns(dar in schimb mi-a fost salvat uterul) asa ca nu sta sa nu iti dea neplaceri mai tarziu.Numai bine iti doresc!
0
14-09-2009, ora 21:21
adelinas62
Nu este medic/terapeut
adelinas62
Multumesc pentru sfaturi.Acum stiu ce am de facut.Numai bine si d-voastra.
0
14-10-2009, ora 13:24
adelinas62
Nu este medic/terapeut
adelinas62
Buna ziua! Va multumesc ca m-ati determinat sa merg la operatie.Tocmai am iesit din spital, pana acum totul a decurs bine.Astazi merg sa scot firele si astept rezultatul de la biopsie.Va multumesc din suflet ca mi-ati dat puterea sa merg la medic.Numai bine va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  •