fibroza interstitiala difuza

08-12-2012
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
Acum 5 ani am facut analiza aceea cu tranzit baritar si pe biletul de iesire din spital scria in dreptul radioscopiei cardio-pulmonare fibroza interstitiala difuza PBV hilar si parahilar, si mai departe cred ca urma cuvantul blat sau ceva asemanator, nu inteleg scrisul.
Problema este ca de 3 saptamani tusesc in continuu, iar ieri dimineata si alaltaieri dimineata tusea mi-a provocat si voma.este o tuse foarte putin productiva.Dupa ce am vomat ma durea spatele in zona stomacului.Acum o saptamana tusea era asa puternica incat ma durea gatul cand tuseam. Ieri cand am iesit afara ma dureau plamanii, nu foarte tare dar ma dor. de obicei vara nu tusesc si nu ma dor plamanii. de cand s-a facut frig afara au inceput problemele.In urma cu 3 saptamani si ceva probabil am luat vreun virus gripal pentru ca atunci cand m-am intors acasa am inceput sa tusesc, apoi ma durea in gat de de-abia puteam vorbi. facusem laringita.In urmatoarea zi mi se agravase starea, facusem febra 38 cu 2 si desi luasem fervex, algocalmin si aspirina febra scadea doar pana la 38. de-abia dupa al doilea algocalmin mi-a scazut febra definitiv, dar a inceput sa ma doara imediat coloana din cauza algocalminului.in afara febrei, ma simteam si foarte slabita, nu aveam pofta de mancare si nu mai simteam gustul alimentelor decat foarte putin.Aveam gatul uscat si o tuse neplacuta.
In urma tranzitului baritar de acum 5 ani s-a descoperit ca am si hernie gastrica transhiatala.iar rezultatele endoscopiei au fost gastrita congestiva antrala si duodenita congestiv eroziva.in urma examenului radiologic pulmonar diagnosticul a fost accentuarea discreta a desenului interstitial infrahilar bilateral.
Momentan iau sirop Plantusin, dar nu stiu daca e de ajuns.
Imi puteti va rog explica ce este acea fibroza interstitiala difuza si ce e acel PBV hilar si parahilar? si cum se poate trata aceasta fibroza interstitiala difuza.
2 comentarii
0
08-12-2012, ora 11:19
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
offff...
diagnosticul a fost pus acum 5 (cinci)ani,
NU zici daca ai luat tratament de atunci...sau NU..
ai racit..ca multi altii in aceasta perioada si
tu iei DOAR Plantusin???!?

propunere:
mergi la dr de fam..
spune-i TOT ceeeace ai scris si aici
iti va da poate un bilet de trimitere la un dr specialist
si
cu tratament vei fii ok.
sanatate maxima
p.s.
CUM poti crede ca un medic, fara sa vada pacientul, poate indica vreun tratament la un DIAGNOSTIC PUS ACUM 5 (cinci)ANI ????
CELE BUNE,
0
08-12-2012, ora 16:59
a.2
Nu este medic/terapeut
a.2
deocamdata sunt in proces de schimbare a medicului de familie. Tratament am luat o scurta perioada de timp dupa ce am facut acum 5 ani analizele alea. Mai iau din an in paste cate un metoclopramid sau o capsula de ghimbir. Am luat si Klacid, dar pt. scurta perioada de timp, pt. ca am citit cateva articole din care unul scria ca pneumonia se poate trata si fara antibiotice. Klacid mi-a fost prescris de un medic care m-a consultat si mi-a pus diagnosticul pneumonie interstitiala.Am uitat sa ii spun medicului care mi-a pus diagnosticul ala de pneumonie de diagnosticul de fibroza.Gripa sau raceala, ce o fi, mi-a trecut, am spus ce am luat pt. asta mai sus: aspirina, algocalmin, fervex. Am mai luat si duomox, homeogene 9 si tantum verde.si orofar cand au inceput durerile in gat. Am renuntat la Klacid din cauza ca incepusera sa apara cateva efecte secundare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.